Dini inanç konuları yasaklansın

Dini inanç konuları yasaklansın mı?

• Evet

• Hayır

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Benim görüşüme uymaman hoşuma gitmiyor o zaman yasakla gitsin, ne güzel ya. İnançlı insanlar sürekli kendilerine karşı hoşgörü bekliyor ama iş karşı tarafı saygı ve tolerans göstermek olunca nedense hiç aynısını yapmıyorlar. Bırakın insanlar neyi istiyorlarsa tartışsınlar. Sokakta, televizyonda konulan yasaklar yetmedi şimdi de internet sitelerine mi sıra geldi?

Küfür, aşağılama ve küçük düşürme olmadığı sürece bence tartışılabilir. Bu bahsedilen konular ilgimi çekmediği için hiç bakmadım o yüzden ne tür yorumlar yapıldığını bilmiyorum ama.

Küfür, aşağılama ve küçük düşürme olmadığı sürece bence tartışılabilir. Bu bahsedilen konular ilgimi çekmediği için hiç bakmadım o yüzden ne tür yorumlar yapıldığını bilmiyorum ama.
A: ateist - M: müslüman

A: Bu mantıklı değil
M: Kur'an da öyle.
A: Ama mantıklı değil.
M: Yanacaksın olum!

Şahsen ben de bu tip konuların amacından saptığını düşünüyorum. Sonu hep hüsran. İnanca saygı bizim dinimizin gereğidir. Fakat pek çok arkadaşımızın arası bozulabiliyor.

Kesinlikle katılıyorum. "Felsefe" adı altında resmen kavga konuları açılıyor. Bu tip konularda herkes birbirini yiyor. Ateist olan İslam'ın kötülükleri yazıp ilk linki bırakıyor, Müslüman olan da inanmayan kişiye ayetlerle cevap veriyor. Hiçbir sonuca varmıyor bu konular. Tabi ki de insanların seviyeli bir şekilde konuşması ve tartışması, konu sahibinin sorularını cevaplaması güzel ancak ne hikmetse bir tane arkadaş gelip (Bunu daima yapıyor), "dinler yoktur, saçmalıktan ibarettir" diyor ve bombayı patlatıp gidiyor. Bu durum hep böyle.

Bu konuların insanca tartışılması için daha çok fırın ekmek yememiz lazım. O konuların neredeyse tamamı malesef daha açıldığında kilitlenmeye mahkum zaten. :D

Benim görüşüme uymaman hoşuma gitmiyor o zaman yasakla gitsin, ne güzel ya. İnançlı insanlar sürekli kendilerine karşı hoşgörü bekliyor ama iş karşı tarafı saygı ve tolerans göstermek olunca nedense hiç aynısını yapmıyorlar. Bırakın insanlar neyi istiyorlarsa tartışsınlar. Sokakta, televizyonda konulan yasaklar yetmedi şimdi de internet sitelerine mi sıra geldi?

Bu konular forumu amacının dışına saptırıyor. Ne yorum yapıldığını bilmiyorsanız niye bunu söylüyorsunuz anlamadım?

Din felsefesi üzerinde tartışmak ve düşünmek bence eğlenceli ama adamın biri gelip yanacaksınız deyince ya bir şeye inandığın ya da inanmadığın için sana hakaret edince işin tadı kaçıyor bence tartışılsın sonra kapatılsın yani bu düzen iyi yasaklanmasına karşıyım.

Bu konular forumu amacının dışına saptırıyor. Ne yorum yapıldığını bilmiyorsanız niye bunu söylüyorsunuz anlamadım?

Başlık sahibine ithafen yazdım. Bizim hoşumuza gitmiyor yasaklayın demek yanlış. Ayrıca bu forumda her türlü konu tartışılıyor neresi tam olarak amaç dışı oluyor acaba? Böyle konularda geçen muhabbetler az çok aynı zaten.

Yasaklanmasın bence her neyse. Tanrı neden kendini göstermiyor veya Tanrı var mı falan sorular sorun kişiler çok. Biz nereden bilelim Tanrının yardımcısı değiliz. İş akıl mantıkta yürüyor. Kutsal kitapları bakarsın veya internette araştırırsın cevabını bulursun.
Ama felsefede ayet attık diye ceza yemişliğim sebebi düşünmemişim ama üzerine sorgulamıştım. Düşünmüşüm öyle atmışım. Ama direk düz ayet atarsan işin mantığı olmuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı