Disiplin ve rutin nasıl sağlanır?

Merhaba sizden tavsiye istiyorum. Disiplin ve rutin oluşturuyorum belli bir süre devam ediyor ama bir süre sonra bozuluyor. Bozulmasını nasıl engellerim? Dönem başı çok iyiydim uyku+ders her şey düzenliydi. İnternet konusunda sınır koymuştum sadece hafta sonu vardı. Hayattan ilk defa zevk almaya başlamıştım. Ama şimdi yine o pislik durumun içine girdim geç yat geç kalk sadece internet vs. takıl cidden hayattan soğudum. Ne yapacağım?

Selamlar, eğer bütün gününü evde geçirirsen bulunduğun durumu düzeltememen normal. Detaylı tavsiye vermek için öğrenim durumunuzu öğrenebilir miyim?

10. sınıfım lise 2

Öncelikle tekrardan kendine bir çalışma listesi oluştur, okuldan geldikten sonra yakınında kütüphane varsa oraya gidip sosyalleşerek ders çalışabilirsin. (sosyalleşmenede gerek yok aslında evde çalışmaktan ziyade kütüphanede daha da konsantre olacağını düşünüyorum) ve eğer boş vakitin kalıyorsa spora biraz merak salmanı tavsiye ederim.
Ve de kendine bir günlük tutup günlük moralini, yaptıklarını yapacaklarını ve hedeflerine daha da yaklaştığını yazarak daha da motive olabileceğini düşünüyorum. Esenlikler. (edit: Joseph Murphy'in bilinç altının gücü kitabının sana ilaç gibi geleceğini düşünüyorum bakmanı tavsiye ederim.)

Öncelikle tekrardan kendine bir çalışma listesi oluştur, okuldan geldikten sonra yakınında kütüphane varsa oraya gidip sosyalleşerek ders çalışabilirsin. (sosyalleşmenede gerek yok aslında evde çalışmaktan ziyade kütüphanede daha da konsantre olacağını düşünüyorum) ve eğer boş vakitin kalıyorsa spora biraz merak salmanı tavsiye ederim.
Ve de kendine bir günlük tutup günlük moralini, yaptıklarını yapacaklarını ve hedeflerine daha da yaklaştığını yazarak daha da motive olabileceğini düşünüyorum. Esenlikler. (edit: Joseph Murphy'in bilinç altının gücü kitabının sana ilaç gibi geleceğini düşünüyorum bakmanı tavsiye ederim.)
Teşekkürler dediklerinizi deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı