Dershaneye gitmeden üniversite kazanılabilir mi?

SnowW

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
11. sınıf öğrencisiyim, meslek lisesindeyim ve dershaneye maddi durumlar yüzünden gidemiyorum. Evde çalışmaya başlasam bir üniversite kazanabilir miyim? Bu arada okulda ders işlemiyorlar meslek lisesinde olduğumuz için, her şeyim bireysel şu an. Hedefim bilgisayar mühendisliği.

Teknoloji çağındayız youtubeda milyon tane ders videoları var. İnsanların neden illa dershane diye tutturduklarını anlamıyorum. Ezberci sistemin bir getirisi sanırım. Neyse bana göre dershaneden 2 kat daha fazla verim alırsın. İstediğin zaman durdur istediğin zaman geri sar. Bu fırsat asla dershanede olmaz.

Teknoloji çağındayız YouTube'da milyon tane ders videoları var. İnsanların neden illa dershane diye tutturduklarını anlamıyorum. Ezberci sistemin bir getirisi sanırım. Neyse bana göre dershaneden 2 kat daha fazla verim alırsın. İstediğin zaman durdur istediğin zaman geri sar. Bu fırsat asla dershanede olmaz.

Dershane kadar sınava hazırlık için saçma bir yer yok sadece zaman çalıyor.

Teknoloji çağındayız youtubeda milyon tane ders videoları var. İnsanların neden illa dershane diye tutturduklarını anlamıyorum. Ezberci sistemin bir getirisi sanırım. Neyse bana göre dershaneden 2 kat daha fazla verim alırsın. İstediğin zaman durdur istediğin zaman geri sar. Bu fırsat asla dershanede olmaz.
Açık öğretime geçecektim rehber hocaları benim okuldan gitmemem için ellerinden geleni yapıyor oysa ki ben evde ders çalışacağım dershaneye gidicek misin dediler bende hayır dedim o zaman açığa geçme diyorlar videolardan öğrenilemiyormuş onlara göre

Zor ama imkansız değil. Sayısal bölümlerde bir hocayla çalışmanın şart olmamakla birlikte gerektiğini düşünüyorum. Takıldığınız bir şeyi sormanız gerekebilir. Bu yüzden soru sorabileceğiniz biri olsa çok yararlı olur. Konu anlatımı, soru çözümü YouTube'da var diye her şey tıkırında gitmiyor. Çok küçük bir ayrıntı aklınıza takılabiliyor, soramayabiliyorsunuz. Soru sormak için Telegram'da öğrencilerin birbirine yardım ettiği gruplar var ancak matematik sorularına pek yanıt veren olmuyor. Aynı çaba ile dershaneye giden ile evde çalışan arasında seviye farkı ister istemez oluşacaktır ancak maddi durum yetersiz olduğunda evden de gayet güzel çalışılabilir.

Evden çalışmanın da kendine has avantajları var. Aynı konu anlatımını istediğiniz hocadan defalarca izleyebiliyorsunuz. Soruyu önce kendiniz çözüyor ve çözümünü izleyebiliyorsunuz. Elektrik ve internet erişimi olduğu taktirde her zaman çalışabiliyorsunuz. Üstelik çoğu dershanenin kadroları yeni mezun olmuş, deneyimsiz öğretmenlerden oluşuyor.

Demek istediğim; soru soracağınız, takıldığınızı soracağınız bir hoca bile olsa yeter. Yoksa dezavantajları bayağı hissedersiniz.

Zor ama imkansız değil. Sayısal bölümlerde bir hocayla çalışmanın şart olmamakla birlikte gerektiğini düşünüyorum. Takıldığınız bir şeyi sormanız gerekebilir. Bu yüzden soru sorabileceğiniz biri olsa çok yararlı olur. Konu anlatımı, soru çözümü YouTube'da var diye her şey tıkırında gitmiyor. Çok küçük bir ayrıntı aklınıza takılabiliyor, soramayabiliyorsunuz. Soru sormak için Telegram'da öğrencilerin birbirine yardım ettiği gruplar var ancak matematik sorularına pek yanıt veren olmuyor. Aynı çaba ile dershaneye giden ile evde çalışan arasında seviye farkı ister istemez oluşacaktır ancak maddi durum yetersiz olduğunda evden de gayet güzel çalışılabilir.

Evden çalışmanın da kendine has avantajları var. Aynı konu anlatımını istediğiniz hocadan defalarca izleyebiliyorsunuz. Soruyu önce kendiniz çözüyor ve çözümünü izleyebiliyorsunuz. Elektrik ve internet erişimi olduğu taktirde her zaman çalışabiliyorsunuz. Üstelik çoğu dershanenin kadroları yeni mezun olmuş, deneyimsiz öğretmenlerden oluşuyor.

Demek istediğim; soru soracağınız, takıldığınızı soracağınız bir hoca bile olsa yeter. Yoksa dezavantajları bayağı hissedersiniz.

Dershaneye gitmezsen seviye farkın olmaz düzenli çalış hiçbir farkın olmaz.

YouTube'dan ders anlatımı dinleyip örnek soru çöz en önemlisi denemelere bol bol gir çevrende ki dershanelere uğra denemelerinize ücreti ödeyip katılabilir miyim de normalde denemeye katılma ücretleri 20-50 TL arası değişiyor hem seviyeni görürsün hem çıkmış sorulara yakın soru çözmüş olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı