Dinler olmasaydı nasıl olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

harajukubarbie

Megapat
Bana göre dinler olmasaydı dünya daha iyi bir yer olabilirdi. Şu an dini kitaplardan dolayı lanetlenen, cehennemlik görülen milyonlarca kişi var. Aslında dini kitaplardaki kesinlik içermiyor veya insanlar yanlış da yorumlamış olabilir. Bazı kişiler ise dini kendi çıkarlarına göre kullanıyor. Bazıları da insanların yaşantısı eğer dinine uymuyorsa ötekileştiriyor, hakaret ediyor. Peki ya dinler, dini kitaplar olmasaydı bu durum nasıl olurdu?

Dinler olmasaydı daha iyi olabilirdi. Ahlak kuralları dediğiniz şey dinlerden çok çok önce ortaya çıkmış bir şey. "Sen benim kadınıma dokunma, ben de seninkine dokunmayayım." veya "Malıma dokunma, ben de seninkine dokunmayayım." gibi kurallar dinlerin çıkışından çok öncesinde de vardı. Insanlar, dinler var olmadan da önce beraber yürüdüler, gruplar kurdular ve yaşadılar. Dinler ve tanrılar ise gördükleri şeyleri yanlış anlamaları nedeniyle tetiklenen bir yangın gibi oldu. Bu yangın günümüze kadar büyüdü ve söndürülmesi gerek.

Artı -1 Eksi
Dinler olmasaydı daha iyi olabilirdi. Ahlak kuralları dediğiniz şey dinlerden çok çok önce ortaya çıkmış bir şey. "Sen benim kadınıma dokunma, ben de seninkine dokunmayayım." veya "Malıma dokunma, ben de seninkine dokunmayayım." gibi kurallar dinlerin çıkışından çok öncesinde de vardı. Insanlar, dinler var olmadan da önce beraber yürüdüler, gruplar kurdular ve yaşadılar. Dinler ve tanrılar ise gördükleri şeyleri yanlış anlamaları nedeniyle tetiklenen bir yangın gibi oldu. Bu yangın günümüze kadar büyüdü ve söndürülmesi gerek.

Peki "ihtiyaçtan fazlasını verin" ne vakit çıktı?

Ben sizi inandığınız din sayesinde kandırıp çıkar sağlıyor isem, yani bak din kardeşiyiz sen bana oy ver ben sana para vereceğim, iş vereceğim sözleri ile sizi kandırıyor isem siz cahilsinizdir. Bu cahil kesim zaten muhtaç insanlardır. Dine inanıp hadi bir kez oy verdiniz. 2. kez oy istedi gene iş yok huzur yok. 3. kez halen din için oy veriyorsanız tescilli cahilsinizdir. Bana oy vermezseniz din elden gider vs.

Bu bir örnektir. Üstünüze alınmayın.

Ben sizi inandığınız din sayesinde kandırıp çıkar sağlıyor isem, yani bak din kardeşiyiz sen bana oy ver ben sana para vereceğim, iş vereceğim sözleri ile sizi kandırıyor isem siz cahilsinizdir. Bu cahil kesim zaten muhtaç insanlardır. Dine inanıp hadi bir kez oy verdiniz. 2. kez oy istedi gene iş yok huzur yok. 3. kez halen din için oy veriyorsanız tescilli cahilsinizdir.

Bu bir örnektir. Üstünüze alınmayın.

Vermiyor ve inanıyorsam ne olacak?

Denklikten dem vurdunuz, lakin dinlerde "ihtiyacınızı saglayin, biriktirmeyin ve gerisini verin." denmektedir. Bunun temeli nereden gelmektedir?
Hala açık değilsiniz. Kelime oyunları yapmak yerine direkt konuya girseniz? Ne ima etmeye çalışıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı