Diksiyonum Çok Kötü

Kitap okuyarak diksiyon düzelmez. Kitap okuyarak kendinizi geliştirsiniz.

Diksiyonu kötü kişiler düşündüklerini sese çevirirken sorun yaşayan insanlar. Siz sesli kitap dahi okusanız düşündüğünüz şey yazılı metin olacağı için dışarı çıkan sesin doğru çıktığından emin olamazsınız. Uzmanlar bunun diksiyonu düzeltmediğini belirtiyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki ya sesli okursak?

Kitap okumanın insanın sadece hayal gücünü mü geliştirdiğini sanıyorsunuz siz? Kitap okumayı bu kadar mı değersiz sanıyorsunuz? R'leri söyleyemez belki hala ama en azından kelime dağarcığı genişler, kendisini ifade ederken daha net olmaya başlar, akıcı konuşması kolaylaşır, cümle aralarında ee-ıı diye kekelemeler azalır, tonlama ve vurgulamaları düzelir. Tüm bunların diksiyona doğrudan faydası olmasa dolaylı yoldan diksiyonunu geliştirmesinde işe yarar.
Kelime dağarcığı az olan, kendisini ifade etmekte güçlük çeken, akıcı cümleler kuramayan bir insandan diksiyon düzeltmesini ne ile isteyeceksiniz tam olarak?
Kitap okumak bu işin en başıdır, şıp diye diksiyonu düzeltmez ancak diksiyonu düzeltebilecek etkenleri geliştirir.
Güzel kardeşim ben hayal gücünü geliştirmez kitaplar boş diye bir cümle kurmadım azıcık paragraf bilgin varsa tekrar okumanı önemle rica ediyorum senden. Ayrıca uzmanlara kıyasla senin sözünün yeri neresi bilemiyorum 😁

Kitap okumanın insanın sadece hayal gücünü mü geliştirdiğini sanıyorsunuz siz? Kitap okumayı bu kadar mı değersiz sanıyorsunuz? R'leri söyleyemez belki hala ama en azından kelime dağarcığı genişler, kendisini ifade ederken daha net olmaya başlar, akıcı konuşması kolaylaşır, cümle aralarında ee-ıı diye kekelemeler azalır, tonlama ve vurgulamaları düzelir. Tüm bunların diksiyona doğrudan faydası olmasa dolaylı yoldan diksiyonunu geliştirmesinde işe yarar.
Kelime dağarcığı az olan, kendisini ifade etmekte güçlük çeken, akıcı cümleler kuramayan bir insandan diksiyon düzeltmesini ne ile isteyeceksiniz tam olarak?
Kitap okumak bu işin en başıdır, şıp diye diksiyonu düzeltmez ancak diksiyonu düzeltebilecek etkenleri geliştirir.
Yazılanı anlamıyorsun ki ? Alakasız şeylerden bahsediyorsun. Kitap okumak diksiyonu düzeltmez. Bilmediğin konu hakkında uzmanların görüşleri belliyken hala aksini iddia ediyorsun. Okuduğunu anlama ile alakalı problemleri çok fazla kitap okuyarak geliştirebilirsin. Lütfen bir daha alıntılama.

Bilmediğiniz bir konuda neden bir şeyler iddia ediyorsunuz? Kitap okumayı çocukluğundan beri çok seven okumayı yazmayı çözdüğümden beri kitap okuyan biri olarak alakasız diyorum. Uzmanlar bunun çözüm olmadığını söylüyorlar.

Diksiyon için çözümler başka. İlla uzmanların hayır düzeltmez dediğini tekrar tekrar göstermem mi gerekiyor?

Aslında doğru söylüyor. Kitap okudukça daha fazla kelime öğreniyorsun ve konuşurken o kelimeler cümleni her türlü destekliyor. Ben en son ilkokulda kitap okudum, diksiyonumda kötü.

Güzel kardeşim ben hayal gücünü geliştirmez kitaplar boş diye bir cümle kurmadım azıcık paragraf bilgin varsa tekrar okumanı önemle rica ediyorum senden. Ayrıca uzmanlara kıyasla senin sözünün yeri neresi bilemiyorum 😁
Sen harbi baya komiksin ha. Paragraf bilgimi sorgulayacak kadar bilgi birikimin var mı merak etmiyorum değil açıkçası. Uzmanların, kitap okumanın diksiyonda ki yeri hakkında söylediği şeyler şıp diye düzelmeyeceğini belirtmek için. Kitap okumanın diksiyonu açıkça düzeltmeyeceğini de bizzat kendim az önce yazdım zaten ek olarak söylediğim şeyleri doğrulamak için bir uzmana gerek olduğunu düşünmüyorum her şey açıkça ortada ve objektif birisi olsan söylediklerime katılman gerekirdi ama kafanda kurguladığın cümleler içinde döndüğün ve tek amacın beni aşağılamak olduğu için anlamıyorsun sanırım 😆 .
Yine de tekrar söyleyim ben;
Kitap okumak diksiyonu düzeltmez ancak diksiyona etki eden pek çok şeyi geliştirir. Keza az önce yazdığım ''Kelime dağarcığı genişler, kendisini ifade ederken daha net olmaya başlar, akıcı konuşması kolaylaşır, cümle aralarında ee-ıı diye kekelemeler azalır, tonlama ve vurgulamaları düzelir.'' cümlemde olduğu gibi.

Yazılanı anlamıyorsun ki ? Alakasız şeylerden bahsediyorsun. Kitap okumak diksiyonu düzeltmez. Bilmediğin konu hakkında uzmanların görüşleri belliyken hala aksini iddia ediyorsun. Okuduğunu anlama ile alakalı problemleri çok fazla kitap okuyarak geliştirebilirsin. Lütfen bir daha alıntılama.
Yazılanı anlamayan ben değilim sizsiniz. Kitap okumak diksiyonu doğrudan geliştirmese bile en azından diksiyonu geliştirmekte katkı sağlayacak pek çok etkeni geliştirir. Alıntılamamdan rahatsız oluyorsanız cevapsız kalabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı