Ders ders bıktım artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pandemi bitse yaşamımız çok güzel sanki. Böyle bir ülkede her türlü çok sıkıcı hayatımız. Sıradan bir insan olamıyorsun bu ülkede çok zeki ya da bir dalda doğuştan çok yetenekli olman gerek. Tabii o zamanda hak ettiğimizi alamayacağız.

Bende 8. sınıfta 97.8 ortalama yapmıştım. Şimdi tarih dersinden kalacağım. 28 aldım.

Bende matamatikten 30 aldım :/ Allah'tan 3-4 ders hariç 60 üstü sözlülerde verilince biraz daha artar

Vallahi gençler sizi bilmem ama ben canlı dersleri saldım. İnternet, YouTube, okul kitabı ile çalışıyorum. Zaten her şey ortada. Ne vaka düşüyor. Ne de pandemi bitecek. Üniversite bile bilmiyorum artık. Gelecek düşüncesi de yok yani artık ben de. İçimde çok ufak bir ışık vardı. Oda artık kayboluyor. Sadece artık kâğıt parçası için çalışıyorum.

Vallahi gençler sizi bilmem ama ben canlı dersleri saldım. İnternet, YouTube, okul kitabı ile çalışıyorum. Zaten her şey ortada. Ne vaka düşüyor. Ne de pandemi bitecek. Üniversite bile bilmiyorum artık. Gelecek düşüncesi de yok yani artık ben de. İçimde çok ufak bir ışık vardı. Oda artık kayboluyor. Sadece artık kâğıt parçası için çalışıyorum.

Hocam MEB'e göre Online eğtim müthiş bende saldım salacağım ama not yükseltmek için giriyorum.

Herkese selam. Biraz içimi dökmek istiyorum. Ben hayattan çok sıkıldım. Sabahın 8'den 13'e kadar bilgisayar başında ders dinlemekten yoruldum. Gözlerim acıyor artık. Ha oyun oynarken de 5-6 saat bakıyorsun derseniz en son adam akıllı 6. sınıfta oyun oynamışımdır. Neyse dersler bitiyor 1 saat sonra yine ders çalışıyorum ama isteyerek değil çünkü sıkıldım Almanya'daki kuzenim 16 yaşında gezmekten başka bir şey yapmazken ben burada sabahtan akşama kadar masa başında ders çalışmaya çalışıyorum. Hafta sonları arkadaşlarla Discord'a giriyoruz 5 kişiyiz 4'ü Minecraft oynarken benim bilgisayarım çok kotu olduğu için oynayamıyorum. Tek aktivitem uyumak dizi izlemek ders çalışmak. Ot gibi yaşıyorum. 16 yaşında birinin yaşamı bu olmamalı. Bu olmamalı.
Tek siz bu durumda değilsiniz.

Herkese selam. Biraz içimi dökmek istiyorum. Ben hayattan çok sıkıldım. Sabahın 8'den 13'e kadar bilgisayar başında ders dinlemekten yoruldum. Gözlerim acıyor artık. Ha oyun oynarken de 5-6 saat bakıyorsun derseniz en son adam akıllı 6. sınıfta oyun oynamışımdır. Neyse dersler bitiyor 1 saat sonra yine ders çalışıyorum ama isteyerek değil çünkü sıkıldım Almanya'daki kuzenim 16 yaşında gezmekten başka bir şey yapmazken ben burada sabahtan akşama kadar masa başında ders çalışmaya çalışıyorum. Hafta sonları arkadaşlarla Discord'a giriyoruz 5 kişiyiz 4'ü Minecraft oynarken benim bilgisayarım çok kotu olduğu için oynayamıyorum. Tek aktivitem uyumak dizi izlemek ders çalışmak. Ot gibi yaşıyorum. 16 yaşında birinin yaşamı bu olmamalı. Bu olmamalı.
Gözleriniz acıyorsa bir göz doktoruna danışabilirsiniz, gözlük verebilir. Bazı gözlükler gerçekten de faydalı oluyor uzun süreli ekrana bakmalarda.

Yaşının vermiş olduğu iç güdüyü anlayabiliyorum. Bende senin gibiydim sürekli evdeydim. Hatta senin gibi düşünüyordum ben bu yaşlarda dışarıda gezmem gerekirken neden evdeyim diye. Aslında haklısın bu yaşlarda ki çocuklar evde sürekli ders çalışmamamlı çünkü cidden o birey için çok kötü oluyor. En kötü asosyal oluyor. Ama ülkemizde maalesef ezberci bir eğitim sistemi olduğu için birçok çocuk dışarıda arkadaşları ile vakit geçirmek yerine eve oturup ders çalışıyor. Ben ayda 1 sefer arkadaşlarım ile dışarıya çıkardım çünkü ailem izin vermezdi otur ders çalış derlerdi. Sürekli isyan ederdim benim dışarıda gezmem gerekiyor diye. Ama şöyle bir şey var o arkadaşlarımın hepsi üniversite sınavında ya barajı geçemedi ya da çok kötü puanlar aldı. Bende çok yüksek bir puan almadım ama bir yerler kazandım ve okuyorum. Malum bir pandeminin içerisindeyiz ve bu durumu güzel değerlendirip derslerine ağırlık verebilirsin. Almanya'da ki kuzenin gezse bile bir şekilde iş bulur. Malum hayat standartları, eğitim standartları çok farklı. O yüzden sen ders çalışmaya devam et.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı