DGS vs YKS

Hocam DGS adına bana farklı bir tavsiyeniz var mıdır?

@605381
Sadece bir bölüm ve üniversiteye güvenip sadece onu düşünme. Benim arkadaş DGS'de Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri hedefledi. DGS'den kaldırdılar Marmara getirdiler yerine. Alternatiflerin olsun derdim. Gerisi ortalamayı yüksek tutup çalışmak.

Sadece bir bölüm ve üniversiteye güvenip sadece onu düşünme. Benim arkadaş DGS'de Boğaziçi yönetim bilişim sistemleri hedefledi. DGS'den kaldırdılar Marmara getirdiler yerine. Alternatiflerin olsun derdim. Gerisi ortalamayı yüksek tutup çalışmak.

Anladım hocam sağ olun tavsiye için o zaman üniversite değil de bölüm odaklı çalışayım?

@605381

Anladım hocam sağ olun tavsiye için o zaman üniversite değil de bölüm odaklı çalışayım?

@605381
İkisini de önemse demek istedim aslında. Ama alternatifin olsun. Mesela hedefin ilk 10. DGS'de bir de bölümüne bağlı olarak 4'e tamamlıyorsun onu da söyleyeyim biliyorsundur. Bilgisayarla alakalı bölümlere geçeceksin diyelim. 11. oldun Boğaziçi, İtü, Odtü üçünde de Bilgisayar tutmadı diyelim. Dünyanın sonu değil bu üniversitelerde başka bölüm veya bunlar haricinde bir bilgisayar bölümü dersin. Sallıyorum Galatasaray Üni Bilgisayar. Ya da İtü Kontrol Otomasyon. Puanlar şu an aklımda yok örnek belki uyuşmayabilir.

Mesela 400k sıralama yaparsam TYT'de 1.4m olan yeri tercih edersem kesin tutar mı?
Kontenjanından daha az sıralama yapmadığınız hiçbir durumda garantiniz yok. Bu bir tahmin oyunu. Sırayla birinci adamdan başlayıp istediği yere koyuyorlar. İstediği yer doluysa sonraki tercih. Tüm tercihleri bitene kadar. Sonra diğer kişi.

Yani örneğin 50 kontenjanlı bir yer istiyorsunuz. Sınavda ilk 50'ye giremezseniz oraya yerleşmeme ihtimaliniz var. Bir anda sizden önceki herkes orayı isteyebilir.

DGS hakkındaki bilgim yok denecek kadar az.

Konunun başına gelecek olursak sorulara ve çeşitliliğe bakınca DGS çok daha kolay bence. Ama yapan adama. Matematik fulleyip fen beceremeyen bir sayısalcının DGS yolundan gitmesi daha iyi gibi duruyor uzaktan.
Yapamayan adam için bir farkı yok. Kendini avutma "item"i. Gün gelecek şak diye kaldıracaklar. O zaman bir güzel ortada kalacaklar.
Bana x bölümünü becerebilecek adamın YKS'de yapamayıp DGS'de yapması mantıklı gelmiyor. Yapacak adam YKS'de yapabilir.

Kontenjanından daha az sıralama yapmadığınız hiçbir durumda garantiniz yok. Bu bir tahmin oyunu. Sırayla birinci adamdan başlayıp istediği yere koyuyorlar. İstediği yer doluysa sonraki tercih. Tüm tercihleri bitene kadar. Sonra diğer kişi.

Yani örneğin 50 kontenjanlı bir yer istiyorsunuz. Sınavda ilk 50'ye giremezseniz oraya yerleşmeme ihtimaliniz var. Bir anda sizden önceki herkes orayı isteyebilir.

DGS hakkındaki bilgim yok denecek kadar az.

Konunun başına gelecek olursak sorulara ve çeşitliliğe bakınca DGS çok daha kolay bence. Ama yapan adama. Matematik fulleyip fen beceremeyen bir sayısalcının DGS yolundan gitmesi daha iyi gibi duruyor uzaktan.
Yapamayan adam için bir farkı yok. Kendini avutma "item"i. Gün gelecek şak diye kaldıracaklar. O zaman bir güzel ortada kalacaklar.
Bana X bölümünü becerebilecek adamın YKS'de yapamayıp DGS'de yapması mantıklı gelmiyor. Yapacak adam YKS'de yapabilir.

Hocam peki neden kaldırılacağını düşünüyorsunuz? Bilgisayar mühendisliği mezunu kuzenim YKS değişir DGS değişmez kaldırmazlar demişti.

@Vavien.

İkisini de önemse demek istedim aslında. Ama alternatifin olsun. Mesela hedefin ilk 10. DGS'de bir de bölümüne bağlı olarak 4'e tamamlıyorsun onu da söyleyeyim biliyorsundur. Bilgisayarla alakalı bölümlere geçeceksin diyelim. 11. oldun Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ üçünde de bilgisayar tutmadı diyelim. Dünyanın sonu değil bu üniversitelerde başka bölüm veya bunlar haricinde bir bilgisayar bölümü dersin. Sallıyorum Galatasaray üniversite bilgisayar. Ya da İTÜ kontrol otomasyon. Puanlar şu an aklımda yok örnek belki uyuşmayabilir.

Anladım hocam sağ olun dediklerinizi ileride tercih vakti uygularım.

Hocam peki neden kaldırılacağını düşünüyorsunuz?
Saçma bir şey çünkü. Elin gavuru tarihte ilerledikçe lisanstan sonra yüksek lisansı, doktorayı buldu. Bizimkiler lisansın üstüne ön lisans buldu. Sonra ön lisans mezunlarının bir halta yaramadığını düşünüp lisansa tamamlama yolu açtılar.

YKS değişir, adı değişir. 2,5-3 milyon kişinin %20'si soruların yarısını bile doğru yapamazken bir sınav koymak zorundalar.

Ön lisans koyacağına gider ona uygun lise alanı açarsın. Adam lisesinde boş boş takılacağına onu okur. Sonra da işini yapar. O bilgiyle iş yapılmıyorsa kapat gitsin bölümü.

Saçma bir şey çünkü. Elin gavuru tarihte ilerledikçe lisanstan sonra yüksek lisansı, doktorayı buldu. Bizimkiler lisansın üstüne ön lisans buldu. Sonra ön lisans mezunlarının bir halta yaramadığını düşünüp lisansa tamamlama yolu açtılar.

YKS değişir, adı değişir. 2, 5-3 milyon kişinin %20'si soruların yarısını bile doğru yapamazken bir sınav koymak zorundalar.

Ön lisans koyacağına gider ona uygun lise alanı açarsın. Adam lisesinde boş boş takılacağına onu okur. Sonra da işini yapar. O bilgiyle iş yapılmıyorsa kapat gitsin bölümü.

Hocam hemen kaldırmazlar zaten ama evet haklısınız dediklerinizde 5-6 sene sonra kontenjanlar iyice dibe vurduğunda kaldırırlar muhtemelen. Eşit ağırlık olmasam 2 yıllık bölüm yazıp DGS düşünmezdim.

@Vavien.

@Mortis06

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı