Dini inancınız ve var oluş tanımız nedir?

İnancınız nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    374
  • Anket kapandı .
İlk önce kuranı kerim Türkçe mealini okumalı insan. Okuduktan sonra aklında kalan soruları evrenin ne kadar güzel bir düzende işlediğini insanın var oluş amacını öteki hayatın olup olmadığını gibi bir çok konuyu öğrenir insan. En güzel dinin İslam olduğunu anlarız o zaman.

Kuran okumuş biri olduğunuzu var sayarak, sadece ve sadece, neden hiç bir dinde "her insan eşittir" denmediğini açıklar mısın? Ya da neden islamın köleliği kaldırmadığını ve köle kadın yani cariyelere her şeyi yapmanın serbest olduğunu? Bir erkeğe neden 4 kadın verildiğini, şahit lazımken 2 kadın gerektiğini?

Kız çocuklarının diri diri gömülmesinin yasaklanmasının bile anca sondaki ayetlerle geldiğini?

Neden Kuran'ın Hz.Muhammed zamanında yazılmadığını? Bu sebeple, Kuran'ın değişmediğini nasıl kanıtlayabildiğinizi?

Aramızda Kuran okumuş bir hanfendi varsa, hala nasıl müslüman kalabildiğini de sormak isterim. Erkeği bir nebze anlarım ama bir kadının müslümanlığı bilerek kabul etmesi gerçekten çok zor. Yani ben kadın olsam, bu dinin baya baya erkekler için hazırlanmış olduğunu görürdüm.

Daha sorular var tabi ama bunlar yeterli.

Bir de, hani çok güzel sevgi dolu çiçek böcek olarak yaratılan evren varya, onun aslında tam bir vahşet cehennemi olduğunu düşünürsek, yani her canlının hayatta kalmak için başka canlıları tüketmek zorunda olduğu ve bu durumda sonsuz bir acı ve ızdırabın yaratılan doğanın başlıca kanunu olduğunu düşünürsek, böyle çarpık, vahşi ve acı dolu bir sistemi yaratmayı seçen Allah'ı ya da ismi ne ise, "iyi" bir varlık olarak görebildiğinizi gerçekten merak ediyorum.

Kuran okumuş biri olduğunuzu var sayarak, sadece ve sadece, neden hiç bir dinde "her insan eşittir" denmediğini açıklar mısın? Ya da neden islamın köleliği kaldırmadığını ve köle kadın yani cariyelere her şeyi yapmanın serbest olduğunu? Bir erkeğe neden 4 kadın verildiğini, şahit lazımken 2 kadın gerektiğini?

Kız çocuklarının diri diri gömülmesinin yasaklanmasının bile anca sondaki ayetlerle geldiğini?

Neden Kuran'ın Hz.Muhammed zamanında yazılmadığını? Bu sebeple, Kuran'ın değişmediğini nasıl kanıtlayabildiğinizi?

Aramızda Kuran okumuş bir hanfendi varsa, hala nasıl müslüman kalabildiğini de sormak isterim. Erkeği bir nebze anlarım ama bir kadının müslümanlığı bilerek kabul etmesi gerçekten çok zor. Yani ben kadın olsam, bu dinin baya baya erkekler için hazırlanmış olduğunu görürdüm.

Öncelikle kuran hem kadını hem erkeği eşit kılmıştır. Ayetlerde geçer bu ve peyagmebimzi de sünnetlerinde açıklar bunu. İslam köleliği kaldırmıştır. Kadının da erkeğin erkeğinde kadının üstünde hakkı olduğunu açıklar. Kadınlara şiddet uygulanmaması gerektiği islamda yer alır. Kuran biliyorsanız hz Ebubekir döneminde kitap haline getirildi ve ayetler belirli bir sırayla inmedi. Kuranın korunması konusu ise inen ayetler hafızalara ezberletilirdi. Allah kuranı kerimi koruması altına almıştır. Sorularınızı cevaplaybilmişimdir umarım.
Hayvanlarına bu ekosistemde yeri vardır. Hayvanların birbirine yemesini cani buluyorsanız insanlık nesli kalmazdı. Hayvanlar birini tüketerek yayılması ve bizim için tehlikeli olan hastalıklarıda ortadan kaldırıyorlar. Kan ve vahşet konusu ise insanoğlunun yaptığı seçimler sonucu sonuçlarını katlandığı durumları.

Öncelikle kuran hem kadını hem erkeği eşit kılmıştır. Ayetlerde geçer bu ve peyagmebimzi de sünnetlerinde açıklar bunu. İslam köleliği kaldırmıştır. Kadının da erkeğin erkeğinde kadının üstünde hakkı olduğunu açıklar. Kadınlara şiddet uygulanmaması gerektiği islamda yer alır. Kuran biliyorsanız hz Ebubekir döneminde kitap haline getirildi ve ayetler belirli bir sırayla inmedi. Kuranın korunması konusu ise inen ayetler hafızalara ezberletilirdi. Allah kuranı kerimi koruması altına almıştır. Sorularınızı cevaplaybilmişimdir umarım.
Kuran hem kadını ve hem erkeği eşit mi kılmıştır? daha komik az şey okudum.

Bir de, hani çok güzel sevgi dolu çiçek böcek olarak yaratılan evren varya, onun aslında tam bir vahşet cehennemi olduğunu düşünürsek, yani her canlının hayatta kalmak için başka canlıları tüketmek zorunda olduğu ve bu durumda sonsuz bir acı ve ızdırabın yaratılan doğanın başlıca kanunu olduğunu düşünürsek, böyle çarpık, vahşi ve acı dolu bir sistemi yaratmayı seçen Allah'ı ya da ismi ne ise, "iyi" bir varlık olarak görebildiğinizi gerçekten merak ediyorum.
Kanka sen kurban kesimlerini de vahşet görüyor musun?

Maalesef eksik ve genel bilgi veriyorsunuz. Kölelik kaldırılmadı. Cariye sistemi zaten Osmanlı padişahlarının kullandığı harem. Araplarda bile kölelik 1970'lerde Birleşmiş Milletler zorunluğuyla kaldırılabildi.

Kadına şiddetten bahsetmiyorum, ki o ayrı bir konu. 4 eş ve 2 kadın şahit direk Kuran'da olan şeyler.

Allah'ın Kuranı "korumaya aldığını, biraz akıllı bir insan, değiştirdiği Kuran'a da koyabilir, nasıl ki başka bir peygamberin yerini almasını istemeyen bir peygamberin son peygamber olduğunu söylemesi gibi.

Kuran'da peygamber, borç alırsanız, ticaret yaparsanız bir yere yazın demiştir. Ama bu kuralı kendi getirdiği din için uygulamamıştır. Ben bir peygamber olsam, kitabımın kesin ve doğru olarak gelecek kuşaklara geçmesinden emin olmak isterim, yanlışmıyım?

Bu şekilde size sayfalarca mantık ve insanlık hatalarından bahsedebilirim. Bakın cevap alabilirsem ne mutlu ama maalesef kendi araştırmalarım ve mantığım beni bu sorulara yönlendiriyor.

Kanka sen kurban kesimlerini de vahşet görüyor musun?
Sen görmüyorsan sıkıntı sendedir. Ben olmasın demiyorum ama "iyi" bir tanrı, bunu gayet acısız yapabilirdi. Hatta taş yerdik, her canlı mutlu mesut ömrünü yaşardı. Biraz biyoloji bilen, belgesel izleyen bir insan, dünyamızdaki sistemin olabildiğince acımasız ve kana susamış olduğunu görebilir.

İlla dinleri araya katacaksak tanımım saçma gelebilir ama şu yönden ele alıyorum.
Eski zaman dinleri zaten oldukça saçma ve masal olduğu çok belli.
Biraz daha yeni dinler ise (İslam, Hristiyan, yahudi) ise bariz mantık hataları içeriyor.
Mesela kimse kuran da Elif lam mim in ne demek olduğunu bilmiyor öylesine söylüyoruz :D neyse şimdi eksi yemek istemiyorum.
İnancıma gelecek olursak bu kadar küçük bir olasılıkla var olduğumuza inanmak gerçekten güç bu yüzden deist im.
Bu arada çoklu oy kullanılabiliyor ankette düzeltin isterseniz.

İlla dinleri araya katacaksak tanımım saçma gelebilir ama şu yönden ele alıyorum.
Eski zaman dinleri zaten oldukça saçma ve masal olduğu çok belli.
Biraz daha yeni dinler ise (İslam, Hristiyan, yahudi) ise bariz mantık hataları içeriyor.
Mesela kimse kuran da Elif lam mim in ne demek olduğunu bilmiyor öylesine söylüyoruz :D neyse şimdi eksi yemek istemiyorum.
İnancıma gelecek olursak bu kadar küçük bir olasılıkla var olduğumuza inanmak gerçekten güç bu yüzden deist im.
Bu arada çoklu oy kullanılabiliyor ankette düzeltin isterseniz.

Kuran sana Arapça oku demiyor zaten.

Evet bende böyle saçma bir yorum gördüm. İnsanlığa acıyor insan. Böyle durumları gördükçe. İnşallah kalbiniz müslümanlığı ısınır hocam.
Şu anda müslümanlığı savunan bu arkadaşın avatarı NFT maymun, imzası da "Sadece bir EGOİST". Kınadığım için söylemiyorum sakın, benim avatar da inek, ama müslümanlığa bu kadar kendini adamış ama en büyük günahlardan biri olan egoistlik/kibiri imzasına koymuş, üzerinde de insan/maymun kullanmış, Darvin tarzı.

Bu nasıl bir çelişki, beyin yakıcı bir kıvamda..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı