Ders çalışmayıp başarılı olan kişiler var mı?

Bu zaman a kadar tek bir sayıfa kitap dahi açıp okumadım sadece orta okulda iken fenci yazı yazdırırdı yazmıyani döverdi o yüzden yazardım sadece ortalamam 73'dü ama Türkçe hocası sevmezdi 45 45 verdi notu o yüzden teşekkür alamadım :D

Çalışmadan hiçbir şey olmaz, derste iyi dinlemen bile bir emek ve çalışmaktır. Yani zekilik tabi ki farkı olur anlama olarak ama sadece zeki olduğu için kimse bir şeyi başarmamıştır.

İmkansızdır. Bu Einstein olsa da böyle. Zeka sadece anlama sürecini hızlandırır. Yani siz sıfır çalışmayla girerseniz çakarsınız. Avantajınız sadece 4 saat çalışmak yerine 2 saat çalışıp iyi not alabilmek olur. Ayrıca ortaokulda son gün çalışarak 98 ortalama getirebilirsiniz.

Merakınızı anlıyor lakin anlam veremiyorum, bu konunuzun amacı nedir sohbet mi? Neyi ispatlama gayretindesiniz anlayamadım
Evet hocam sohbet muhabbet açılsın diye. Yoksa bana ne kimin ders çalışıp çalışmamasından.

Öngörülemeyen sonuçlara hazırlıklı ol.
Aynen öyle. Ne güzel ortaokulda 90 dan aşağı notum olmazdı. Baaaaammmm! Geldi 78 matematikten.

Dersi iyi dinleyerek hallediyordum çoğunu ortaokulda ama bu yöntem lisede patlıyor, düzenli çalışmayı da gerektiriyor. Ne kadar erken bu alışkanlığı edinirsen ve çalışma stilini kurarsan o kadar iyi.

Zeka önemli bir faktör bu konuda ama sizi mutlak başarıya ulaştırmaz. Bende ortaokulda neredeyse hiç çalışmazdım ve yazılılarım hep 90 üstüydü. Ama 8'de ve lisede zeka yetmiyor,çalışma lazım. Lise de olup da hiç çalışmıyorum ve yazılılarım çok yüksek diyen yalan söylüyordur.

Dersi derste dinlemek benim için yeterli oluyor. Üniversitedeyim ve derslerin uygulama/proje kısımları haricinde çalışmıyorum.

1674412825391.png

1674412842809.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı