Dil seçmek mantıklı mı?

Istediğin mesleği seç. Sayısal istemiyorsan neden sayısala gidiyorsun ki. Zaten dili seviyorsan her türlü iş bulursun. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında. Gerek tercümanlık, gerek akademisyen gerekirse zor olsa da öğretmenlik.

Makine mühendisliği bilgisayar yazılım mühendisliği gibi bölümleri sevdiğim için.

Sayısal 200 bin demek = hayatınızdan mezuna gidecek 1 sene demek. Tabii ki dil 5000.

Turist geldiğinde de AI çevirir zaten dostum.

Balıkesir Üniversitesi Pamukkale Üniversitesi gibi yerlerde makine mühendisliği okusam gelecekte iş bulamaz mıyım?

Balıkesir Üniversitesi Pamukkale Üniversitesi gibi yerlerde makine mühendisliği okusam gelecekte iş bulamaz mıyım?
Kendi bölümünde derece yapıp, sonucunda iyi bir yerlere ulaşabilecekken neden sevmediğin, yapamadığın bölümde kötü üniversitelerden biriside okumayı, muhtemelen mezuna kalmayı seçiyorsun ki?

Ne olmak istiyorsunuz? Bilgisayar mühendisliği istiyorsan matematik ve fiziğinin iyi olması lazım. Eğer matematikte mantık konusunu sevmiyorsan yazılım işini unut
Ai anlık çeviri yapıyor evet, Junior yazılımcıdan da çok daha iyi kod yazıyor. Ai dil tabanlı meslekleri öldürecek diyoruz ama diğer alanlar da çok farklı değil

Ne olmak istiyorsunuz? Bilgisayar mühendisliği istiyorsan matematik ve fiziğinin iyi olması lazım. Eğer matematikte mantık konusunu sevmiyorsan yazılım işini unut.

Matematiğim çok kötü değil denemelerde 18 19 net yapabiliyorum ama fenim çok kötü
Dilde küçüklükten beri yeteneğim olduğunu seçersem yapabileceğimi düşünüyorum ama işsiz kalma ihtimalimin olup olmayacağından tereddütteyim.
Sayısalın da mesleklerini seviyorum bilgisayar ya da yazılımdan ziyade makine mühendisliği okumak isterdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı