Sürprizbozan İnceleme Detroit: Become Human Eleştirisel

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Spoiler vermeden önce uyarıcağım, rahat okuyabilirsiniz:)

Direkt inceleme yapmamamın sebebi Detroite tam bir oyun diyememem. Farklı bir şey bu. :D Bir de eleştirince “çok güzel oyun moruq” diye üstüme yürümeyin, bende oyuna bayılarak oynadım ama içimde kalanları dökmek istiyorum.

Kabaca bilmeyenlere gelecekte robotların fazla yaygınlaştığı bir dünya diyebiliriz Detroit için. Biz 3 farklı karakter yönetiyoruz.

Kurgusal Sıkıntılar:
Böyle onlarca farklı sonu olan detaylı bir oyunda kurgusal sıkıntılarla karşılaşmak çok normal. Bazılarımız kendi seçenekleriyle karşılaşmıyor bile. Ama karşılaşanlar için moral bozucu. 2 örnek vereyim(SPOİLER):

Jericho için çalınan kamyonun tespit edilememesi. Şehirde hiç mi kamera yok? Çok rahat şekilde Androidler’in yeri tespit edilmeliydi.

Diğer örnek oyunun başlarında Markus’un Leoyu it ya da itme seçeneği. İterseniz kurgusal bir sıkıntı yok. Ancak itmezseniz Carl ölüyor, polisler geliyor ve Markus reisin fişi çekiyorlar. Ancak biliyoruz ki Android’ler her şeyi kaydediyor ve hiçbir polis Markus’un kayıtlarını kontrol etmiyor. :D inanılmaz basit ancak oyuncuyu rahatsız eden hatalar.

Olaylara Connor ve Markus için çok Tanrısal Bakmamız:

Kara ablamızda bunu hissetmedim ama Connor ve Markus’da olaylara karakterin gözünden bakamıyoruz. Biz her şeyin doğrusunu zaten biliyoruz ve karakterleri istediğimiz yere çekiyoruz. Her zaman olmasa da fazla hissettiğim yerler oldu.

Spoilerlı Örnek: Kamuoyu sekmesi ilk açıldığında direkt olarak kamuoyuyla aramızı iyi tutarsak barış yapabileceğimizi anlıyoruz. Oyuncu üzerindeki heyecanı zedeleyen bir durum.

Böyle Bir Oyunda Buglara Takılıp İstediğimiz Sona Ulaşamamak:

Herkes yaşamasa da bende yaşayanlardan birisiyim. Yaşadığım kısım
Spoiler: Kara, Alice Kanada için yoldayken gizlilik yaptığımız bir yer var. 3 defa denedim, her türlü takılıyorlar. Bölüm zor değil ama böyle bir duruma maruz kalmak duygu yüklü bir oyunda üzüyor.

Beni üzen noktalar bu kısımlar oldu. Elbette kusursuz olması imkansız, ama bayıla bayıla oynadığım bir oyunda böyle durumlarla karşılaşınca üzülüyorum. Umarım sizi kötü yüklememişimdir, Detroiti mutlaka oynayın, herkesin tatması gereken bir deneyim.

Grafiklerin Güzelliği
Grafikler gerçekten çok güzel. 2023 için hala fazlasıyla yeterli. 1660S ile her şey sonda oynadım.

Sahne Kalitesi
Oynanışın neredeyse olmadığı bir oyunda bu kadar keyifli ve heyecanlı sahneler yapmak gerçekten zor iş. Adamlar yapmış, oyunu oynarken ekrana kilitleniyorsunuz.

Seçimler
Onlarca farklı son olduğundan bahsetmiştim. Seçimler gerçekten de çok fazla etki ediyor. Türkçe dil desteği de var, ama çevirilerin bazen çok açık olduğunu düşünmüyorum. Burada ne demek istemiş diye düşündüğüm bazı kısımlar oldu.

Özetle
Biraz karışık bir yazı oldu, kusura bakmayın. Detroit gerçekten farklı bir deneyim. Herkes tarafından denenmesi gereken bir deneyim. Oyunu oynarken dikkatli olun, yoksa üzülebilirsiniz. Ben elimden geldiğince dikkatli olmaya çalıştım ancak bir bug yüzünden tam istediğim sona ulaşamadım. Fiyatı da indirimde gayet makul.

Müzikler
Diyecek söz yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

Spoiler vermeden önce uyarıcağım, rahat okuyabilirsiniz:)

Direkt inceleme yapmamamın sebebi Detroit'e tam bir oyun diyememem. Farklı bir şey bu. :D bir de eleştirince “çok güzel oyun moruq” diye üstüme yürümeyin, bende oyuna bayılarak oynadım ama içimde kalanları dökmek istiyorum.

Kabaca bilmeyenlere gelecekte robotların fazla yaygınlaştığı bir dünya diyebiliriz Detroit için. Biz 3 farklı karakter yönetiyoruz.

kurgusal sıkıntılar:
Böyle onlarca farklı sonu olan detaylı bir oyunda kurgusal sıkıntılarla karşılaşmak çok normal. Bazılarımız kendi seçenekleriyle karşılaşmıyor bile. Ama karşılaşanlar için moral bozucu. 2 örnek vereyim(spoiler):

Jericho için çalınan kamyonun tespit edilememesi. Şehirde hiç mi kamera yok? Çok rahat şekilde Androidler'in yeri tespit edilmeliydi.

Diğer örnek oyunun başlarında Markus'un leoyu it ya da itme seçeneği. İterseniz kurgusal bir sıkıntı yok. Ancak itmezseniz carl ölüyor, polisler geliyor ve markus reisin fişi çekiyorlar. Ancak biliyoruz ki Android'ler her şeyi kaydediyor ve hiçbir polis Markus'un kayıtlarını kontrol etmiyor. :D inanılmaz basit ancak oyuncuyu rahatsız eden hatalar.

olaylara connor ve markus için çok tanrısal bakmamız:

Kara ablamızda bunu hissetmedim ama connor ve Markus'da olaylara karakterin gözünden bakamıyoruz. Biz her şeyin doğrusunu zaten biliyoruz ve karakterleri istediğimiz yere çekiyoruz. Her zaman olmasa da fazla hissettiğim yerler oldu.

Spoilerlı örnek: kamuoyu sekmesi ilk açıldığında direkt olarak kamuoyuyla aramızı iyi tutarsak barış yapabileceğimizi anlıyoruz. Oyuncu üzerindeki heyecanı zedeleyen bir durum.

böyle bir oyunda buglara takılıp istediğimiz sona ulaşamamak:

Herkes yaşamasa da bende yaşayanlardan birisiyim. Yaşadığım kısım.
Spoiler: kara, alice Kanada için yoldayken gizlilik yaptığımız bir yer var. 3 defa denedim, her türlü takılıyorlar. Bölüm zor değil ama böyle bir duruma maruz kalmak duygu yüklü bir oyunda üzüyor.

Beni üzen noktalar bu kısımlar oldu. Elbette kusursuz olması imkansız, ama bayıla bayıla oynadığım bir oyunda böyle durumlarla karşılaşınca üzülüyorum. Umarım sizi kötü yüklememişimdir, Detroit'i mutlaka oynayın, herkesin tatması gereken bir deneyim.

grafiklerin güzelliği
Grafikler gerçekten çok güzel. 2023 için hala fazlasıyla yeterli. 1660S ile her şey sonda oynadım.

sahne kalitesi
Oynanışın neredeyse olmadığı bir oyunda bu kadar keyifli ve heyecanlı sahneler yapmak gerçekten zor iş. Adamlar yapmış, oyunu oynarken ekrana kilitleniyorsunuz.

seçimler
Onlarca farklı son olduğundan bahsetmiştim. Seçimler gerçekten de çok fazla etki ediyor. Türkçe dil desteği de var, ama çevirilerin bazen çok açık olduğunu düşünmüyorum. Burada ne demek istemiş diye düşündüğüm bazı kısımlar oldu.

özetle
Biraz karışık bir yazı oldu, kusura bakmayın. Detroit gerçekten farklı bir deneyim. Herkes tarafından denenmesi gereken bir deneyim. Oyunu oynarken dikkatli olun, yoksa üzülebilirsiniz. Ben elimden geldiğince dikkatli olmaya çalıştım ancak bir bug yüzünden tam istediğim sona ulaşamadım. Fiyatı da indirimde gayet makul.

müzikler
Diyecek söz yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. :)

Elinize sağlık, konuyla alakasız olacak belki ama yazınız Google Translate'den çevrilmiş gibi.

Okurken yer yer yapılmış yazım hataları yazının anlam bütünlüğünü etkiliyor.

Bunlar dışında gayet güzel olmuş.

Elinize sağlık, konuyla alakasız olacak belki ama yazınız Google Translate'den çevrilmiş gibi.

Okurken yer yer yapılmış yazım hataları yazının anlam bütünlüğünü etkiliyor.

Bunlar dışında gayet güzel olmuş.
Parça parça yazıp birleştirince öyle oldu hoca ya.

belki ben de androidimdir :d

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı