Dersim bir isyan mı yoksa katliam mı? Atatürk'ün haberi var mıydı?

Feodalist isyanı savunacak halim yok ama bana göre Dersim olayı kesinlikle katliamdı.
Bence değil senin çocuklarını ö*recek olan ve t* edecek olan şeref yoksullarını ö*mek normaldir. Suçsuz yere ölen kişi sayısı minimum derecededir. Çünkü, savaşı başlatan herzaman suçludur. Kürtler ezilmiş halk ondan yaptı dersen. (Koca bir yalana inanırsın)

Katliam demenin sebebi nedir?

Aile içinde aile devlet içinde devlet olmaz.
Haklısın.

Dersen ki Kürt düşünürleri gibi savaş olmadan Kürt bölgelerine özerklik verilmeli diye. Daha da saçmalarsın. Türkiye'de Türkler üstün mü? Çerkezler üstün mü? Rumlar üstün mü? Ki Kürtler üstün olsun. Hepsini eşit bir demokrasi ile yaşatmak varken neden "Kürtlük" ün "Türklük" ün üstünlüğü tartışması vardır ki?

Son düzenleme:
Bence değil senin çocuklarını ö*recek olan ve t* edecek olan şeref yoksullarını ö*mek normaldir. Suçsuz yere ölen kişi sayısı minimum derecededir. Çünkü, savaşı başlatan herzaman suçludur. Kürtler ezilmiş halk ondan yaptı dersen. (Koca bir yalana inanırsın)

Katliam demenin sebebi nedir?

Haklısın.
İdamlar. Zehirli gazla öldürülen çocuk ve kadınlar. Tarihi Dersim'in adının değiştirilmesi. Uçak bombalamaları.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tabi iddialar pek güçlü değil ama bazıları güçlü.

Kürt sorunu yoktur. Kürt sorunu var diyip Kürdistan (öyle bir yer yok olmayacak da) kurmak isteyen teröristler var.
Dersen ki Kürt düşünürleri gibi savaş olmadan Kürt bölgelerine özerklik verilmeli diye. Daha da saçmalarsın. Türkiye'de Türkler üstün mü? Çerkezler üstün mü? Rumlar üstün mü? Ki Kürtler üstün olsun. Hepsini eşit bir demokrasi ile yaşatmak varken neden "Kürtlük" ün "Türklük" ün üstünlüğü tartışması vardır ki?

İdamlar. Zehirli gazla öldürülen çocuk ve kadınlar. Tarihi Dersim'in adının değiştirilmesi. Uçak bombalamaları.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
tabii iddialar pek güçlü değil ama bazıları güçlü.

Vatana ihanetin cezası ağırdır. Göze alıyorsanız ihanet edersiniz, göze almıyorsanız da ağlamaya gerek yok.

Kürt sorunu yoktur. Kürt sorunu var diyip Kürdistan (öyle bir yer yok olmayacak da) kurmak isteyen teröristler var.
Her halkın kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Lenin savunucusu değilim. Neyse konu kapanacak gibi duruyor benim radikal fikirlerim yüzünden.

Vatana ihanetin cezası ağırdır. Göze alıyorsanız ihanet edersiniz, göze almıyorsanız da ağlamaya gerek yok.
İşçinin vatanı yoktur. Marx'ı savunmuyorum ama güzel söz.

Kürt sorunu yoktur. Kürt sorunu var deyip Kürdistan (öyle bir yer yok olmayacak da) kurmak isteyen teröristler var.

Dostum zaten yok. Ancak bu adamın kafası onlara benziyor. Ben "Hümanist" bir insanım bu sebeple hepsi eşittir.

Video attım bir tane.

Onu izledim zaten. Araştırmada sadece Türk kaynaklarını kullanmadım rudaw gibi web sitelerini de kullandım. Katliam diyen neden demiş diye baktım. Eski ropörtajlara kadar baktım ve (O zaman neden isyan ettin?) sorusuna bir cevap bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı