DGS ile Makine Mühendisliği

Mezuna kalmak hiç istemiyorum çok fazla çalışıp DGS'yi en iyi şekilde yapacağım mezun beni gerçekten çok sıkıyor ve bu senekinden kötü yaparım streside olur bende. Konu dağılır mı bilmiyorum ama biyoloji fizik veya matematik gibi bölümlere gidebiliyorum bu bölümlerden yatay geçiş mi daha mantıklı yoksa yukarıda yazdığım bölümlerden DGS mi?

@TENSES hocam bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Mezuna kalmak hiç istemiyorum çok fazla çalışıp DGS'yi en iyi şekilde yapacağım mezun beni gerçekten çok sıkıyor ve bu senekinden kötü yaparım streside olur bende. Konu dağılır mı bilmiyorum ama biyoloji fizik veya matematik gibi bölümlere gidebiliyorum bu bölümlerden yatay geçiş mi daha mantıklı yoksa yukarıda yazdığım bölümlerden DGS mi?

@TENSES hocam bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?
O bölümlerden nerelere geçilebilir bilmiyorum siz nihai okumak istediğiniz bölüm üzerinden araştırma yaparsanız daha iyi olur.

DGS kağıt üzerinde kolay gibi görünen bir sınav olsa da zordur. Sınavı sen çok iyi bile yapsan emin ol senın gibi yapacak 5 kişi bile çıksa çok değişik üniversiteler gelebilir. Çünkü kontenjanlar azaldı, sınava giren derece yapan çoğu insan zaten ön lisans çıkışlı değil. Ve bunların üzerine 2 sene üniversitede insanın kendini salması gelince güzel bir yer kazanmak zor oluyor. Özellikle bu sene gördüğüm çoğu üniversitenin kontenjan sayısı 1'e düşmüş bu ortamda hem çok sanslı hem de çok iyi yapman lazım.

Merhaba, YKS de bu sene maalesef 24K ile mühendislik kaçtı meslek liseliyim ve ilk defa YKS hazırlandım ama benim için bayağı stresliydi o stresi bir daha yaşamak istemiyorum 2 senelik makine bölümünden veya gemi makineleri işletmeciliğinden makine mühendisliğe tamamlamak istiyorum nelere dikkat etmeliyim ana düşüncem Marmara üniversitesi makine bölümü okuyup aynı üniversite makine mühendisliği tamamlamak daha önce yapanlar varsa yardımcı olursa sevinirim. 1. sınıftan başlarsam DGS'de gerçekten hayal kırıklığı olur 3 veya 2. sınıftan başlamak için en uygun yol nedir yardımlarınızı bekliyorum.

@Aetheris

@gokhanck

24K ile nasıl kaciyor?

DGS kağıt üzerinde kolay gibi görünen bir sınav olsa da zordur. Sınavı sen çok iyi bile yapsan emin ol senın gibi yapacak 5 kişi bile çıksa çok değişik üniversiteler gelebilir. Çünkü kontenjanlar azaldı, sınava giren derece yapan çoğu insan zaten ön lisans çıkışlı değil. Ve bunların üzerine 2 sene üniversitede insanın kendini salması gelince güzel bir yer kazanmak zor oluyor. Özellikle bu sene gördüğüm çoğu üniversitenin kontenjan sayısı 1'e düşmüş bu ortamda hem çok sanslı hem de çok iyi yapman lazım.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ön lisansı sadece DGS ile değil YKS ile de tamamlama imkanı varmış o yüzden büyük ihtimalle mezuna kalmayacağım.

24K ile nasıl kaciyor?

324K da yım mühendislik en az 300k.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ön lisansı sadece DGS ile değil YKS ile de tamamlama imkanı varmış o yüzden büyük ihtimalle mezuna kalmayacağım.

324K da yım mühendislik en az 300k.

Dediğinizi tam anlamadım ama yine de iyi araştırın iyi karar verin. DGS puanlarına bakın, YKS olayını anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı