Dinler olmasaydı nasıl olurdu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

harajukubarbie

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
983
Çözümler
2
Bana göre dinler olmasaydı dünya daha iyi bir yer olabilirdi. Şu an dini kitaplardan dolayı lanetlenen, cehennemlik görülen milyonlarca kişi var. Aslında dini kitaplardaki kesinlik içermiyor veya insanlar yanlış da yorumlamış olabilir. Bazı kişiler ise dini kendi çıkarlarına göre kullanıyor. Bazıları da insanların yaşantısı eğer dinine uymuyorsa ötekileştiriyor, hakaret ediyor. Peki ya dinler, dini kitaplar olmasaydı bu durum nasıl olurdu?
 
Biraz farklı açıdan da bakmak lazım yalnızca iyi veya kötü yanlarına bakarak odaklanmak yanlış çıkarımlara yol açabilir. Din toplum kurallarının oluşmasında da yer tuttu. En basiti zayıf erkeğin de evlenme ve neslini sürdürme şansına yol açan ibarelerden birisidir. Bu iyi midir kötü müdür tartışılır. Günümüzde hem dini hem de toplumsal kurallardan ötürü çoğu kadın zayıf erkeklerle evlenmek zorunda kalıyor bu da boşanmalara, aldatmalara daha rahat kapı açıyor. Teknoloji ile beraber bu da çatırdamaya başlayan bir sistem gerçi.
 
Hocam dinler olmasa insanlar başka bir şeye inanırdı, mesela yarına, zamana, devletin başındakilere, kendilerine, anime kızlarına...
Anime kızları ne alaka?

Dinler olmasaydı, evet dünya daha kötü olurdu.
Dinlerin olması bir bakımdan iyi aslında, insanlar böyle böyle sorgulamayı öğreniyor işte.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı