Detaylı virüs ve zararlı yazılım temizliği nasıl yapılır?

merterden19

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda virüs var sanırım, detaylı bir temizlik nasıl yapabilirim?
Kaspersky Free kullanıyorum ama bir şey bulamadı. Belki başka bir tür zararlı olabilir diye düşündüm.

Mesela, klavyem bozuk sanıyordum geçenlerde, ancak bu gün format attım ve klavyem sorunsuz çalışıyordu. D sürücüsüne girdim ve girdikten sonra tekrar aynı tuşlar zor basmaya başladı. Ben virüs kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bütün sürücüleri sil demeyin lütfen 300 küsür GB oyun yedeğim var. Ayrıca resimler falanda var. Yedekleyebileceğim bir yer de yok maalesef.
Detaylı, derin bi temizlik nasıl yapabilirim?

Combofix adlı bir program var. Programı kur sonra güvenli modda programı çalıştır, virüs taraması yaptır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda virüs var sanırım, detaylı bir temizlik nasıl yapabilirim?
Kaspersky Free kullanıyorum ama bir şey bulamadı. Belki başka bir tür zararlı olabilir diye düşündüm.

Mesela, klavyem bozuk sanıyordum geçenlerde, ancak bu gün format attım ve klavyem sorunsuz çalışıyordu. D sürücüsüne girdim ve girdikten sonra tekrar aynı tuşlar zor basmaya başladı. Ben virüs kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bütün sürücüleri sil demeyin lütfen 300 küsür GB oyun yedeğim var. Ayrıca resimler falanda var. Yedekleyebileceğim bir yer de yok maalesef.
Detaylı, derin bi temizlik nasıl yapabilirim?

Yeni format attığınıza göre muhtemelen ciddi bir zaararlı sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Bağlantıdaki ,sisteminize uygun dosyayı (32/64 Bit) masaüstünden yönetici olarak çalıştırın. Size iki log verecek. Loglar uzun olabiliyor.Upload sitelerinden biriyle gönderebilirsiniz.

Farbar Recovery Scan Tool Download

Tüm tecrübelerime dayanarak söylüyorum, temiz format atmadan sistemi bazı virüslerden tamamen kurtaramazsınız.

-Adware Cleaner
-Combofix (eğer Win10 altı ise)
-Malwarebytes
-Rkill

(Virüs programları her zaman çare olmuyor. System içindeki tüm dosyaları ayrı ayrı tarayan bir program bulmalısınız. Bazı virüsler klon "explorer.exe" yaratırlar "syswow64\" ün içine atarlar, görev yöneticisine baktığınızda çalışan 2 adet "explorer.exe" görürsünüz...)

İle taratabilirsiniz.

Benim işime yarayan yöntemi yazıyorum;

Ortalama veya üzeri bir kullanıcıysanız ve uğraşmayı biraz seviyorsanız virüsün izini bulup (mesela görev yöneticisindeki adını/ servis adını) bularak;

Çalıştır' a "regedit" yazarak, bulduğunuz isim ile arama yapıp gördüğünüz her şeyi silmeniz. (eğer o ismin zararlıya ait olduğundan eminseniz.)
Ardından (task scheduler) görev zamanlayıcıya girip görevlere tek tek bakıp, güvenilir gözükmeyen şeyleri kaldırmanız olacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda kendi bilgisiayarımda "görev zamanlayıcısı" nda "Google Chrome Updater"olarak gözüken zararlı bir görev yakalamıştım. (ekte resmi var)

Ayrıca "startup" a eklenmiş olan yabancıları da kaldırmalısınız.

ek.
rOmaRz.jpg

Son düzenleme:
Kaspersky Free kullanıyorum ama bir şey bulamadı.
Kullanmasını bilmiyorsun demekki. Tam tarama yapın güncel şekliyle. Birşey bulmuyorsa zararlı ile ilgili değildir. Yine de güvenmiyorum dersen MBAM ile taraman yetecektir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı