Dinler olmasaydı nasıl olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

harajukubarbie

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
983
Çözümler
2
Bana göre dinler olmasaydı dünya daha iyi bir yer olabilirdi. Şu an dini kitaplardan dolayı lanetlenen, cehennemlik görülen milyonlarca kişi var. Aslında dini kitaplardaki kesinlik içermiyor veya insanlar yanlış da yorumlamış olabilir. Bazı kişiler ise dini kendi çıkarlarına göre kullanıyor. Bazıları da insanların yaşantısı eğer dinine uymuyorsa ötekileştiriyor, hakaret ediyor. Peki ya dinler, dini kitaplar olmasaydı bu durum nasıl olurdu?
 
Dünyada kafirler artardı, insanlar vahşileşirlerdi, dünya yaşanması çok zor olurdu ya da yaşanılmaz olurdu. Yani dinler olmasa kargaşa olacaktı o yüzden dinler unutulmamalı özelikle İslam dini.
 
Aynen din olmasaydı yaratıcı olmasaydı mesela Dünya'da milyonlarca insan katleden hitler, neron, karun, nemrut, firavun, şaron, bush, esad gibi zalimlere tapmalar başlayacaktı. Olmadı mı olmuşta.

Ama yaratıcı Allah diyor ki, öldürmeyin! Sevin, sevdirin, Zalimlerden olmayın! buyuruyor. Ama insanoğlunun olduğu yerde pislik oluyor görüldüğü üzere.

Aslında bunu düzeltmek için seni yaratan Allah bunu biliyor ve bu din ile doğru yolu bulursun buyuruyor.

Tabi nefsine uyup kolayı seçmek karalamak en kolayı.
 
Bana göre dinler olmasaydı dünya daha iyi bir yer olabilirdi. Şu an dini kitaplardan dolayı lanetlenen, cehennemlik görülen milyonlarca kişi var. Aslında dini kitaplardaki kesinlik içermiyor veya insanlar yanlış da yorumlamış olabilir. Bazı kişiler ise dini kendi çıkarlarına göre kullanıyor. Bazıları da insanların yaşantısı eğer dinine uymuyorsa ötekileştiriyor, hakaret ediyor. Peki ya dinler, dini kitaplar olmasaydı bu durum nasıl olurdu?

Kur'an'da her şey kesindir ve Allah çok bağışlayıcı olduğu için her kul Allah'a tövbe ederse cehenneme gidecek insanlar azalır. Yani dinler ve kutsal kitaplar olmasa insanlardan çoğu kafir olacak ve cehennemde yanacaklardır. Ama öyle olmadı çünkü Allah'tan rahmet geldi ve insanlara gökten kutsal kitaplar indirdi böylece insanlar artık putlara değil Allah'a tapmaya başladı.
 
Bence dinler olmasaydı halklar tamamen anarşik olurdu. Her şeye rağmen dinlerin bütünleştirici olması ve kurallara sahip olması bir nebze de olsa insanları "düzen" içerisinde tutabiliyor. Her ne kadar dinin varlığı tartışmalı olsa da tarihte sürekli önemli bir etken olmuştur ve insanlar bu yüzden toplanmıştır. En basiti Haçlı Seferleri. Veya İslam İmparatorluğunun kuruluşu.
Bunlar olmasaydı dünya çok farklı olurdu ancak hiçbir şekilde barış veya huzur da olmazdı.
 
Dinler olmasaydı hiçbir şey değişmezdi. Önemli olan insanlardaki empati duygusu insanlar sorunsuz bir şekilde empati yapabilselerdi hiçbir şeye gerek kalmazdı devletler dinler kurallar.
Yani dinler sadece bazen caydırıcı olabiliyor ve insana bir şeyi yasak haline getirirsen onu daha çok arzular. Bir çocuk üzerinden örnek verilmesi gerekirse bir çocuğa bir şeyi yasaklarsanız onu daha çok yapmak ister eğer yasaklamaz iseniz yasakladığınız kadarki kadar onu arzulamayacaktır.
 
İnsanoğlu fıtratı gereği her zaman bir şeye inanmalıdır. Bu da aslında dinlerin gerçekliğini doğruluyor. Olmasaydı gibi bir seçenek olmaz ancak farz edelim ki yok, o zaman dünya daha başına buyruk olurdu. Evet şu an bazı inançsız insanlar ahlaken sözde inançlı bazı insanlardan çok daha iyi. Ama herkesin fıtratında iyi ahlak olmuyor ve bazılarını dinler dizginliyor. Yani o çoğunluk olan, iyi ahlak sahibi olmayanlar, başa bela olurdu. Eğer olmasaydı, şu an ölüm belki de ceza sayılmazdı.
 
Dinler olmasaydı birçok kişi öldüğü zaman " Allah'ım sen bize cennet cehennem var demedin. Deseydin ben iyi bir insan olurdum ve sana kulluğumun gereğini yerine getirirdim" deme ihtimalinden ötürü, Allah peygamberler aracılığıyla Hz.Adem'den beri insanların " La ilahe illallah" demesini emretmiştir. Şu anda bile bunca teknolojiye sahipken, Allah'ın yarattığı bunca şeye rağmen ve bunların hepsinin Kur'an'da, teknolojinin olmadığı zamanlarda bize söylenmesine rağmen, hâlâ Allah'a inanmayan insanlar var. Herkesin dilinde tek cümle " benim kalbim temiz".. Peygamber Efendimiz'in kalbi kirli miydi ki 5 vakit namaz kılıyordu? Orucunu tutuyor, insanlara iyilik yapıyordu. Bizlerin hayatını daha güzel geçirmesi için, ta o günlerden bizlere öğütler veriyordu. Müslümanım demek dilin işidir. Onu yaşamak lazım. Şu anda bunu okuyan güzel kardeşim! Çok değil sadece 1 gün gerçek bir müslüman gibi yaşa. Sabah namazından başla yatsıya kadar hayatını sünnete göre yaşa. Sonra gerçek müslüman olmanın ne kadar güzel bir duygu olduğunu anladığın zaman, " ben bunca zaman boşa yaşamışım " dediğin de hiç endişelenme. Allah çok tövbe edenleri sever.
 
Dinler olmaması diye bir şey yok insanoğlu kensini tatmin etmek için yine bir yaratıcı bulurdu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı