Din Konularına Düzenleme Getirilmeli

Bu olayı siz nasıl yorumlarsınız? Nasıl olmasını isterdiniz?

• Olduğu gibi kalsın. İnsanların alenen ve felsefe başlığında içerisinde din tartışması önemli değil.

Oy: 53 32,3%
  • Hafif düzenlemeler getirilsin. Din konularının ana ekrandan gizlenmesi gibi düzenlemeler olabilir.

Oy: 17 10,4%
  • Ağır düzenlemeler getirilsin. Din için ayrı bir altbaşlık açılması gibi düzenlemeler olabilir.

Oy: 39 23,8%
  • Tamamen yasaklansın. Burası bir teknoloji forumu, alakasız konulara yer yok.

Oy: 45 27,4%
  • Bilmiyorum. Aklımda hiçbir fikir oluşmadı ya da fikir belirtmek istemiyorum.

Oy: 6 3,7%
  • Ayrıca belirtmek istiyorum. Bu başlıkların hiçbiri düşüncemi yansıtmıyor.

Oy: 4 2,4%

• Oy verenlerin toplamı
    164
Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Din konuları bu zaman içerisinde çok fazla arttı. Felsefe içerisinde tartışılmasının felsefe alanını kirlettiğini düşünüyorum. Felsefe alanında felsefeden çok dinlerin kendisi tartışılıyor. Dinler doğrudan dogma olup kanıtsız ve hiçbir olguya, olaya veya duruma dayandırılmadan kesin bir biçimde kabul edilme durumuna giriyor, ne bilim ne de felsefe içinde yer edinebilir. Felsefe altında din felsefesi adı altında tartışıldığı düşünülebilir ancak din ve din felsefesinin çok farklı şeyler olduğunu unutmamak gerekli. Özellikle teknoloji alanında kendini konumlandıran bir forum için bu tarz konuların oluşturulmasını ya da alenen herkese açık şekilde gösterilmesinin çok uygun olmadığını düşünüyorum. Şu şekilde olursa daha iyi olacağını düşünüyorum;

- Felsefe içerisinde din konuşulması kısıtlanabilir veya doğrudan din hakkındaki tartışmalar yapılmasına izin verilmeyebilir.
- Konu Dışı veya Felsefe altına "Erkekler Soruyor" gibi "Din ve Mitoloji" adı altında bir kanal açılabilir.
- Din tartışması içeren konular ana ekranda gözükmesi aynı "Erkekler Soruyor" kısmında olduğu gibi gizlenebilir.

Çok taraflı bir düşünce olduğunun farkındayım ancak teknoloji forumunda tartışmaların çoğunun din tartışmasına dönmesinin forum içerisindeki yardım ve destek oranını düşürdüğünü, genel kaliteyi azalttığını ve forumun amacından saptığı kanısındayım.

Din tartışmaları doğrudan açılmamalı. Dine ya da Tanrıya inanıp inanmamak tamamen kişisel bir tercihtir. Tartışmadan başka bir şeye de sebep olmaz, sana göre doğru olan da bana göre yanlıştır. Açılmasını doğru bulmuyorum ancak forum sadece teknolojiden ibaret de değil, bunu da belirteyim. Şu kafadan da çıksanız iyi olur.

Aslında zaten din konuları ve din tartışmaları yasak ancak nasıl oluyorsa hep din meselesine dönüyor. Raporlarsanız işlem yapılıyor bu içeriklere.
Yapılmıyor diyenler gelmeden söyeyeyim, benim sildiğim mesaj ve konu sayısı bile azımsanacak miktarda değil. Raporlamalarınız işe yarıyor.

@Lord Raiden hocam biri ortaya bir din tartışması atıyor sonra bir bakmışsınız konu din tartışması. Böyle adamlar da görmekten sıkıldım artık şahsen. Kendi aklını fikrini kullanmadan doğrudan din üzerinden gibi şeylerden örnek veriyor. Kendi aklına hakaretten başka bir şey değil bu durum.

@Lord Raiden hocam biri ortaya bir din tartışması atıyor sonra bir bakmışsınız konu din tartışması. Böyle adamlar da görmekten sıkıldım artık şahsen. Kendi aklını fikrini kullanmadan doğrudan din üzerinden gibi şeylerden örnek veriyor. Kendi aklına hakaretten başka bir şey değil bu durum.
Din veya tanrı ile alakalı bir konuda, birkaç tane üye tartışma çıkarıcı sözler söyleyip konunun kilitlenmesine sebep oluyor. Bu üyelere uyarı verilmeli.
Felsefe bölümü yasağı veriliyor. 1 aydan başlıyor bu uyarı.

Yanlıslıkla olduğu gibi kalsın dedim ama bence agır düzenleme gelmeli.

Herkesin dini kendine.
Felsefe bölümü yasağı veriliyor. 1 aydan başlıyor bu uyarı.
Hocam peki ya "Tanrı var mı?" gibi konular.
En sonunda kilitleniyor ama olan oluyor iki taraf birbirine giriyor.
Bu arada burası sadece teknoloji amaçlı değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı