arandur
Hectopat
Daha fazla
İlk önce kuranı kerim Türkçe mealini okumalı insan. Okuduktan sonra aklında kalan soruları evrenin ne kadar güzel bir düzende işlediğini insanın var oluş amacını öteki hayatın olup olmadığını gibi bir çok konuyu öğrenir insan. En güzel dinin İslam olduğunu anlarız o zaman.
Kuran okumuş biri olduğunuzu var sayarak, sadece ve sadece, neden hiç bir dinde "her insan eşittir" denmediğini açıklar mısın? Ya da neden islamın köleliği kaldırmadığını ve köle kadın yani cariyelere her şeyi yapmanın serbest olduğunu? Bir erkeğe neden 4 kadın verildiğini, şahit lazımken 2 kadın gerektiğini?
Kız çocuklarının diri diri gömülmesinin yasaklanmasının bile anca sondaki ayetlerle geldiğini?
Neden Kuran'ın Hz.Muhammed zamanında yazılmadığını? Bu sebeple, Kuran'ın değişmediğini nasıl kanıtlayabildiğinizi?
Aramızda Kuran okumuş bir hanfendi varsa, hala nasıl müslüman kalabildiğini de sormak isterim. Erkeği bir nebze anlarım ama bir kadının müslümanlığı bilerek kabul etmesi gerçekten çok zor. Yani ben kadın olsam, bu dinin baya baya erkekler için hazırlanmış olduğunu görürdüm.
Daha sorular var tabi ama bunlar yeterli.
Bir de, hani çok güzel sevgi dolu çiçek böcek olarak yaratılan evren varya, onun aslında tam bir vahşet cehennemi olduğunu düşünürsek, yani her canlının hayatta kalmak için başka canlıları tüketmek zorunda olduğu ve bu durumda sonsuz bir acı ve ızdırabın yaratılan doğanın başlıca kanunu olduğunu düşünürsek, böyle çarpık, vahşi ve acı dolu bir sistemi yaratmayı seçen Allah'ı ya da ismi ne ise, "iyi" bir varlık olarak görebildiğinizi gerçekten merak ediyorum.