Discorda erişim engeli geldi!

Dostum haklısın ama senle anlaşamadığımız konu şu: Adamlar bir suç işliyor, bilgileri talep ediliyor, bilgileri verilmiyor. Bu durum zaten ayrı bir suç ve yasaklanması için yeterli konu sadece panel değil işlenen tel suç panel değil. Aynısı X platformu üzerinden yapıldı diyelim, X platformu direkt verileri paylaşır ve suçlular bulunur yasaklanma olmaz bu kadar basit, ortadaki durum iki üç kişi yüzünden yasaklama kararı değil.

Haklısınız, verdiğim tepkiler doğru olmayabilir, fakat karşı taraftan mantıklı argümanlar gelmiyor, bu durumda da benim bu tarz yorumlar yapmam normal. Karşı tarafların benim söylemlere karşın bir argümanı yok ve ben bu duruma karşın sinirim bozuldu.
Hocam haklısınız siz de ama bu ülkede Ekşi Sözlük, Vikipedi, Instagram, haber siteleri vesaire daha pek çok şey yasaklandı. Ve bazen bu yasaklamaların sebebi çok da büyük şeyler değildi. Hatta şimdi dw.com'a girmeyi denedim bir haber için, o da yasaklıymış. Bu yüzden önyargı var, her şey yasaklanıyor çünkü. İnsanlar artık doğal olarak tepki gösteriyor.

Discord'un yasaklanma sebebi doğru bir amaç uğruna olsa da bir önyargı oluştu yasaklanan onlarca şeyden ötürü.

Bir de bu noktaya kadar neden bir şey yapılmadı, o da ayrı tartışma konusu.

Sonradan Ekleme: Dw.com'un ne suçu vardı acaba, bulamadım internette.

Son düzenleme:
Hocam haklısınız siz de ama bu ülkede Ekşi Sözlük, Vikipedi, Instagram, haber siteleri vesaire daha pek çok şey yasaklandı. Ve bazen bu yasaklamaların sebebi çok da büyük şeyler değildi. Hatta şimdi dw.com'a girmeyi denedim bir haber için, o da yasaklıymış. Bu yüzden önyargı var, her şey yasaklanıyor çünkü. İnsanlar artık doğal olarak tepki gösteriyor.

Discord'un yasaklanma sebebi doğru bir amaç uğruna olsa da bir önyargı oluştu yasaklanan onlarca şeyden ötürü.

Bir de bu noktaya kadar neden bir şey yapılmadı, o da ayrı tartışma konusu.
Öncelikle dostum senden özür dilerim, diğer yorumlara oldukça sinirlenmiştim sizin yorumunuza da haksızlık yaptım.
Evet zaten bu konularda oldukça sert eleştirilerim mevcut. Wikipedi, Paypal, İnstagram, Youtube v.b oldukça sert eleştiriler yaptım bu konularda ve yasakları desteklemedim; ama ortada sıkıntı şu bu sefer doğru bir iş yaptılar ve dediğiniz gibi insanlar doğal olarak tepki gösteriyor fakat bu durumu bu yasağı kaldırmanın tek yolu Discord'un verileri vermesi ve bu durumda eğer mevcut bu kararı eleştirsek hem yanlış olacak hem de Discord yasaklı kalmaya devam edecek. Bu sebeplerden ötürü bu yorumları yapıyorum.

Geçtiğimiz Yıllar içerisinde kendi başıma gelen ve bir kaç arkadaşımın başına gelen olaylardan bahsetmek istiyorum:
1. Kız kardeşimle Instagram üzerindne oldukça ağır hitamlarda bulunuldu hakkaretler v.s fake bir hesap üzerinden. Savcı ve avukatla görüştüm, o dönem bulamayacaklarını belirtiler, veriler hesabın silinmesi durumda paylaşılmayabilir, dediler.

2. Bu uygulamada bir arkadaşım yaşadı, şantaj ve bilgi paylaşılmadığından hiç bir şey olmadı, davacı oldular ama ortadaki durum her ülkede çok ciddi bir suç olmasına rağmen bir şey olmadı. Şantaj değil sadece çok daha fazlası var ama bahsetmek bile istemiyorum.

Bu olayda bu yüzden hak veriyorum, bir şeyin yasaklanmasına kesinlikle destek vermiyorum fakat bu bizim güvenliğimiz için önemli, en azından karşı tarafa ulaşabilelim.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu noktaya kadar bir şey yapılmama konusu ise şaka gibi cidden buna anlam veremiyorum, şaka yapmıyorum bunları tespit etmek çok zor değil. Tespit etmeyi geçtim zaten bilgileri veren, yardımcı olan platformlarda bile açık açık paylaşım yapıyorlar ve bir şey olmuyor.

Burada bir şikayet kültümüzün olmaması da etkili olsa da sadece bunların tespiti için yapay zeka ve ek görevler verilebilir, 3- 4 yıl öncesinden kalma panel videoları var şaka gibi resmen.

Sosyal medya da popüler olan insanlar bu konuda milleti tehdit ediyorlar ama bir şey olmuyor, resmen şaka gibi.

Bir konuda bile doğrumuz yok...

Son düzenleme:
Öncelikle dostum senden özür dilerim, diğer yorumlara oldukça sinirlenmiştim sizin yorumunuza da haksızlık yaptım.
Evet zaten bu konularda oldukça sert eleştirilerim mevcut. Wikipedi, Paypal, İnstagram, Youtube v.b oldukça sert eleştiriler yaptım bu konularda ve yasakları desteklemedim; ama ortada sıkıntı şu bu sefer doğru bir iş yaptılar ve dediğiniz gibi insanlar doğal olarak tepki gösteriyor fakat bu durumu bu yasağı kaldırmanın tek yolu Discord'un verileri vermesi ve bu durumda eğer mevcut bu kararı eleştirsek hem yanlış olacak hem de Discord yasaklı kalmaya devam edecek. Bu sebeplerden ötürü bu yorumları yapıyorum.

Geçtiğimiz Yıllar içerisinde kendi başıma gelen ve bir kaç arkadaşımın başına gelen olaylardan bahsetmek istiyorum:
1. Kız kardeşimle Instagram üzerindne oldukça ağır hitamlarda bulunuldu hakkaretler v.s fake bir hesap üzerinden. Savcı ve avukatla görüştüm, o dönem bulamayacaklarını belirtiler, veriler hesabın silinmesi durumda paylaşılmayabilir, dediler.

2. Bu uygulamada bir arkadaşım yaşadı, şantaj ve bilgi paylaşılmadığından hiç bir şey olmadı, davacı oldular ama ortadaki durum her ülkede çok ciddi bir suç olmasına rağmen bir şey olmadı. Şantaj değil sadece çok daha fazlası var ama bahsetmek bile istemiyorum.

Bu olayda bu yüzden hak veriyorum, bir şeyin yasaklanmasına kesinlikle destek vermiyorum fakat bu bizim güvenliğimiz için önemli, en azından karşı tarafa ulaşabilelim.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu noktaya kadar bir şey yapılmama konusu ise şaka gibi cidden buna anlam veremiyorum, şaka yapmıyorum bunları tespit etmek çok zor değil. Tespit etmeyi geçtim zaten bilgileri veren, yardımcı olan platformlarda bile açık açık paylaşım yapıyorlar ve bir şey olmuyor.

Burada bir şikayet kültümüzün olmaması da etkili olsa da sadece bunların tespiti için yapay zeka ve ek görevler verilebilir, 3- 4 yıl öncesinden kalma panel videoları var şaka gibi resmen.

Sosyal medya da popüler olan insanlar bu konuda milleti tehdit ediyorlar ama bir şey olmuyor, resmen şaka gibi.

Bir konuda bile doğrumuz yok...
Bende özür dilerim hocam eğer sizi kırdıysam, sizi de haklı buluyorum. Ve yazınızdaki çoğu şeye katılıyorum aslında.

Ama artık yasak haberi görmek biraz sinir bozucu oluyor takdir edeceğiniz üzere. Biraz tepkili yorumlar yaptım bugün genel anlamda, size de tepkili yorum yaptım. Sonuçta ben mesela arkadaşlarımla konuşmak için kullanan biriydim, benim suçum neydi yani diye düşünüyorum. Olan hep normal kullanıcıya oluyor zaten.

Başınıza gelen olay için de üzüldüm gerçekten, umarım tekrar böyle bir şey yaşanmaz. Ortada bir suç olmasına rağmen nasıl ceza almamışlar ona da çok şaşırdım doğrusu. Nasıl böyle ceza vermiyorlar anlamıyorum.

Ben de anlam veremiyorum, mahkeme çıkarılsalar yiyecekleri ceza 10 seneden az değil ama buna rağmen ortada bir şey yok, bir kısmı yargılanıyor ama yıllar sürecek.

Evet haklısınız umarım gerekli veriler paylaşılır ve bu yasak kalkar. DC iletişim açısından çok iyi bir uygulama, depremde dc grupları gayet işe yaradılar her şeyden önce de sizin dediğiniz gibi sizin suçunuz ne ? Forumda millet farklı uygulamalar arıyor, başlıklar açıyor.
Umarım bu konuda topluluk, bir baskı oluşturarak verilerin paylaşılmasını sağlar.

Kendim Discord kullanmıyorum, Discord verileri gerçekten vermediyse büyük bir sorun ancak bu sorun böyle çözülmez. Gün geçtikçe farklı şeyler artık üst üste duyulur oldu. Ne terbiyemiz, ne adabımız hiçbir şey umursanmıyor artık. Cinayet olaylarından, Domuz-At-Eşek eti kullanan Zeytinyağı-Bal-Baharat gibi ürünlerde tağşiş listesine girenlere, oradan siber suçlara, dışarıdaki hayatı yaşamayı bilmeyenlere. Daha dün akşam bir adam uyardım, adam eline almış telefonu, arabayı park ettiği yer yol girişi yolu kapatmış adam farkında bile değil. Eğitimsizlik çok, yediğimiz gıdaların etkileri çok. Her gün iki el silah sesi geliyor hapishane de ki ceza görmüyor, üstüne TV bağlamışlar mis gibi maç izliyor herifler, oralarda suç planı yapıp tekrar elini kolunu sallayarak gezenlerle dolu etraf. Mesele Discord değil, insanlığımızı kaybederkene herkesin toplu şekilde patlaması sanırım olay. Konuya gelecek olursak Discord gider başka bir şey gelir yapılanlar devam eder.

Böyle olacağı belliydi. Bir platform, kötü bir ün ile gündeme geliyorsa genellikle yasaklama alması kaçınılmaz oluyor. Roblox da bayağıdır yasaklı, Discord'un kolay kolay açılacağını sanmıyorum.

Yazdıklarıma gülme emojisi atan veya saçma alıntılar yaparak cevap verdiğini sanan insnalar görüyorum, bu yüzden bu konuyu bu insanların zeka seviyesinde yeniden yorumlayacağım.
Arkadaşlar birisi size hakaret etti, dava etmek istediniz ama gerekli bilgiler paylaşılmadığından dava açamadınız.
Arkadaşlar birisi sizin ailenizde veya tanıdığınız birini, bir kızı taciz etti veya şantaj yaptı, yaşı önemli değil. Bu durumda davacı oldunuz ama bilgileri vermedi ve öylece kaldı.
Arkadaşlar birisi sizin yine aynı platformdan tehdit etti ve size bomba ihbarları yaptı, tüm kimlik verilerinizi herkesle paylaştı, ailenizin tüm numaralarını saçma sapan yerlerde paylaştılar. Devamını biliyorsunuz...
Peki bu olaylar varsayım mı? Hayır ne yazık ki bunlar durmadan oldu, yıllardır bu tarz olaylar oluyor. Şantaja uğrayan insanların videoları internette paylaşıldı ve sadece işin sadece bu bir kısmı.
Peki burada yasaklamak bir çözüm mü? Arkadaşlar konu bu değil, adamlar bu suç işleyen insanları yakalanması için gerekli bilgileri vermiyor, yapılan açıklamalara göre.
Bu durumda bu uygulamanın yasaklanmasının neyi yanlış? Cidden gelen cevapları gördüğümde üzülüyorum, bir ne hale düşmüşüz, okumaktan, anlamaktan, yorumlamaktan uzak insanlar tamamen ezbere yazılar yazmışlar, alınmayın sizden bahsetmiyorum, siz kesinlikle öyle değilsiniz :)
Bu konuda daha bilinçli olmazsak insanların hakkına daha fazla girilecek, savunduğunuz şeye şu an tepki gösterseydiniz belki de şu an bilgileri paylaşılmıştı...

Dostum sen çok alakasız yorum yapıyorsun, tamam verilerin sızdırılması konusu kötü de konu bu değil ortadaki tek suç bu değil. Ortada çocuk istismarı şantajlar var. Sızdırıldı diyelim, bunun satması kulanılması legal mi? Burada o kişilerin kimlik verisi neden verilmiyor verilse zaten yasaklanma kararı olamayacak, siz neden şu an bu konudan tepki gösteriyorsunuz, burada tepki göstermeniz gereken kişi farklı hani. Bak veriler konusunda istediğin gibi eleştir tepkini koyda yasaklama kararı haklı.
Yasaklama kararı doğru olsaydı her ülke yapardı. Discord sadece bizim ülkemize değil Almanya gibi büyük ülkelere de yanıt vermemiş. Ama o ülkelerde kapatıldığı falan yok. Hayır kapatılsa ne yazacak? Sadece normal kullanıcılara zarar verdi bu durum. Suç işleyecek olanlar zaten önceden de VPN ile giriyordu. Ayrıca onbinlerin hatta muhtemelen yüzbinlerin kullandığı bir uygulamaya 3 5 eşkiya yüzünden engel atmak çok saçma. Bu sokakta işlenen bir cinayet yüzünden tüm şehrin kapatılmasıyla aynı şey. Milleti işinden gücünden etmek eğlencesinden etmektir bu. Sırf uygulama kapandı diye etkinliklerini işlerini iptal eden tonla insan oldu.

Yasaklama kararı doğru olsaydı her ülke yapardı. Discord sadece bizim ülkemize değil Almanya gibi büyük ülkelere de yanıt vermemiş. Ama o ülkelerde kapatıldığı falan yok. Hayır kapatılsa ne yazacak? Sadece normal kullanıcılara zarar verdi bu durum. Suç işleyecek olanlar zaten önceden de VPN ile giriyordu. Ayrıca onbinlerin hatta muhtemelen yüzbinlerin kullandığı bir uygulamaya 3 5 eşkiya yüzünden engel atmak çok saçma. Bu sokakta işlenen bir cinayet yüzünden tüm şehrin kapatılmasıyla aynı şey. Milleti işinden gücünden etmek eğlencesinden etmektir bu. Sırf uygulama kapandı diye etkinliklerini işlerini iptal eden tonla insan oldu.
Öyle yazmak kolay, bana terör, şantaj, pedofili suçlarından ötürü Almanya v.b bir ülkeye bilgi vermediğine dair bir kanıt verir misiniz ? Öyle yazarak olmaz.
Hiç bir ülke yasaklanmadı diye yasaklamamak diye bir durum da söz konusu olamaz, bu suçlardan ötürü gerekli iş birliğini yapmasın görün bakın nasıl yasaklıyorlar.
3-5 eşkiya diyorsunuz, açılan dava dosyalarından mağdur olan insanlardan haberiniz var mı ? Sizin dediğinize göre devletin işini yapabilmesi için kullanıcı bilgilerine ihtiyacı var, ama onlar verilmediğinden sizin önergeniz yine boşa düşüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı