Dershaneye gitmeden sınava çalışmak mantıklı mıdır?

Yer
Orta Asya Bozkırları
Daha fazla  
Meslek
İMPARATOR
Bu sene sınava girdim çalışmadığım için 400k gibi bir sonuç geldi. Seneye ilk 50.000 için çok çalışacağım ama dershaneye gitmeden bu kadar sıralamayı çekmem mümkün mü? Çünkü çok konu eksiğim var. Yani çok kararsızım, dershaneye giderim aslında ama zaman kaybı ve yorgunluk olur diye korkuyorum ,evde kendim çalışsam bu kadar yükselmem mümkün mü?

Dershane yerine özel hoca tut derim, en kötü dersin hangisi ise ona göre okulundan veya etrafındaki hocalardan disiplin edinerek çalışabilirsin.

Bu sene sınava girdim çalışmadığım için 400k gibi bir sonuç geldi. Seneye ilk 50.000 için çok çalışacağım ama dershaneye gitmeden bu kadar sıralamayı çekmem mümkün mü? Çünkü çok konu eksiğim var. Yani çok kararsızım, dershaneye giderim aslında ama zaman kaybı ve yorgunluk olur diye korkuyorum ,evde kendim çalışsam bu kadar yükselmem mümkün mü?
Evet mümkün. Hocam bana göre dershane çok boş. Dershane eşittir paranı çöpe atmak gibi bir şey. Tabii benim gözümde. Sizi bilemem :)

Mümkün ama disiplinli olmanız lazım. Disiplini koruyamayacağınızı düşünüyorsanız gidin dersaneye.

Böyle bir senaryoda iyi dershane seçimi de çok önemli. Bazı dershaneler belli netlerin üstündeki öğrencilere daha çok odaklanıyor, diğer öğrencileri boşlayabiliyorlar.

Böyle bir senaryoda iyi dershane seçimi de çok önemli. Bazı dershaneler belli netlerin üstündeki öğrencilere daha çok odaklanıyor, diğer öğrencileri boşlayabiliyorlar.
Mümkünse tüm gün dersi olan dershaneler var, onlara gitmek lazım. Ben de öyle bir kuruma gitmiştim. Sabah 9'dan akşam 6'ya kadar ders ve deneme sınavları oluyordu. İstemesen de zorla çalışıyorsun öyle olunca.

Ben cidden disiplinimi koruyabilen biri değildim ders konusunda, evde neredeyse hiç çalışamıyordum ama dersanede tüm günümü geçirince ister istemez ders çalışıyordum (mezuna kaldığım için okul yoktu) ve iyi ki gitmişim diyorum. O yüzden genelleme yapıp dersane boş demek doğru değil bence, iyi bir dershane her türlü fayda sağlıyor.

Bu sene neden çalışmadın? Özel bir sebebin varsa tamam ama üşendiğindense kendi başına 50K'ya girmenin zor olacağını düşünüyorum, disiplinini çok kolay kaybedersin.

Hocam bende bu sene yattım 400k geldi niye diye soracak olursanız bir sebebim yok eşeklik edip çalışmadım fakat şu an pişmanım seneye bende çok çalışmayı düşünüyorum.

Merhaba dostum, düzgün bir ders çalışma planı ve disiplin ile tabii ki mümkün. Aklına takılan şeyler varsa seve seve yardımcı olurum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı