Devamsızlıktan kalındıktan sonra açık liseye geçilip diploma alınabilir mi?

@Ahmetiweii3, değerini nasıl bilsinler? Herkese anlat da herkes bilgilensin bakalım.

O belgelerin arasında bazı liseler europass veriyor. Bunun anlamı "bu öğrenci Avrupa standartlarında eğitim aldı" bu sayede Avrupa'da çalışmana olanak sağlıyor. Çalışma izni gibi çalışıyor evet ekstradan çalışma izni alman lazım ama europass e sahip kişileri almaya birçok şirket daha istekli.

@Chiya, o konuda haklısınız. Haksızsınız demiyorum. Sadece sanki dünyanın sonuymuş gibi anlatılmasına kızdım, kızdığım nokta da bu oldu. Arkadaş isterse alanıyla alakalı iki yıllık bölüme gidip staj yapabilir, staj yaparsa da o belgeyi alabiliyor. Alternatifi hâlâ var, yok değil. Üstüne bir de dil öğrenirse işi daha kolay olur.

Hocam 2 yıllık bölüme gittiğinde ekstradan 2 yıl tecrübe kaybediyorsun, meslek için bu çok önemli oluyor. Ayrıca ekstradan 2 yıl kaybetmek, sınav stresi vs derken insan kendini çok yıpratıyor bence gerek yok. Meslek lisesinde bile sınava çalışabilirsin çünkü normal sınavlar çok kolay olduğu için OBP aşırı yüksek olur.

@Chiya, olan olduğu için arkadaşın yapabileceği bir şey yok. Sadece dünyanın sonuymuş gibi davranılmasına gerek yok. Eskisi kadar kolay Schengen de çıkmıyor. İşte usta olmak da yetmiyor. Dil ve paranın da olması lazım.

@Chiya, olan olduğu için arkadaşın yapabileceği bir şey yok. Sadece dünyanın sonuymuş gibi davranılmasına gerek yok. Eskisi kadar kolay schengen de çıkmıyor. İşte usta olmak da yetmiyor. Dil ve paranın da olması lazım.

Hocam arkadaşın müdürle konuşup birkaç gün devamsızlık sildirmesi yeterli olur. Birçok lisede öyle yapıyorlar 45 gün devamsızlığa sahip adamı 28 güne düşürdüklerini hatırlıyorum son hafta adam geçti hala benimle aynı sınıfta.

Ama evet yani sınıfta kalmak dünyanın sonu değil biraz abartıldığı doğru

@Chiya, devamsızlık silme olayı da tamamıyla inisiyatif. Yönetmeliğe göre silinmesi yasal değil de okul idaresiyle arası iyiyse bir şekil halledilir. Konu sahibi arkadaş, açık liseye geçtiğini belirtmiş. Kendisi şu an açık lisede.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı