Ders ve oyun bir arada olmalı mı?

Hayattan nasıl bir başarı beklediğine bağlı. Yaşayacağın ömürü düşün zaten uzun süre çalışacaksın. Lisesi üniversitesi iş hayatı derken hayattan bıkacaksın eğlenmeyi hayatından eksik etme bence. En azından hafta sonlarını kendine ayır gezmeye, oynama vb.
 
Oyun bilgisayarı almak istiyorum. Derslerime etkisi olur mu? Biraz araştırdım bazı kişiler etkisi olur diyor. Bazı kişiler 2 saat oynarsın kafa dağıtmak lazım diyor. O yüzden kesin bir sonuca varamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Aranızdan abilerim ve ablalarımdan hem ders-hem oyun oynayan varsa yazarsa sevinirim.

Eğer ki bu yaşına kadar hiç oyun oynamayıp oyun bilgisayarı almayı düşünüyorsan bence alma dostum bir anda bağımlı olabilirsin fakat önceden evde oyun bilgisayarı vardı ve 3 5 saat oyun oynamışlığın varsa alırsan sorun çıkmaz.
 
Haftada bir gün oyna, o da cumartesi olsun ve mümkünse 2 saati geçmesin ayrıca hikayeli ve bağımlılık yapabilecek oyunlardan uzak dur.
 
Tabii ki de olmalı ders ders nereye kadar kafanızı zihninizi boşaltmanız gerekir.
+1 bencede böyle olmalı, kendinizi fazla sıktığınız zaman mental çöküntüde olabilir.
 
Haftada 1 saat oyna hüüüü falan dermişim klasik şeyler :D. Fazla takma zaten ders çalışma isteğin varsa ve gerçekten isteyerek çalışıyorsan derslerine ve derslerini önemsiyorsan hiçbir şey olmaz. Dersten sonra kafa dağıtmak için oynayabilirsin günlük.
 
@ElonMusk lisede oynama ortaokulda LGS var oynama bu millet ne zaman oyun oynasın eyy sosyal üyeleri zaten istediği oyunu bilgisayarı kaldırmıyor insanların ülkemizde bir bilgisayar zengin işi oldu bırakın oynayın bilgisayarınız varken keyifle sonra hevesin geçince pişman olursunuz.
 
Kesinlikle kafa dağıtacak bir şeyin olmalı. Fakat bunun bilgisayar oyunları mı yoksa doğada bir yürüyüş mü, resim çizmek mi vb. aktiviteler olacağı konusunda seçim yapmak sana kalmış. Zaten herkes stresli günler geçiriyor, derslerini aksatmayacak şekilde bir eğlence şart.
 
Şahsi algılama ama anlamakta sıkıntı çeken birisi ikisinden birini tercih etmeli. Oyun oynayınca of şu kadar şu oldu bu oldu olmuyor ezber ve göz hızın yükseliyor. Tam tersine etkisi var. Sıkılmak anlamanı zorlaştırır, okuma hızın artar gibi zibilyon katrilyon faydası var ama önüne TYT kitabını koyup ekranda Valortant'da 1 gün geçirirsen zararı var.
 

Geri
Yukarı