Ders ders bıktım artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese selam. Biraz içimi dökmek istiyorum. Ben hayattan çok sıkıldım. Sabahın 8'den 13'e kadar bilgisayar başında ders dinlemekten yoruldum. Gözlerim acıyor artık. Ha oyun oynarken de 5-6 saat bakıyorsun derseniz en son adam akıllı 6. sınıfta oyun oynamışımdır. Neyse dersler bitiyor 1 saat sonra yine ders çalışıyorum ama isteyerek değil çünkü sıkıldım Almanya'daki kuzenim 16 yaşında gezmekten başka bir şey yapmazken ben burada sabahtan akşama kadar masa başında ders çalışmaya çalışıyorum. Hafta sonları arkadaşlarla Discord'a giriyoruz 5 kişiyiz 4'ü Minecraft oynarken benim bilgisayarım çok kotu olduğu için oynayamıyorum. Tek aktivitem uyumak dizi izlemek ders çalışmak. Ot gibi yaşıyorum. 16 yaşında birinin yaşamı bu olmamalı. Bu olmamalı.
18 yaşındayım üniversiteye hazırlanıyorum günlük 12 saat dersim var online onun haricinde de 7 saat ders çalışıyorum maksimum uyuduğum 4 saat kalan 1 saatte de yemek tuvalet gibi işlerimi yapıyorum derslerden çok sıkılınca ya da din vs. derslere girince burda takılıyorum. Hafta sonları çalıştığım saat 16-17 saatleri görüyor. Yani haline şükret ve hayatını yaşa ilerde zaten balkondan aşağı atlamak isteyeceksin ders çalışıp bunalmaktan. Haricinde her hafta pazartesi ve cumartesi günü online tyt-ayt oluyoruz. Merak eden varsa Ankara'nın en iyi özel okullarından birinin Fen Lisesi'nde okuyorum.

Siz iyisiniz ben 8'den 17'ya kadar ders annem babam görüyor moralim bozuldu 7/24 ders ödevler siz yine iyisiniz

Sabahın köründe ders yapmasalar belki o kadar olmaz ama her gün 9.00-13.00 dersim var ve sanki çok bir halt öğreniyormuş gibi her cumartesi 10.30-13.00 arası uzaktan sınav var. Bıktım artık cidden. Bir şey anlamıyoruz bir de sınav oluyoruz. Hayır deneme sınavı hiçbir etkisi yok ama kötü alsam ailem kızıyor bana. Kimse de demiyor deneme sınavı, zorlama kendini, diye. Çıldırmak üzereyim. Not yaz, ödev yap derken gün bitiyor. Cumartesi de sınav var diye gidiyor kaldı pazar. Şükür bir gün tatil var.

Sabırdan başka çare yok.

Elimizden geldiğince derse katılmaktan başka şansımız yok. Geleceğimize biz yön veriyoruz. Benim de 9.00 ile 15.15 arası dersim var. Her gün dinliyorum ama isteğim azaldığı için pür dikkat olmuyor. Bu online ders ne kadar az olursa o kadar iyi bence. Benim de gözlerim acıyor. Bir de bizim okul yönetimi ders süresini ve sayısını arttırıyor. Bilmiyorlar ki bu online ders ne kadar az olursa o kadar iyi. Yapacak hiçbir şey yok, elimizden geleni yapmak zorundayız. Okuma diyenleri takma.

Elimizden geldiğince derse katılmaktan başka şansımız yok. Geleceğimize biz yön veriyoruz. Benim de 9.00 ile 15.15 arası dersim var. Her gün dinliyorum ama isteğim azaldığı için pür dikkat olmuyor. Bu online ders ne kadar az olursa o kadar iyi bence. Benim de gözlerim acıyor. Bir de bizim okul yönetimi ders süresini ve sayısını arttırıyor. Bilmiyorlar ki bu online ders ne kadar az olursa o kadar iyi. Yapacak hiçbir şey yok, elimizden geleni yapmak zorundayız. Okuma diyenleri takma.
Bizimki de artırıyor, bir de her cuma deneme sınavına sokuyolar.

Deneme sınavı iyi aslında. Ölçüyorsunuz kendinizi, önemli. Fakat sabaha ders koymaları üzücü. O sersemlikle dersi anlıyor muyum anlamıyor muyum? Belli değil :D

Bizimki de arttırıyor bir de her cuma deneme sınavına sokuyolar.

Saat 8-30'dan 3'e kadar canlı ders var okulun. Saat 6'dan da saat 8'e kadar dershanenin var her gün. Her hafta 3 deneme sınavı oluyoruz.

Bizim okulda da cumartesi ders ve deneme sınavı var. Hangi öğrenci çıldırmaz bu duruma. Cumartesi günü bile sabahın köründe kalkmamızı bekliyorlar.

Deneme sınavı iyi aslında. Ölçüyorsunuz kendinizi, önemli. Fakat sabaha ders koymaları üzücü. O sersemlikle dersi anlıyor muyum anlamıyor muyum? Belli değil :D
Ben de sabah giriyorum, bazen 08:50, bazen 08:00 ama yine de iyisin :) Ben de sabah dersi fazla anlamıyorum, hoca bıdıbıdı konuşuyor, kafam ağrıyor :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı