Disiplinimi nasıl arttırabilirim?

ahmetmuhsin

Picopat
Sebebini bilmediğim bir sebepten ötürü hiçbir şey yapmaya başlayamıyorum. Ne zaman bir şey yapmam gerekse sürekli erteliyorum ve son günlerde bu iyice canımı sıkmaya başladı. Sabahtan akşama kadar sosyal medyada takılıyorum, bir uğraş arıyorum, o işi yapmamak için ne gerekiyorsa yapıyorum yani. Bana göre motivasyonla falan olacak işler değil bunlar. Disiplinli bir birey olmam gerektiğini hissediyorum ama bir türlü bu disiplini sağlayamıyorum. Gerçekten bu disiplini nasıl en üst düzeye getirebilirim? Hiç değilse günde 2-3 saat çalışmaya başlasam ve bunu alışkanlık haline getirsem gerisi gelir gibi hissediyorum. Saatlerce çalışmak istiyorum ama değil saatlerce çalışmak, o işi yapmaya yeltenemiyorum bile. Önerebileceğiniz herhangi bir şeyler var mı? Eğer bir şey yapacaksam bunu kendi isteğimle başlayarak yapmak istiyorum insanların sözleriyle harekete geçmek istemiyorum.

Hocam öncelikle sosyal medya hesaplarınızı kapatın. Dopamin olayı çok etkiliyor disiplini, siz sosyal medyada dolanırken dopamin en üst düzeyde salgılanıyor, daha sıkıcı bir işe geçtiğinizde düşük dopamin salgılandığı için onu yapmak istemiyorsunuz. Yapmanız gereken işi yapmadığınız zamanlar ne yapıyorsanız onları hayatınızdan çıkarın. Günlük olarak yapmanız gerekenleri bir yere yazın ve onları zorlayarak yapmaya çalışın. Disiplin zaten yapmak istemediğin bir şeyi yapmak. Yapman gerekenleri zorlayarak yaptığında oturtabilirsin. Özel bir olayı yok.

Hocam öncelikle sosyal medya hesaplarınızı kapatın. Dopamin olayı çok etkiliyor disiplini, siz sosyal medyada dolanırken dopamin en üst düzeyde salgılanıyor, daha sıkıcı bir işe geçtiğinizde düşük dopamin salgılandığı için onu yapmak istemiyorsunuz. Yapmanız gereken işi yapmadığınız zamanlar ne yapıyorsanız onları hayatınızdan çıkarın. Günlük olarak yapmanız gerekenleri bir yere yazın ve onları zorlayarak yapmaya çalışın. Disiplin zaten yapmak istemediğin bir şeyi yapmak. Yapman gerekenleri zorlayarak yaptığında oturtabilirsin. Özel bir olayı yok.

Bunu şu an deneyeceğim hocam. Yani hiç değilse ilk günden 10 saat çalışamamaktansa 1-2 saat çalışmak bile beni rahatlatacak gibi hissediyorum. Teşekkür ederim fikriniz için.

Bunu şu an deneyeceğim hocam. Yani hiç değilse ilk günden 10 saat çalışamamaktansa 1-2 saat çalışmak bile beni rahatlatacak gibi hissediyorum. Teşekkür ederim fikriniz için.
Hocam sosyal medya gibi şeyler beyninizi uyuşturuyor. Siz ona saatlerce odaklanıyorsunuz ve asıl yapmanız gereken işi unutuyorsunuz. Bana gece saatlerinde farkındalık geliyordu, artık değişmem gerektiğine dair. Sabah kalktığımda akşama kadar yine sosyal medyada takılıyordum. Tek çözüm onları imha etmek. Oyun falan oynuyorsanız onları da oynamayın. Önemli olan dopamin hormonunu kendimizi geliştirebileceğimiz şeylerde kullanmamız. Spor falan yaparsanız yine olumlu etkisi olur. Zaten boş şeylerle ilgilenmediğinizde ve yapmak istediğiniz işe başlayınca gerisi gelir.

Hocam sosyal medya gibi şeyler beyninizi uyuşturuyor. Siz ona saatlerce odaklanıyorsunuz ve asıl yapmanız gereken işi unutuyorsunuz. Bana gece saatlerinde farkındalık geliyordu, artık değişmem gerektiğine dair. Sabah kalktığımda akşama kadar yine sosyal medyada takılıyordum. Tek çözüm onları imha etmek. Oyun falan oynuyorsanız onları da oynamayın. Önemli olan dopamin hormonunu kendimizi geliştirebileceğimiz şeylerde kullanmamız. Spor falan yaparsanız yine olumlu etkisi olur. Zaten boş şeylerle ilgilenmediğinizde ve yapmak istediğiniz işe başlayınca gerisi gelir.

Çok haklısınız hocam. Normalde bu kadar ciddi bir boş vermişlikte değildim ama vize haftasında 1 tane bile sınava çalışmadım hepsinde boş kağıt verecek halde geldim resmen. Sanırım sadece spor konusunda kendimi disiplinli sayabilirim hiçbir zaman aksatmadan yapabiliyorum.

Sosyal medyayı sadece bir sebep amaçlı kullan, sadece motivasyon ve disiplin ile ilgili videoları takip et, ama gidip 12-13 yaşındaki çocukların açtığı ''bir arkadaşımın eskiden dersleri iyiydi benim kötüydü, kendisi şu anda Microsoft mühendisi ben Microsoft'un sahibim'' diye saçma sapan videolara kanma, öyle videolar yapan edit yapmak için ve öyle editler tutuyor diye takipçi kazanmak 5 kuruşu olmayan çocuklar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı