Derslere odaklanamıyorum

NessGhest

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese selamlar değerli Technopat sakinleri. Öncelikle kendimden bahsedeyim. İsmim Musa ve 16 yaşındayım sayısal okuyorum,10. sınıfım.
Ama bir sorunum var. Ben bazen ders konu anlatımı/bazen videosunu izlediğim zaman odaklanamıyorum. Aklım başka başa yerlere gidiyor.
Yani nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Soru çözerken sıkıntı yok ama konu dinlemeye başladığım zaman bazen konudan uzaklaşıyorum,
Bu konuda tecrübeli olan birileri tüyo verebilir mi?

Herkese selamlar değerli Technopat sakinleri. Öncelikle kendimden bahsedeyim. İsmim Musa ve 16 yaşındayım sayısal okuyorum,10. sınıfım.
Ama bir sorunum var. Ben bazen ders konu anlatımı/bazen videosunu izlediğim zaman odaklanamıyorum. Aklım başka başa yerlere gidiyor.
Yani nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Soru çözerken sıkıntı yok ama konu dinlemeye başladığım zaman bazen konudan uzaklaşıyorum,

Eğer telefon ve bilgisayarda aşırı fazla vakit geçiriyorsan azalt ve kitap oku. Odaklanma sorununu halletmiş olursun böylece.

Telefon veya bilgisayar kullanım çok ise bu biraz odaklanmana engel olabilir.

İlk önce;

Ders çalışmadan önce önemli işlerini halletmeye bak. Bu ben de oluyordu ve kafam hep o işl yapacağım diye düşünürdü ve odaklanamazdım. Sakin müzikler dinlemeye çalış istersen böyle kısık sesli müzikler olabilir.

Çalıştığın ortamda herhangi bir yüksek ses içeriyorsa bu da odaklanmana engel olabilir. Oradan kaçmaya çalış veya bir kütüphane gidebilirsin.

Kafanda birçok şey oluyor haklısın bir şeyleri düşünüyorsun sürekli bu ben de sürekli oldu. Hep bir yerden onları çıkarmaya çalışıyordum veya umursamıyordum çok sen de öyle deneyebilirsin.

Öncelikle 10. sınıfta nasıl bölüm seçtiğinizi açıklarsanız seviririz.

Dersten ayrılman dersi anlaman için geçerli bir engel değil, zira yarım yamalak duysan bile beynin bir şekilde hepsini tümleştiriyor. Notlara bir etkisi yok ise birşey yapmana gerek yok.

Ayrıca sanırım aynı bilgisayarı kullanıyoruz buna da şaşırdım :/ .

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoyu izle ben böyle odaklanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı