Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Din konuları bu zaman içerisinde çok fazla arttı. Felsefe içerisinde tartışılmasının felsefe alanını kirlettiğini düşünüyorum. Felsefe alanında felsefeden çok dinlerin kendisi tartışılıyor. Dinler doğrudan dogma olup kanıtsız ve hiçbir olguya, olaya veya duruma dayandırılmadan kesin bir biçimde kabul edilme durumuna giriyor, ne bilim ne de felsefe içinde yer edinebilir. Felsefe altında din felsefesi adı altında tartışıldığı düşünülebilir ancak din ve din felsefesinin çok farklı şeyler olduğunu unutmamak gerekli. Özellikle teknoloji alanında kendini konumlandıran bir forum için bu tarz konuların oluşturulmasını ya da alenen herkese açık şekilde gösterilmesinin çok uygun olmadığını düşünüyorum. Şu şekilde olursa daha iyi olacağını düşünüyorum;
- Felsefe içerisinde din konuşulması kısıtlanabilir veya doğrudan din hakkındaki tartışmalar yapılmasına izin verilmeyebilir.
- Konu Dışı veya Felsefe altına "Erkekler Soruyor" gibi "Din ve Mitoloji" adı altında bir kanal açılabilir.
- Din tartışması içeren konular ana ekranda gözükmesi aynı "Erkekler Soruyor" kısmında olduğu gibi gizlenebilir.
Çok taraflı bir düşünce olduğunun farkındayım ancak teknoloji forumunda tartışmaların çoğunun din tartışmasına dönmesinin forum içerisindeki yardım ve destek oranını düşürdüğünü, genel kaliteyi azalttığını ve forumun amacından saptığı kanısındayım.
- Felsefe içerisinde din konuşulması kısıtlanabilir veya doğrudan din hakkındaki tartışmalar yapılmasına izin verilmeyebilir.
- Konu Dışı veya Felsefe altına "Erkekler Soruyor" gibi "Din ve Mitoloji" adı altında bir kanal açılabilir.
- Din tartışması içeren konular ana ekranda gözükmesi aynı "Erkekler Soruyor" kısmında olduğu gibi gizlenebilir.
Çok taraflı bir düşünce olduğunun farkındayım ancak teknoloji forumunda tartışmaların çoğunun din tartışmasına dönmesinin forum içerisindeki yardım ve destek oranını düşürdüğünü, genel kaliteyi azalttığını ve forumun amacından saptığı kanısındayım.