Ders çalışmayıp başarılı olan kişiler var mı?

561503

Decapat
İlkokul ve ortaokulda aynen böyleydim. 9. sınıftayım ve notlarım biraz düştü ama takdir getirmeyi başardım. Siz de böyle miydiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak ben :D
Aslında ders çalışmaktan ziyade dersi derste dinlemek yetiyor yani hocanın anlatması benim evde oturup test çözmemden daha etkili oluyor. Bu olay da kişiden kişiye değişir zaten, bazıları dinleyerek bazıları not tutarak çalışıyor.

Ben şahsen ilk okul, orta okul ve lise notlarını fazla kale almıyorum zira tüm liseler Anadolu lisesi olduğu ve merkezi yerleştirme çıktığından beri tüm okullarda öğrencinin hak etmediği notu veriyorlar, kardeşimden biliyorum. Kendi açımdan konuşayım ders çalışmadan İTÜ maden mühendisliği kazandım. Yine ders çalışmadığım için hazırlıkta kaldım ve dokuz eylül'e geldim, aslında 2 hafta çalışıp Prof'da 50 aldım fakat sonraki proflarda istemsiz sebeplerden devam ettiremedim. Halen ders çalışmıyorum ve 3. sınıfın yarısına kadar kalmadan geldim. Ancak alttan 12 kredi Ff'im var ve ders çalışmadığım için bu dönem kalma ihtimalim yüksek. Yanı kısacası ders çalışmadan benim gibi bir yerlere kadar gelebilirsin ancak yolun sonunu göremezsin. Başarı ders çalışma ile ya da not ile ölçülür mü orası da ayrı bir konu.

Tam olarak ben :D
Aslında ders çalışmaktan ziyade dersi derste dinlemek yetiyor yani hocanın anlatması benim evde oturup test çözmemden daha etkili oluyor. Bu olay da kişiden kişiye değişir zaten, bazıları dinleyerek bazıları not tutarak çalışıyor.

Bende de öyle geçen sene çalışmadan matematik 100 aldım hala inanamıyorum.

Zeka, kişinin nasıl yetiştiği ve baskınlık bu konuda çok önemli. İlkokul ve ortaokulda çok çalışmadan yüksek notlar almak pek çok kişi için ortak. Lisede çalışmadan bir şeyler olmuyor malesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı