Diski silmeden bilgisayar formatlamak

Yadro

Decapat
Merhabalar, bir sıkıntım var. 2 aydır çözemedim sizlerle de paylaşmak istedim doğrusu. Sıkıntı şu şekilde, ben bilgisayarım MacBook işletim sistemine benzemesi için uğraşmıştım. Sonra bir virüs girdi ve tema dosyaları silindi, şu anda masaüstüm yok, onun yerine görev yöneticisinden yeni görev oluşturarak giriyorum. Oldukça vakit kaybı yaşıyorum, bilgisayarımı formatlamak istiyorum fakat içinde 80 GB'a yakın bir fotoğraf dosyası var. Henüz harddisk alamadım bütçe yetmiyor bilgisayara bir şeyde yapamadım korkudan 2000 yılından fotoğraflar var. İşletim sistemi Windows 7 yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk kapasitesi büyük ise fotoğrafları diğer ki sürücüne aktar format ekranında sistemin kurulu olduğu sürücüyü biçimlendirirsin fotoğrafları attığın sürücüye dokunmazsın olur biter.

Harddiskinde yeni bölüm oluştur gerekli dosyalarını ona at. Format atarken sadece Windowsun kurulu olduğu diski temizle.

1. Bilgisayar Yönetimi’ni açmak için Başlangıç düğmesini seçin. Ardından Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Yönetimsel Araçlar seçeneğini seçerek Bilgisayar Yönetimi öğesine çift tıklayın.
  2. Sol bölmede Depolama altında Disk Yönetimi öğesini seçin.
  3. Sabit diskinizdeki ayrılmamış bir bölgeye sağ tıklayın ve ardından Yeni Basit Birim seçeneğini seçin.
  4. Yeni Basit Birim Sihirbazı bölümünde İleri seçeneğini seçin.
  5. Oluşturmak istediğinizi birimin boyutunu megabayt (MB) cinsinden girin veya maksimum varsayılan boyutu kabul edin ve ardından İleri seçeneğini seçin.
  6. Varsayılan sürücü harfini kabul edin veya bölümü tanımlamak için farklı bir sürücü harfi seçip İleri seçeneğini seçin.
  7. Bölümü Biçimlendir iletişim kutusunda aşağıdakilerden birini yapın:
    • Birimi şu anda biçimlendirmek istemiyorsanız, Bu birimi biçimlendirme ve ardından da İleri seçeneklerini seçin.
    • Birimi varsayılan ayarlarla biçimlendirmek için İleri seçeneğini seçin.
  8. Seçimlerinizi inceleyip Son öğesini seçin.

Size oldukça kolay şekilde yardımcı olabilirim. Öncelikle disk yönetiminden verilerinizin ihtiyacı olacağı kadar bir bölüm ayırmamız gerekiyor. Disk yönetimine girin, kullandığınız diske sağ tıklayın ve birimi küçült deyin. Mesela size 100 GB alan yetiyorsa 100000 değerinizi girmelisiniz ortalama olarak. Daha sonra ayrılan 100GB'lık bölüme sağ tıklayıp yeni bir bölüm oluşturacaksınız. İsim girmenizi falan isteyecek, rahatlıkla halledersiniz. Ardından yedek dosyalarınızı bu bölüme atınız, dikkatli olun, sadece fotoğraf, video tarzı şeyler olsun. Program, .exe, driver vb. şeylerin yedeğini almayın ki virüsleri taşımayalım yeniden. Yedeklemeyi tamamladıktan sonra format usb'si ile Windows'u ve virüsü içeren kısmı silip yeniden oluşturalım format ekranında. Yeniden oluşturduğunuz kısma windows'u yükleyerek format işleminizi tamamlamış oluyorsunuz. Tek dikkat etmeniz gereken, format sırasında 100 GB'lık yedekleme alanını sakın silmeyin, verilerin geri dönüşü olmaz. Sağlıcakla kalın, iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı