Dil bölümü okunur mu?

Bende dil okumayı düşünüyorum, öğretmenlerimden birisi dilci arkadaşlarının hiç boş durmadığından bahsetmişti.

Girdiğim denemelerden çıkarımla YKS'de dil sınavına girersem 5-10 bin arası bir sıralamaya ulaşacağımı düşünüyorum. Bu sıralamada dil alanında okumak mantıklı mı, ne olunabilir?

Normal okuyup sınavına yine girebilirsin ama zorlanırsın.

Her türlü okunur. Türkiye'de yabancı dil sektörü asla ölmeyecek bir sektör. Şu an arkadaşlarımla birlikte bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyoruz. Yabancı dillere her dönem en az 10 kişi alınıyor. Biraz sirkülasyon fazla ancak sizi üzmez. Elbette öğretim görevlisi için lisans sonrası tezli yüksek lisans yapmanız lazım. Güncel 17K maaş.

Bu sıralamayla güzel bir bölüme gidersiniz. Öğretmenlik harici her şey okunur, dil veya diller öğrenip de memurluk yapmayın. Eğer farklı kültürler hakkında bilgi edinmeyi, edebiyatı ve okumayı çokça seviyorsanız İngiliz edebiyatı okunabilir bir bölüm. Daha çok insanlarla bir arada olmak ve mesleğinizi bu taraftan elinize almak isterseniz, mütercim tercümanlık veya çevirmenlik bölümlerine göz atabilirsiniz. 2. sınıf İngiliz dili ve edebiyatı öğrencisiyim, eğer olurda tercihiniz bu yönde olursa, bölüm hakkında aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz.

Dil ve edebiyat okuyabilirsiniz, İngilizcesinde son yıllarda yoğun talep olduğu için son mezunlardan duyduğum hep kendi mesleklerini yapamamaları, keşke başka dil tercih etseydim demeleri, bende o yüzden alman dili edebiyatı seçtim ama Hacettepe dışında alman dili edebiyatı da çok mantıklı değil gibi.

Dil ve edebiyat okuyabilirsiniz, İngilizcesinde son yıllarda yoğun talep olduğu için son mezunlardan duyduğum hep kendi mesleklerini yapamamaları, keşke başka dil tercih etseydim demeleri, bende o yüzden alman dili edebiyatı seçtim ama Hacettepe dışında alman dili edebiyatı da çok mantıklı değil gibi.
Dil Edebiyat okuyanın mesleği olmaz çünkü. Bu bölümler meslek öğretmiyor. Bunu bilerek seçim yapsın çocuklar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı