DGS sınavı ne kadar zor?

Kaygusuz Bey

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, DGS ile girmek istediğim bölüm endüstriyel tasarım. Akademik geçmiş olarak Anadolu lisesi MF mezunuyum (konulara aşinayım); genelde teknik lise mezunu kişiler zorlandığını beyan ettiği için bundan söz ediyorum. Tabii ki hiç çalışmadan balına kazanılmıyor :D. Ama yine de durumuma göre değerlendirirsek zorluğuna ne diyebiliriz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla sadece TYT Matematiği soruluyor. Türkçe kısmının kat sayısı matematiğe göre çok az, fakat okul puanı da etkiliyor bayaa.
 
DGS ile girmek için öncelikle bölümün bir alt dalını ön lisans olarak 2 yıllık bir Myo'da okuman gerekir, çünkü sadece belirli önlisanslardan belirli lisans programlarına geçiş yapabilirsin. Ondan sonra bölümün türüne göre DGS sınavında sayısal, sözel ya da eşit ağırlık puanı almalısın, katsayılar girmek istediğin bölüme göre değişiyor. Senin için önemli kısım sayısal. Ancak sözelin iyi ise Türkçe'de 40 net üzeri yaparsan 8 soru civarında matematik netine denk geliyor. Sınavdan önce birkaç DGS kitabı bitirsen istediğin üniversiteyi rahatlıkla elde edebilirsin DGS'de.
Zorluk kısmına gelirsek, ben Anadolu teknik mezunuyum, ön lisans sonrasında gündüzleri arkadaşlarla 101 geceleri sabahlara kadar bilgisayar oynayarak İTÜ Maden'e birinci olarak girdim. Tabii ailevi sağlık sorunları yüzünde 50 aldığım proficiency sınavı sonrasında hiçbir sınava hazırlanmadığım için hazırlığı veremedim ve Türkçe olarak Deu'ya geçiş yaptım.
Gelelim DGS yapmaya değer mi kısmına, şahsi fikrim değmez. DGS yapmak için 2 yıl ön lisans okuyorsun daha sonra kazandığın yeni üniversiteye ders saydırıyorsun. Eskiden 2 yılını tamamen sayıyorlardı, maksimum 2.5 yılda mezun oluyordun. Şimdi ise her yıl ders içeriği değiştiği ve ders kredileri farklılık gösterdiği için dönem için yeterli krediyi sağlıyamıyorsun ve 4 yıl ilaveten üniversite okuyorsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı