Dikkat! Nano Adblocker & Nano Defender geliştiricisi el değiştirdi

Facebook vs. açıktı, ama dokunmadım. Tarayıcının son 4 haftadaki tüm verilerini sildim. Üşenmeden ne yapabilirim? Opera GX kullanıyorum.
Veri dediğiniz şey çerezlerse sorun yok ve şifrelerinizi değiştirirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.
Arkadaşlar ben şu şekilde kullanıyorum web browserları ve tavsiye ederim. Başta biraz kafanız karışabilir ama faydalı olduğunu düşünüyorum.
  1. Tüm önemli işlerim vs için google chrome eklentisiz kullanıyorum. Google veri depoluyor ama yapıcak bir şey yok.
  2. Mozilla firefox da kullanıyorum ama sadece uBlock origin yüklü. Alternatif mail hesabım var sadece.
  3. Vivaldi kullanıyorum yine reklamsız oldukça özelleştirilebilir. Vivaldi mail desteği de sunuyor. Herhangi bir sorununuz olduğunda forumlarda epey yardımcı oluyorlar.
  4. Opera eskiden kullanıyordum hiçbir zaman login vs olmadım. Hala arasıra kullanıyorum.
  5. Mobilde tercihim telefondan dolayı safari.
Ha diyeceksiniz ki pc kasma vs olmuyor mu? Valla ne yalan söyliyeyim en çok chrome da oluyor ve işim düşmedikçe kullanmıyorum artık. Mozilla 200 sekme kadar açık oldu ve çökmedi ama biraz fazla ram tüketiyor.
Windows'un veri toplama olasılığı da var.
 
Hocam ben de uBlock Origin kullanıyorum ama,
  • Gizlilik ayarlarını okuma ve değiştirme
  • Tarayıcı sekmelerine erişme
  • İstemci tarafında sınırsız miktarda veri depolama
  • Gezinti sırasında tarayıcı etkinliğine erişme
  • Tüm web sitelerine ait verilerinize erişme
Çok fazla değil mi izinleri? Açık kaynak kodlu fakat henüz bu kodu anlayabilecek derecede ileri programlama bilgim yok. İleride olursa inş. kendim yorumlayıp eklerim. Ayrıca geliştiricisi Raymond Hill hakkında fazla bilgi bulamadım. Kimdir nedir?
Bu olaydan sonra şüphelenmeniz normal ama uBlock'la ilgili bir sorun olsa daha ilk günlerden bu işlerin peşinde olan insanlar uyarısını veriyorlar, takip edilmesi yeterli. Ben mesela nano defenderin silinmesi gerektiğini bu forumda konusu açılmadan 4-5 gün önce öğrendim. Şuanda uBlock'la ilgili içiniz rahat olsun.
 
Bu olaydan sonra şüphelenmeniz normal ama UBlock'la ilgili bir sorun olsa daha ilk günlerden bu işlerin peşinde olan insanlar uyarısını veriyorlar, takip edilmesi yeterli. Ben mesela Nano Defender'in silinmesi gerektiğini bu forumda konusu açılmadan 4-5 gün önce öğrendim. Şu anda UBlock'la ilgili içiniz rahat olsun.

Bence otomatik eklenti güncellemesi kapatılırsa hiçbir sorun olmaz
 

Geri
Yukarı