Dinler ve inanç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

244012

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2019
Mesajlar
3.661
Makaleler
7
Çözümler
9
İslam veya başka bir dinin doğruluğundan emin değiliz. Ne Kur'an'ın ne de başka bir kutsal kitabın değiştirildiğinden emin değilim. Ne de evren ile ilgili öğrendiklerimizden emin değilim. Bu şekilde din diye bir şey yok mu yoksa değiştirilen çok şey mi var?
 
Felsefe dersinde hocamız bir şey söylemişti. Tam hatırlayamıyorum yanlışım varsa düzeltebilir arkadaşlar. "Afrika'da bir ağaç devrilmiş... Devrilmiş de olabilir devrilmemiş de olabilir. Çünkü biz orada değildik." diye.

Bu dönemler çok yakın ve sağlıklı veri alınabilen dönemler değildi. O yüzden her şeyin mümkünatı var diyebilirim.
 
Doğruluğundan emin olmadığın bir şeye inanamazsın. Senin inanmaman veya bunu böyle kabul etmen onun din olmadığı gerçeğini ortaya çıkarmaz. Ki din olup kabul etsen zaten bu düşüncelerde olmazsın.

Bu düşüncelerine göre senin için dinler olsa da, hepsi değiştirilmiş olabilir, bu sebeple güvenmiyorsun. Güvenmiyorsan da inanmıyorsundur.
 
Ancak bilimin ışığında aydınlık bir gelecek mümkündür diyerek şu muhteşem söz ile bitiriyorum;

"... gökten inildiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.”
 
Nedir ne değildir bilemem lakin din denen olgu özellikle müslüman aleminde insanları uyuşturuyor. Sorgulamayan, şükürcü, biatçı insanlar topluluğu.
 
Öncelikle herkesin dini kendinedir ve içte yaşanması gerekir. Fakat benim düşünceme göre din kitapları o zamanlar için kanunu sağlamak, milleti dizginlemek için çıkarılmıştır diye düşünüyorum. Nasıl şu an kanunlar varsa, o zamanda kanunları 4 kitap ile farklı bölgelerde sağlamak amaçlı yazılmıştır gibi bir düşüncem var. Çünkü o zamanlarda olan mucizeler örnek olarak Hz. Musa'nın denizi yarması hikayesi gibi olaylar şimdi niye olmuyor ? O kadar masumlar ölüyor, bebekler ölüyor, öldükleriyle kalıyorlar ve unutulup gidiyorlar. Yani kısaca görmediğimiz birşeye söylem olarak inanmak gerçekten çok güç. Kanıt olarak elimizde sadece şöyle yazılmış böyle anlatılmış durumu var. Yaratıcının olduğuna inanmak insanı gerçekten manevi olarak rahatlatan bir durum. Çünkü bazen insan yalnız kaldığında sığınacak birşey arıyor. O zamanda bu inançlar sayesinde ayakta durabiliyorlar.
 
Doğruluğundan emin olduğun bir olgu için inanç önem teşkil etmez. İnanç değerlidir çünkü kanıtlanması imkansızdır. Zaten şüphe ettiğimiz şeylerin kesin kanıtlarını gördüğümüz halde kabul etmeseydik inançsız değil inkarcı olurduk.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı