Diş hekimliği vs bilgisayar mühendisliği

Yazılım müh. Çok daha fazla kazandırıyor hocam ayrıca yurt dışına gitme olanağı daha fazla, TR de tıp alanında çalışılmaz.
Devlette zaten diş hekimi alımı neredeyse yok yani özel sektörde çalışacak özel sektörde de o doktor dövmeye gelen hasta tipi yok. Ayrıca yazılım mühendisliği evet kazandırır ama ODTÜ'den mezun olana kazandırır büyük paraları onun haricinde başarılı bir diş hekimi ile yarışma şansı yok.

Devlette zaten diş hekimi alımı neredeyse yok yani özel sektörde çalışacak özel sektörde de o doktor dövmeye gelen hasta tipi yok. Ayrıca yazılım mühendisliği evet kazandırır ama ODTÜ'den mezun olana kazandırır büyük paraları onun haricinde başarılı bir diş hekimi ile yarışma şansı yok.

Diş hekimi olup yurt dışına nasıl gidecek adam, ODTÜ'den mezun olmayla alakası yok 37k ile gideceği yerden de gayet iyi kazanır, hele ki kendini geliştirirse çok daha fazla kazanır, diş hekimini yok eder kazanç olarak.

@Veli1026 yerinde olsam mesleği icra eden kişileri bulup sorardım iş koşullarını imkanları, mezunların nerede çalıştığını da LinkedIn'den bakabilirsin.
Çevremde yazılım veya bilgisayar mühendisi olmadığı için danışamıyorum. Bu kişileri internet ortamından tam olarak nasıl bulabilirm? LinkedIn demişsiniz ama o kısmı anlayamadım.

Diş hekimi olup yurt dışına nasıl gidecek adam, ODTÜ'den mezun olmayla alakası yok 37k ile gideceği yerden de gayet iyi kazanır, hele ki kendini geliştirirse çok daha fazla kazanır, diş hekimini yok eder kazanç olarak.
Kendini geliştirmekten kasıt tam olarak ne oluyor? Ortalıkta sürekli söylenen bir söz ama henüz mantıklı bir açıklamasını göremedim. "İnternetten araştırma yapacaksın" diyen var da neye göre araştırma yapayım ben?

Çevremde yazılım veya bilgisayar mühendisi olmadığı için danışamıyorum. Bu kişileri internet ortamından tam olarak nasıl bulabilirm? LinkedIn demişsiniz ama o kısmı anlayamadım.

Kendini geliştirmekten kasıt tam olarak ne oluyor? Ortalıkta sürekli söylenen bir söz ama henüz mantıklı bir açıklamasını göremedim. "İnternetten araştırma yapacaksın" diyen var da neye göre araştırma yapayım ben?
Hocam şu siteden ulaşabilirsiniz. Akademiklink Gönüllü Üniversite Danışmanları - Akademiklink

Çok iyi. Yerleşirsem ben de buraya üye olacağım.

Ya hocam kişiye bağlı aslında.
İyi bir girişimi olursa ya da bir start upda çalışır da hisse verirlerse çok daha zengin olur.
Türkiye'de kalacaksa diş hekimliği her şekilde ezer geçer. Dişi herkes yapamaz ama mühendislik hatta 2 yıllık PC bölümü bile kazanamayan adam yazılımcı olabilir. Ben bu döngüde rakipsiz olan dişi seçerdim hem diğer doktorlar gibi dayak yeme ihtimali de yok sayılır. Ben henüz dövülen dişçi görmedim. "Hisse de verirlerse" gibi ihtimallere bırakmamalı.

Kendini geliştirmekten kasıt tam olarak ne oluyor? Ortalıkta sürekli söylenen bir söz ama henüz mantıklı bir açıklamasını göremedim. "internetten araştırma yapacaksın" diyen var da neye göre araştırma yapayım ben?

Herhangi bir okulun LinkedIn sayfasına gir orada mezunların nerelerde çalıştığı yazar ya da okulun web sitesine de bakabilirsin mezunların nerede çalıştığı yazar genelde.

37k ya girebileceği güzel yazılım müh bölümü olan üniversiteler mevcut, siz sığ düşünmeye devam edip TR de kalabilirsiniz.

Bu kafada olanları bende çözemiyorum doğrusu, dedikleri gibi o sıralamalarda bir okula girip işsiz kalsalar hak veririm de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı