Dinler olmasaydı nasıl olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

harajukubarbie

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
983
Çözümler
2
Bana göre dinler olmasaydı dünya daha iyi bir yer olabilirdi. Şu an dini kitaplardan dolayı lanetlenen, cehennemlik görülen milyonlarca kişi var. Aslında dini kitaplardaki kesinlik içermiyor veya insanlar yanlış da yorumlamış olabilir. Bazı kişiler ise dini kendi çıkarlarına göre kullanıyor. Bazıları da insanların yaşantısı eğer dinine uymuyorsa ötekileştiriyor, hakaret ediyor. Peki ya dinler, dini kitaplar olmasaydı bu durum nasıl olurdu?
 
Dinler olmasa bence dünya çok daha kötü bir yerde olurdu.
Herkes kafasına göre takılır, kötü insan sayısı çok daha fazla olurdu.
Bu benim düşüncem.
Dinler yüzünden savaşanlarda var tabii biliyorum ama bir inanç olmasa bence bu çok daha fazla olurdu.
 
Dinler bir bakıma insanların insanları tanrılaştırmasına insanın insana kulluk etmesine de engel olmuştur bu açıdan da bakabilirsiniz.
 
İnsanın insana kulluk etmesine de engel olmuştur bu açıdan da bakabilirsiniz.
Bunu tekrar düşünmeni rica edeceğim. :D Kula kulluk etmek hiçbir zaman ortadan kalkmadı ya da azalmadı, siyaset dediğin şey "tam olarak" bunun mekaniği üzerinden işliyor.

Bu arada arkadaşlar, din dediğiniz şey bir dogmadır. İnançlardan ve onların öğretilerinden doğar. Siz bugünkü bilinen dini kaynaklara inanmak yerine başka bir şeye inansaydınız o yine "din" olacaktı.
 
İşin açığı aslında dinler insanlık için belki problem değildi. Bir zararı yoktu tabii ki ancak eğitimsiz insanın eline ne verirsen ver bundan bütün insanlık zarar görür. Dini verirsen cahil adam karısını evinden çıkartmaz, kız çocuğu oldu diye kümesin altına gömer. Erkek çocuğunu Allah yapar(!), bir katil büyütür.
Asıl sorun şu, eğitimsiz insan. Gelişim evresini tamamlamamış insan. Bu iki insan türünün insanlığın belasıdır.
Yavaş yavaş insanlık Dinlerden sıyrılıyor artık. Deizm'e doğru yoğrulacaktır diye tahmin ediyorum, şu 100 yıl içerisinde. Bilim yükseldikçe dini çatışmaların şiddeti artar ama inanan insan azalır. O yüzden son dönemleri sayılır tüm Dünya Dinlerinin.
 
Bunu tekrar düşünmeni rica edeceğim. :D Kula kulluk etmek hiçbir zaman ortadan kalkmadı ya da azalmadı, siyaset dediğin şey "tam olarak" bunun mekaniği üzerinden işliyor.
Yani o olayın daha gaddar bir hal almasına gelişmesine engel olmuştur gibi bir şey yazmalıydım. Ki kendi fikrim zaten, bence yine de bir bakıma daha da canileşmesini engellemiştir. (Edit: @Yararsız Üye Hocam Swastika Geceleri diye bir kitap var Hitler savaşı kazansaydı vesaire, insanlar Hitleri iyice tanrılaştırarak tapınıyorlardı sanırım demek istediğimi anlatıyor o kitap tam olarak.)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı