DGS ile Makine Mühendisliği

screwhead

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, YKS de bu sene maalesef 24K ile mühendislik kaçtı meslek liseliyim ve ilk defa YKS hazırlandım ama benim için bayağı stresliydi o stresi bir daha yaşamak istemiyorum 2 senelik makine bölümünden veya gemi makineleri işletmeciliğinden makine mühendisliğe tamamlamak istiyorum nelere dikkat etmeliyim ana düşüncem Marmara üniversitesi makine bölümü okuyup aynı üniversite makine mühendisliği tamamlamak daha önce yapanlar varsa yardımcı olursa sevinirim. 1. sınıftan başlarsam DGS'de gerçekten hayal kırıklığı olur 3 veya 2. sınıftan başlamak için en uygun yol nedir yardımlarınızı bekliyorum.

@Aetheris

@gokhanck

Öncelikle DGS ile geçiş yapmak oldukça zordur çünkü kontenjanları çok az iyi bir puan alamaz isen istediğin yere giremeyebilirsin hele ki devlet üniversiteleri için çok daha fazla puan alman gerekiyor bir de şu 2 veya 3 sınıftan başlama konusu böyle bir şey söz konusu değil yine 1 sınıftan başlayacaksın fakat 2 yıllık makine bölümünden mezun olunca aldığın dersleri DGS ile geçiş yaptığında muaf olmak için dersleri saydıracaksın bu da okulu daha kısa sürede bitirmeni sağlayacak örnek olarak 2 yıllık bölümde gördüğün dersleri 4 yıllık bölüme geçince bir daha görmeyeceksin bu arada bu okuldan okula değişebilir bir okul dersleri kabul edip başka bir okul kabul etmeyebilir derslerin kredisine göre değişir yine örnek olarak bir dönemde 5 ders alıyorsun diyelim sen bazı dersleri daha önceden gördüğün için muaf olacaksın o şekilde üstten ders alarak okulu daha kısa sürede bitirebilirsin.

Öncelikle DGS ile geçiş yapmak oldukça zordur çünkü kontenjanları çok az iyi bir puan alamaz isen istediğin yere giremeyebilirsin hele ki devlet üniversiteleri için çok daha fazla puan alman gerekiyor bir de şu 2 veya 3 sınıftan başlama konusu böyle bir şey söz konusu değil yine 1 sınıftan başlayacaksın fakat 2 yıllık makine bölümünden mezun olunca aldığın dersleri DGS ile geçiş yaptığında muaf olmak için dersleri saydıracaksın bu da okulu daha kısa sürede bitirmeni sağlayacak örnek olarak 2 yıllık bölümde gördüğün dersleri 4 yıllık bölüme geçince bir daha görmeyeceksin bu arada bu okuldan okula değişebilir bir okul dersleri kabul edip başka bir okul kabul etmeyebilir derslerin kredisine göre değişir yine örnek olarak bir dönemde 5 ders alıyorsun diyelim sen bazı dersleri daha önceden gördüğün için muaf olacaksın o şekilde üstten ders alarak okulu daha kısa sürede bitirebilirsin.

Yani 6 sene civarı okuyacağım öyle mi?

Hayır dostum 6 yıl okumayacaksın şimdi 2 yıllık makine bölümünü bitirdin sonra DGS ile 4 yıllık makine mühendisliği bölümüne geçtin zaten aynı bölüm olduğu için biri 2 yıllık biri ise 4 yıllık makine bölümü 2 yıllık makine bölümünde gördüğün dersleri bir daha 4 yıllık makine mühendisliğinde görmeyeceksin şimdi örnek olarak ben makine mühendisliği bölümüne girdim ve daha önce hiç bu dersleri görmedim o yüzden bütün dersleri almam gerekiyor fakat sen daha önce 2 yıllık makine bölümünü bitirip 4 yıllık makine mühendisliği bölümüne geçtiğin için bazı dersleri gördün yine örnek olarak ilk yıl toplam 10 ders alıyoruz diyelim ben hepsini alacağım fakat sen 2 yıllık makinede o derslerin bazılarını gördüğün için daha az ders alacaksın yani ben 10 tane ders alırken sen örnek olarak 5 tane ders alacaksın kalan 5 tane dersinde üst sınıflardan alacaksın yani 1 sınıfta iken 2 sınıfın derslerini alacaksın 2 seneye geçtiğinde yine kaç ders aldığına göre yine üst sınıftan ders alabilirsin bu şekilde okulu daha erken bitirirsin yani 4 senede bitmezde 2.5-3 senede bitebilir dediğim bu durum değişebilir bazı okullarda 2 yıllık makinede aldığın dersleri muaf olarak saymayabilirler dersin kredisine göre değişebilir o zaman tekrar alman gerekir ama muaf olarak sayarlar ise o zaman dediğim şekilde olacak.

DGS ile okuldan okula farklılık ve ders saydırma durumuna göre, 2 yılda da bitirebilirsin o okulu, 4 yılda da. Genel olarak, ortalaması 2.5 yıl.

DGS ile aynı stresi tekrar yaşayacaksın zaten. İlk senenmiş, bir sene daha mezuna kalmanın bir zararı yok. Düzgün bir program ve düzenli bir çalışmayla hedefine fazlasıyla ulaşabileceğini düşünüyorum.

DGS ile bir yerlere gelebilmesi için çok çok iyi yapması gerekir. Kaldı ki dört senelik üniversite tutturamayanlar neyse ya bari DGS ile geçerim diye iki seneliğe gidiyor. Kısa süre içerisinde ya bu sistem kaldırılır ya da onda da yığılma olur, merak etmeyin. DGS ile alım hem az yapılıyor hem de Türkiye şartlarında herkes üniversite okuyor. Diğer kişilerden bir farkınızın olması için yapılamayan şeyi yapmanız gerekir. Yapılabilen şeyi herkes yapıyor ve fazla konu olması da sınavı zor yapmıyor.

İki senelik bölümlere talep çok arttı. Mevcut mezun çok, kaldırılmasa bile bir şekilde düzenleme getirileceğini düşünüyorum. İlerleyen süreçlerde onu da görürüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı