Disk frenlere yağ değerse

Motosiklet forumlarını da araştırın bence. Yapısı itibariyle motor frenleri yağlanmaya daha müsait, mutlaka bu sorunlarla uğraşıp rahatça çözebilen motorcu arkadaşlarımız vardır. Ayrıca, komik değil ama sese ben de çok güldüm :) Balinaların çiftleşme çağrısı gibi olmuş.

Sağolsun babam ciddi ciddi benzin getirdi :) Geceden sıktık, sabah ola hayrola...

s1OYUl4.jpg

Az önce test ettim. Rezalet ötesi bur duruma gelmiş. Artık freni basmasam bile o sesi çıkarıyor :)
Cidden durum çok kötü.

Neden benzin doktun aklim ermiyor. Ustteki mesaji sen benzini dokmeden aticaktim, mesajı yazdim fakat gondermeden çıkmışım (mobildeyim). Biraz zor olucak onun duzelmesi fakat imkansiz degil. Herkesin soylediginide yapma adam kola dok demis bilip bilmeyen konusuyor. Amaciniz ne mesaj kasmakmi adamin problemi var..
Neyse sana onerim:

1- Balatalarin oldugu kismi rotordan (frenin sıktığı yuvarlak cisim) ayır. Rotoru bulasik deterjani ve sungeri ile bol kopukle yıka. Balatalarıda cikar onlari ilk yıka sonra zimpara varsa biraz* zımparala tekrar yıka ve iyice durula. Balatalarin bulundugu kisma bol tazikli su sık. Yapabilirsen icine sungeri sok silmeye calis. Yag sokucu sprey varsa balata rotor ve balata yuvasina ondan sık. Kurumasini bekle ve dene. Biraz zamanini alicaktir iyice yika balata ve rotoru. Emegine degicektir diye dusunuyorum. Birde rotoru sakin zimparalama balatayi zimparala.

2- balata ve rotoru degistir.

Benzin sürdüğümü kim bilecek ki ?
Kardeşim ben dağ bisikletçisiyim, çamuru pisliği her şeyi sıçrıyor. Bu hale geldi, tutmuyor.
Tabi bu son seçenek, eğer bisikletçi de düzeltemezse bakacağız bir çaresine.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı