En doğru yönetim şekli nedir?

Size yazmayacaktım ama bu olmadı... Cizye zaten Müslüman olmayanlardan alınırdı. Öşür ve Zekat da Müslümanlardan alınırdı. Buradaki ayrımcılık nerede?
Hocam, bilerek yaptığını düşünüyorum böyle şeyleri. Bana ne Öşür'den Zekat'tan.. Bunlar ibadet sayılıyor. Senin ibadetlerinden bana ne. Ben, senin dinine tabii olmadığım için vergi ödemem ne kadar mantıklı?

Hocam, bilerek yaptığını düşünüyorum böyle şeyleri. Bana ne Öşür'den Zekat'tan.. Bunlar ibadet sayılıyor. Senin ibadetlerinden bana ne. Ben, senin dinine tabii olmadığım için vergi ödemem ne kadar mantıklı?
Hayır, cidden size muhalefet olmak istemiyordum. Çünkü sinirleniyorsunuz. Cizye'yi bedelli askerlik gibi düşünebilirsiniz. Gayrimüslimler askerlik yapmama karşılığında cizye verirlerdi. Hatta Abdülmecit döneminde kaldırıldığı için rahatsız olup geri getirilmesini istediler. Öşür ve Zekat'tan bahsetmemin sebebi de Zekat ibadet ama Öşür, sadece Müslümanlardan alınan ibadet olmayan bir vergiydi.

Evet sizce en doğru devlet yönetim biçimi nedir? Neden sizin dediğiniz en doğru sistemdir? Devlet yapısına karşı iseniz onu da anlatabilirsiniz.

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
Şimdi öncelikle devletler konusunda önemli gördüğüm bir sorundan söz edeceğim. 11 eylül'de ABD'de yapılan ikiz kule saldırılarından bahsedeceğim. Sorun şu: Bu saldırıyı bazı sebeplerden dolayı devlet kendisi yapmış olabilir mi? Devletler bazı sebeplerden dolayı kendi vatandaşlarına bunları yapar mı? (ki 7 ekim'de yapılan hamas katliamını da örnek verebilirim.) Devletler bu tarz saldırılar yapabilecek bir oluşumsa burada büyük bir sorun var demektir.

Evet sizce en doğru devlet yönetim biçimi nedir? Neden sizin dediğiniz en doğru sistemdir?
Kapitalizm değildir, çünkü evsizler, sokakta üşüyüp donanlar ve açlıktan ölenler var. Öte yandan, kendi ayakları üzerinde duramayan (mecazen) insanlar var. Farklı beyinler var, çeşitli sorunlardan dolayı bir işte çalışmak istemeyenler var, öyle ki her kuş (mecazen) uçmaya zorlanmamalıdır.

Hayır, cidden size muhalefet olmak istemiyordum. Çünkü sinirleniyorsunuz. Cizye'yi bedelli askerlik gibi düşünebilirsiniz. Gayrimüslimler askerlik yapmama karşılığında cizye verirlerdi. Hatta Abdülmecit döneminde kaldırıldığı için rahatsız olup geri getirilmesini istediler. Öşür ve Zekat'tan bahsetmemin sebebi de Zekat ibadet ama Öşür, sadece Müslümanlardan alınan ibadet olmayan bir vergiydi.
Alsın, alsın.. Benden de vergi alsın senden de.. Ama eşit şartlar altında alınsın. Şu an ki sistemin düzeni bu şekilde. Din, dil, ırk fark etmeksizin vergi alınır ve bu vergi, yine vergi alınan kesim için kullanılır.

Şimdi öncelikle devletler konusunda önemli gördüğüm bir sorundan söz edeceğim. 11 eylül'de ABD'de yapılan ikiz kule saldırılarından bahsedeceğim. Sorun şu: Bu saldırıyı bazı sebeplerden dolayı devlet kendisi yapmış olabilir mi? Devletler bazı sebeplerden dolayı kendi vatandaşlarına bunları yapar mı? (ki 7 ekim'de yapılan hamas katliamını da örnek verebilirim.) Devletler bu tarz saldırılar yapabilecek bir oluşumsa burada büyük bir sorun var demektir.
Devletler, özellikle de ABD bunu kendine hiç bir vicdan azabı çekmeden yapabilir. 12 Eylül Saldırıları en çok Amerikanın işine yaradı ve dediğin gibi Hamas saldırısı da en çok İsaril'in işine yaradı.

Zaten İran ABD tarafından kullanılan bir devlettir. İran sayesinde Suudi Arabistan için yapay bir düşman yaratıyor ve onları kendi tarafına çekiyor. Ayrıca İran sayesinde Oeta Doğu'da yaptığı her pisliği meşru hâle getiriyor. El altından desteklediği terör örgütleri ile hem savaşıyor hem de onlar sayesinde taa dünyanın öbür ucundan Suriye'de asker konuşlanrıp bizim karşımıza dikiliyor ve operasyonlarımızı engelliyor.

İran'ın 12 Eylül Saldırıları dışında Amerika'ya veya onun müttefiklerine bir zarar verdiği de olmamıştır. Kaldı ki bu saldırı da planlı ise hiç olmamıştır. İran denen ucube devlet, saatlerce öncdeden haber verdiği ve Demirkubbe'nin engellemesinin kesin olduğu bir füze saldırısı yaparak tüm dünyanın gözünden düşmüş İsrail'i tekrardan mazlum konumuna getirdi.

Ayrıca İran dediğim gibi Amerika tarafından sanki çok büyük bir tehditmiş gibi gösterilen yapay bir düşman. Oysa İran kağıttan kaplandır. Orta Doğu'daki yegâne güçlü devlet Türkiye'dir. Bunu da aşırı milliyetçi olduğum için söylemiyorum.

Orta Doğu'da Devlet geleneği olan iki devlet vardı, Türkiye ve İran. Ancak İranlılar yaptıkları sözde İslam Devrimi ile birlikte bu geleneklerinin içine etmiş oldular. Bütün ülkeyi kara bir bulut gibi sarmış olan bu sistem tüm bürokratik kadrolara zarar verdi, liyakatı ortadan kaldırdı, sözde İslamcıları başa geçirdi, halkı ezdi (ki İran gerçekten refah seviyesi olarak bizden bile çok kötü durumda), ordudaki nizamı bozdu (hem envanterleri leş hem de bizim Harbiyeli öğrenciler onların ordusundan daha disiplinli durumda. Ya adamların yaptığı cenazeye bak, içler acısı gerçekten.) Ve tüm bu yaptıkları rezillikleri de ama biz müslümanız ve Amerika ile mücadele eden tek Orta Doğu devletiyiz diyerek örtbas etmeye çalıştı, çalışıyor. Ama ne müslümanlıkları doğru ne de Amerika ile mücadele ettikleri.

Sırf kendi iktidarlarını daim kılmak adına Amerika'ya sövüp içerideki halkı kandırmaya ve bizim gibi Orta Doğu devletlerine de en güçlünün onlar olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Fakat yemez.

Sonuç olarak Amerika bu saldırıyı kendisi planlamış olabilir, size katılıyorum.

Hamas zaten Amerikanın Suriye'ye egemen olmak için milyonlarca dolar para akıttığı ve silah sattığı Müslüman Kardeşler örgütünün alt bir kolu. E zaten dediğin gibi bu saldırı tamamen İsrail'in işine yaradı ve İsrail bunu kullanarak Gazze halkını katletme ve o toprakları işgal etme meşruiyeti kazanmış oldu.

Hamas da Orta Doğu'daki Amerikan piyonlarından biridir. Fikirleri o değilse de zikirleri odur.

Saygılar.

Naturalist ve feminist bir yönetim anlayışı bence en doğru yönetim şeklidir. Dünyada biyo yönetilen bir ülke henüz yok ama böyle bir ülkede huzurla yaşayacak olan birçok erkeğin de olacağına inanıyorum. Bence bu felsefe ile her canlı "güç odalarından uzak" eşit bir yaşamı paylaşabilir.

Devletin gucunu, ic ve dis guvenlikten taviz vermeden minimalize etmeyi basaran ve hukukun ustunlugunu benimsemiz bir yonetim bicimi. Gercekte karsiligi yok. Guclenen yonetim totaliterlesmeye baslar.
Devleti işçi sınıfının eline verelim mi, ne dediniz o işe? 😁 Sonra da sınıf kavramını bitiririz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı