Disk Fren mi, V-Fren mi?

Max_Payne

Kilopat
Makaleler
4
Yer
Gürcistan - Rusya sınırı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese Merhaba,
Konuyu uzatmadan, başlıkta da belirttiğim gibi disk fren mi, V-fren mi?
Disk fren önerirseniz Mekanik disk mi(MD) yoksa Hidrolik disk mi(HD) daha iyi olur?

700 TL bütcem var. Salcano NG 650 26 Dağ Bisikleti almayı düşünüyorum. Fren seçiminde kararsız kaldım. Disk fren alsam ne kadar dayanır?

Benim bisikletten alacaksınız.
V fren NG650'ler 450-500 arası, disk fren NG650'ler 500-550 arası satışa sunulmakta. O kadar bütçen varsa başka bisiklete de bakabilirsin, bu arada bu bisiklet ile ilgili aklında sorular varsa bana sorabilirsin.

Bu duruma çok sevindim . Yalnız bisikletin değeri bahsettiğiniz fiyattan biraz yüksek. 2014 model V-Fren NG650 550 TL civarında satılıyor. Size sorum şu; Siz disk fren mi aldınız yoksa V-fren mi? Eğer disk fren aldıysanız sıkıntı çıkarıyor mu? Ayrıca bisiklete verdiğimiz para değiyormu?

Bisikletimi ben internetten değil, elden aldım. Hatta bisikletçi bile değildi, bildiğimiz AVM'di. Benim bisikletim V fren olmasına rağmen ortalama 20-25 km/s hızla giderken, tamamen durmam 5-6 sn alıyor maximum. Bisikletim 2012 model, geçen sene aldım ben. 1 yıl orada beklemiş ve ilk aldığımda vites aktarıcılar hemen bozuldu. 450 TL bisiklete verdim, üstünede tekerler felan değişti 100 TL daha masraf yaptım. Bana 550 TL'ye patladı bisiklet. Bence verildiği parayı hakediyor.

Bisikletle ilgi resimleri atayım;

V-fren şehiriçi ve şehirler arası yollarda daha uygundur. Arazi vb yerlerde v-frenin işlevselliği janta çamur benzeri şeyler yapışacağından azalır. Disk frende ise böyle bir sorun yoktur. Hidrolik, mekanikten daha iyidir ama pahalı, bakımı masraflı ve zordur. Bu bütçeye hidrolik alamazsınız, kullanım amacınıza göre de mekanik ya da v-fren seçmelisin.

Son düzenleme:
Çamurlu yollarda bisiklet sürmeyi sevmem zaten, Mecbur kalmadıkça tabi. Bisiklet yolunda ve asfaltta ağırlıklı sürcem. Ben o zaman V-Fren alıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…