Dersim bir isyan mı yoksa katliam mı? Atatürk'ün haberi var mıydı?

Kendilerini kapitalist sistemde hayatlarını özgürce belirliyorlar mı sence? Müfredattı onlar seçmiyorlar.

Hocam amma saçmaladın. Kapitalist düzende herkes kendi hayatını belirliyor. Ne yaparsan kendin için yapıyorsun. Batarsan da çıkarsan da sensin sorumlusu. Hiçbir Kürt arkadaşımın senin gibi konuştuğunu da görmedim. Biz ne yaşıyorsak onlar da aynısını yaşıyor. Sen aşırı milliyetçilik yapıyorsun şu anda.

Hocam amma saçmaladın. Kapitalist düzende herkes kendi hayatını belirliyor. Ne yaparsan kendin için yapıyorsun. Batarsan da çıkarsan da sensin sorumlusu. Hiçbir Kürt arkadaşımın senin gibi konuştuğunu da görmedim. Biz ne yaşıyorsak onlar da aynısını yaşıyor. Sen aşırı milliyetçilik yapıyorsun şu anda.
Milliyetçilikle alakam yok benim. Hatta nefret ederim.

Hocam anladım demokrasi karşıtı solcusun ve özerklik veya Kürdistan'ı istiyorsun. O zaman sorarım? Türkiye'den ayrıldınız diyelim. O zaman ne olacak? Mersin'deki Kürt ile Diyarbakır'daki Kürt bir mi? Ya Kürt devleti kurduğunuzda para nasıl kazanacaksınız? Veya size Özerklik verdik diyelim o zaman ne olacak örnekler İngiltere ve Finlandiya daha var istersen sayabilirim. Eğer bir ırkın yaşadığı bölgeye Özerklik verilirse diğer bölgeler onları ekonomik olarak dışlayacak. Karşı illerde yaşayan Kürt vatandaşları dışlanmaya maruz bırakılacak o zaman ne yapacaksınız? Ben demokrasi istiyorum sende diyeceksin bende.

Hocam bizde seçmiyoruz işte eğitim sistemi o yüzden çöp.
Hayır ben daha çok Nihilism, Anarchy, and the 21st century buna yakınım.

Milliyetçilikle alakam yok benim. Hatta nefret ederim.

Ama dediklerin Kürt milliyetçiliğine doğru gidiyor. Yok kendileri seçmedi, yok onlar memnun değil falan. Bütün Kürt'lerin adına konuşmakta birkaç insana kalmıyor. Milyonlarca Kürt var. Hepsi ne istiyorsa onu seçer, savaşa gitmek isteyen de savaşa gider ve öldürülür (kendi seçim haklarını kullanarak)!

Ama dediklerin Kürt milliyetçiliğine doğru gidiyor. Yok kendileri seçmedi, yok onlar memnun değil falan. Bütün Kürt'lerin adına konuşmakta birkaç insana kalmıyor. Milyonlarca Kürt var. Hepsi ne istiyorsa onu seçer, savaşa gitmek isteyen de savaşa gider ve öldürülür (kendi seçim haklarını kullanarak)!
Solculuk desen sorun yok. Ben daha çok kendimi Bakunin'e yakın hissediyorum.

Kürt sorunu olduğunu iddia etmek için, Kürtlerin bazı konularda Türklerden daha az hakka sahip olduğunu söylemek gerekir. Ancak böyle bir durumun olmadığı bir gerçektir. Kürtler arasında savcı, doktor, öğretmen gibi meslekleri icra edenler bulunmaktadır. Mahkemelerde Kürtlerin Türklerden daha az hakka sahip olduğunu gösteren bir durum da söz konusu değildir. Dolayısıyla Kürt sorunu olmadığı sonucuna varabiliriz. İyi günler.
AKP öncesinde vardı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı