Discord Active Developer Badge resmen kaldırıldı!

Ahmet Yılmaz07

Centipat
Makaleler
1
Discord, geliştiriciler için verdiği Active Developer Badge yani Aktif Geliştirici Rozeti sistemini tamamen kaldırdı. Artık bu rozet kazanılamıyor ve daha önce profillerde görünen rozetler de tamamen silindi.

Discord’un yaptığı açıklamaya göre bu rozet çok fazla destek talebine ve karmaşaya yol açıyordu. Ayrıca geliştiricilere beklenen faydayı sağlamadığı düşünülmüş. Bu yüzden rozet yerine daha anlamlı topluluk etkinlikleri ve farklı tanıtım sistemleri planlanıyormuş.

Yeni dönemde geliştiriciler için topluluk etkinlikleri, öne çıkan geliştirici paylaşımları ve Discord Developers sunucusu üzerinden yeni sistemlerin geleceği söyleniyor.

Özetle:
Rozet tamamen kaldırıldı.
Artık kazanmak mümkün değil.
Eskiden alanların rozeti de profilden silindi.

Sizce Discord’un bu kararı doğru mu? Geliştirici rozeti profile anlam katıyor muydu, yoksa gereksiz miydi?

Kaynak: https://support-dev.discord.com/hc/tr/articles/10113997751447-Active-Developer-Badge

Ya dayı sizin başka işiniz gücünüz yok mu kaldırıldı da ne oldu yani çok mu önemli ? Sanki bana elinden TSK şeref madalyasını aldılar.
Rozetin senin için bir anlamı yok diye kimse için değersiz olmak zorunda değil. Her şey senin bakış açın kadar sığ değil.

Ya dayı sizin başka işiniz gücünüz yok mu kaldırıldı da ne oldu yani çok mu önemli? Sanki bana elinden tsk şeref madalyasını aldılar.

Hocam senin için hiçbir önemi olmayabilir ama bizim için önemli hesabın değerini arttırıyor botunda ve hesabında olan her badgeye göre 100-100000TL fark koyuyor.

Rozetin bir amacı vardı. Discord bu amacı karşılamadığını düşünüyordu. Bunun kaldırılması öyle bir anda olmadı. Rozet görünümlük bir rozet değildi fakat millet sırf görünümlük için alıyordu. Discord bu rozetin görünümü iyi veya kötü diye bakmıyor arkadaşlar. Bu rozeti görünüm olsun diye alıyorsanız zaten kaldırılması üzücü bir durum değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı