Discord Active Developer Badge resmen kaldırıldı!

Birkaç yıl önce Discord Türkiye'de en çok kullanılan üçüncü botun geliştiricisiydim. Benim zamanımda bu rozetler yoktu, ben iş hayatına odaklandıktan sonra geldi. Teknik süreci senden daha iyi biliyorumdur merak etme.
Bir zamanlar büyük bir bot yapmış olman bugünkü sistemi otomatik olarak senden iyi bildiğin anlamına gelmiyor. Ayrıca ‘benim zamanımda yoktu’ diyerek zaten tartıştığımız dönemi doğrudan dışlıyorsun. Konu geçmiş başarılar değil, bu rozetin hangi amaçla çıkarıldığı ve neden başarısız olduğu. Argüman yerine CV sunmak teknik tartışmada güçlü durmak değil, konudan kaçmaktır.

@talha1481, uygulanamadı ve kaldırıldı zaten. Sorunda zaten Discord'un bunu amacına göre tutamaması oldu. Kaldırılması da mantıklı yani.

“Herkeste vardı’ demekle sistem analizi yapılmıyor maalesef. Yanlış kişilere de verilmiş olması, rozetin amacını ve teknik karşılığını ortadan kaldırmaz. Bu mantıkla yanlış kullanılan her şeyi ‘gereksiz’ ilan edersek ortada teşvik sistemi, sertifika, rozet, unvan diye hiçbir şey kalmaz. Konuya bu kadar yüzeysel bakıp kesin hüküm vermek, meseleyi gerçekten anlamadığını gösteriyor.

20 TL’ye satanlar oldu diye koca sistemi ‘gereksiz’ ilan etmek inanılmaz bir mantık hatası. Kötüye kullanım, sistemin değersiz olduğunu değil, denetimin yetersiz olduğunu gösterir. Sen burada rozeti değil, Discord’un uygulama şeklini eleştirmen gerekirken işi hâlâ ‘herkeste vardı’ seviyesine indiriyorsun. Ayrıca ‘anlamadınız’ diyorsun ama kendi yazdıkların bile çelişiyor: Amacı vardı diyorsun, sonra kötüye kullanıldı diyorsun, sonra gereksiz diyorsun. Bu üçü aynı anda doğru olamaz.
Hocam anlatamadım galiba kendimi simdi ben bot yapıyorsam ve iyi yapıyorsam versinler ama bunu işteyen herkez hiçbiseyi olmayan bi bot yaparak alıyor anlatabildimmi simdi bunun değeri ne kadardır bi düşün hocam.

@prolongs, almak için bot yapmana da gerek yok. Bir kişinin bot ekibine girdiğinde de rozet geliyor. Mantığı yok.

@prolongs, almak için bot yapmana da gerek yok. Bir kişinin bot ekibine girdiğinde de rozet geliyor. Mantığı yok.
‘Bot yapmana gerek yoktu, ekipte olunca da rozet geliyordu’ diyorsun ama bu yine sistemin fikrini değil, denetim açığını eleştirir. Aynı şey Robux’ta da var: İnsanlar üçüncü sitelerde Robux satışı yapıyor diye Roblox Robux’u kaldırıyor mu? Hayır. Çünkü sorun sistemin kendisi değil, kötüye kullananlar. Burada da durum aynı. Açık var diye ‘mantığı yoktu’ demek teknik bir tespit değil, sadece yüzeysel bir çıkarım.

Onaylanan geliştirici rozeti de aynı akıbeti paylaşmıştı. Bunu kaldırmak yerine görev rozetini ve orb rozetini kaldırmak için bir iş yapılsaydı keşke. En azından işe yarardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı