Dini inancınız ve var oluş tanımız nedir?

İnancınız nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    374
  • Anket kapandı .
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Ankete katılmanız sosyal ailesi ve genel kuşak hakkında bilgilendirici olacaktır diye düşünüyorum. Var oluşumuzu veya yaratılışımızı araştırmak son zamanlarda gereksiz gibi görünse de benim fikrim bu iki düşünceyi sorgulamanın felsefeye giriş de halen en büyük rolü üstlendiğidir. Ankete katılmanızı rica ediyorum.

Ankete katılmanız sosyal ailesi ve genel kuşak hakkında bilgilendirici olacaktır diye düşünüyorum. Var oluşumuzu veya yaratılışımızı araştırmak son zamanlarda gereksiz gibi görünse de benim fikrim bu iki düşünceyi sorgulamanın felsefeye giriş de halen en büyük rolü üstlendiğidir. Ankete katılmanızı rica ediyorum.

Benim inancım biraz karışık o yüzden ankete katılmak yerine buraya yorum yaparak fikrimi belirtmek istiyorum var oluş sebebim hakkında hiçbir bilgim yok 13 yaşıma kadar camilere zorla dini öğreneyim diye götürdükleri için dinden soğudum ve çıktım 17 yaşındayım şu anda ailem bilmiyor bilseler evlatlıktan red her türlü şey olabilir var oluş sebebi mi bilmiyorum varım işte öyle diyeyim yaşıyorum doğmadan önce neysek öldükten sonra da o olacağımıza inanıyorum diğer dini fikrim ise bu da kafamı kurcalıyor bir tanrı varsa diğer dinlerin bildikleri gibi bir tanrı değil.

Benim fikrim dinler sadece insanların psikolojisi tatmin olsun diye olan bir şey başka bir anlamı yok.

Son düzenleme:
İlk önce kuranı kerim Türkçe mealini okumalı insan. Okuduktan sonra aklında kalan soruları evrenin ne kadar güzel bir düzende işlediğini insanın var oluş amacını öteki hayatın olup olmadığını gibi bir çok konuyu öğrenir insan. En güzel dinin İslam olduğunu anlarız o zaman.

İlk önce kuranı kerim Türkçe mealini okumalı insan. Okuduktan sonra aklında kalan soruları evrenin ne kadar güzel bir düzende işlediğini insanın var oluş amacını öteki hayatın olup olmadığını gibi bir çok konuyu öğrenir insan. En güzel dinin İslam olduğunu anlarız o zaman.
Evrenin gerçekten düzende işlediğini mi düşünüyorsun? Sonsuz sayıda galaksinin bir tanesinin içindeki milyonlarca sistemin birinde yaşıyoruz. Sen ise çevrene bakarak bir düzen olduğunu ima ediyorsun. Evrende genel anlamda bir kaos hakim ve en ufak bir düzen yok.

Ayrıca Kuran'ı asıl Türkçe meal okursanız mantıksızlıklarla karşılaşırsınız. Çünkü Arapça gibi kapsamlı bir dilin her kelimesini Türkçe karşılayamaz, bazı yerlerde anlamsız kelimeler kullanılmak zorunda kalınır. Bu da ayetlerin anlam bütünlüğünü büyük anlamda etkiler.

Benim inancım biraz karışık o yüzden ankete katılmak yerine buraya yorum yaparak fikrimi belirtmek istiyorum var oluş sebebim hakkında hiçbirr bilgim yok 13 yaşıma kadar camilere zorla dini öğreneyim diye götürdükleri için dinden soğudum ve çıktım 17 yaşındayım şu anda ailem bilmiyor bilseler evlatlıktan red her türlü şey olabilir var oluş sebebi mi bilmiyorum varım işte öyle diyeyim yaşıyorum doğmadan önce neysek öldükten sonra da o olacağımıza inanıyorum diğer dini fikrim ise bu da kafamı kurcalıyor bir tanrı varsa diğer dinlerin bildikleri gibi bir tanrı değil.

Benim fikrim dinler sadece insanların psikolojisi tatmin olsun diye olan bir şey başka bir anlamı yok.

Sünni aile moment.

Bir ilahın varlığı ölmeden önce hiçkimsenin fiziksel boyutta kanıtlayabileceği bişey değildir.Fiziki boyuttaki görmediğim "kanıtlara" inanmamı bekleyemezsiniz,bana fiziksel bi kanıtla gelinmediği sürece olmadığını ve ölmeden asla sorunun cevabının bulunamayacağını savunucağım.

Evrenin gerçekten düzende işlediğini mi düşünüyorsun? Sonsuz sayıda galaksinin bir tanesinin içindeki milyonlarca sistemin birinde yaşıyoruz. Sen ise çevrene bakarak bir düzen olduğunu ima ediyorsun. Evrende genel anlamda bir kaos hakim ve en ufak bir düzen yok.

Ayrıca Kuran'ı asıl Türkçe meal okursanız mantıksızlıklarla karşılaşırsınız. Çünkü Arapça gibi kapsamlı bir dilin her kelimesini Türkçe karşılayamaz, bazı yerlerde anlamsız kelimeler kullanılmak zorunda kalınır. Bu da ayetlerin anlam bütünlüğünü büyük anlamda etkiler.
Bir kere senin var olman bile bir düzen olduğunun kanıtıdır. Çoçuk tan gidelim. Bir kadın bir erkeği sever ve evlenir sonra kadın erkekle ilişkiye girerek hamile kalır ve çoçuk doğar. Ya da kendi galasimize bakarsak tam da ihtiyacamıza göre düzenle oluştuğunu görebiliriz. Dünyanun 24 saatte dönmesi uydumuz olması güneş diğer gezengeler tüm alem uyum içerisindedir. Kuranı Kerim İslamı ana kaynağıdır ve ikinci kaynak sünnettir. Kuranı kerimde eksik kalan yerleri sünnet açıklar. Namaz konusunu ela alalım. Namaz kuranda 5 vakit olarak geçmez ama hadislerle 5 vakit olduğu bize ifade edilmiştir. Kuranı Türkçe mealini okumanızı eksik kalan yerleri sünnetle araştırıp ondan sonra tekrar düşüncenizi söylemeniz tavsiye ederim.

Bir ilahın varlığı ölmeden önce hiçkimsenin fiziksel boyutta kanıtlayabileceği bir şey değildir. Fiziki boyuttaki görmediğim "kanıtlara" inanmamı bekleyemezsiniz, bana fiziksel bir kanıtla gelinmediği sürece olmadığını ve ölmeden asla sorunun cevabının bulunamayacağını savunucağım.

Bence o kısmı özünde bütün inanlar kabul etmeli fakat bu sonsuzluğu yapanı ve onu yapanı elbet bulmalı insan.

Yüz yıllar boyu tartışalım, sen bana tanrıyı kanıtlayamazsın ben sana tanrının olmadığını kanıtlayamam. Agnostiklik en mantıklı inançtır. Evrenin bir düzen içinde olduğunu ve bunu bir yaratıcının yaptığını söylerler ama biz düzensiz bir evren bilmiyoruz ki mevcut evrenin düzenli olduğunu söyleyebilelim. Dinlerin masallardan ibaret olduğunu düşünüyorum ama tanrı kavramı şaibelidir lakin kanıtlanamaz. En azından ölene kadar.

Yüz yıllar boyu tartışalım, sen bana tanrıyı kanıtlayamazsın ben sana tanrının olmadığını kanıtlayamam. Agnostiklik en mantıklı inançtır. Evrenin bir düzen içinde olduğunu ve bunu bir yaratıcının yaptığını söylerler ama biz düzensiz bir evren bilmiyoruz ki mevcut evrenin düzenli olduğunu söyleyebilelim. Dinlerin masallardan ibaret olduğunu düşünüyorum ama tanrı kavramı şaibelidir lakin kanıtlanamaz. En azından ölene kadar.
Hocam sizi buna iten neydi acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı