Lingq öğrendiğiniz dilde bir yere geldikten sonra okuma geliştirme için güzel ama onun yerine uygulama şart değil derseniz language reactor de kullanılabilir. İstediğiniz metni yapıştırıp hızlı kelime çevirisi bakma ve yz ile açıklama özelliği var. Ücretsiz sürümü de güzel.
Blarma kelime çalışması için iyi ama öğrenilen kelimeleri bol örneklerle görmek dinlemek gerekiyor orada yetersiz. Bir de Anki ile güzel deste bulmak ya da daha iyisi kendiniz oluşturmak varken ücretli uygulama kelime öğrenmek için gerekli olmayabilir. Anki çok kapsamlı bir uygulama tabii bilgisayar yoksa sadece uygulama ile kullanacaksanız mantıklı olmayabilir.
Duolingo ve Rosetta Stone çok yavaş ilerliyor. Başlangıç için iyi olabilir ama bence orada da yavaş. Onun yerine temel şeylere kendiniz videolar ile çalışıp devamında Language Reactor ile içerik çalışıp Anki ile kritik yerleri ezberlemeye ve bol içerik ile pekiştirmeye çalışmak daha verimli olur gibi geliyor.
Tandem, italki gibi uygulamalar ise dili belli bir yere kadar anlayacak seviyeye gelince kullanılır bence ama bunları hiç kullanmadım. Dili anlayacak seviyeye gelmeden o dilde konuşmaya çalışmak oldukça zor oluyor ilk aşamalarda gerek yok bence. Lingolooper belki denenebilir yapay zeka araçlarıyla konuşmayı denemedim. Grok ile de deneyebilirsiniz Apple cihazlarda konuşurken metni de gösteriyor. ChatGPT göstermiyor diye hatırlıyorum. Anlamak zor oluyor iyi bilmediğiniz dillerde.