Diyet önerileri

• Konuyu başlatan sweiss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.158
Yer
Pendik, İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Fazla kilolardan arınmak için yarın fitness salonuna kayıt olacağım. Haftada 6 gün ve günde 2 saat spor yapmayı planlıyorum. Ancak diyetin fitnesse göre daha etkili olduğunu duydum, bilgi doğruluğu hakkında emin değilim. Fitness ile birlikte yemek düzenimi düzenlemem gerekiyor. Düzensiz bir yeme alışkanlığına sahibim. 187 cm boyundayım ve 100 kilo civarındayım. Sabah kahvaltısı olarak yulaf tüketmeyi düşünüyorum. Diyet uygulayan arkadaşlar varsa önerilerinizi yazar mısınız? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle kalori açığı. Google'a bazal metabolizma hesaplama yaz bazal metabolizma hesapla. Yaptığın aktiviteleri de hesaba kat ve ardından çıkan kalorinin -300 ya da -500'ünü al. Protein ağırlıklı beslenip yeşilliklere özen göster. Önce ağırlık antrenmanı sonra koşu yap yağ yakımına destek olur. 2 dakika yavaş 1 dakika hızlı ve yokuşlu koşarsanız yağ yakınınız daha da hızlanacaktır. Sağlıklı yağ tüketin (Zeytinyağı, Omega3, fıstık vb.) Karbonhidrat sıfırlamadan sadece azaltarak beslenin. Aklınızda bor soru varsa sorabilirsiniz.

Yeni konu açmak istemiyorum, sizde günde 2 saat, hafta sonu 3 veya daha fazla spor ve iyi bir diyet ile 3 ayda 20 kilo vermek mümkün mü?
Hocam antrenman tarzınız nedir? 2 saat 3 saat biraz fazla. 3 ayda 20 kilo diyet ve hafif spor ile gayet mümkündür.

Hocam antrenman tarzınız nedir? 2 saat 3 saat biraz fazla. 3 ayda 20 kilo diyet ve hafif spor ile gayet mümkündür.
Daha başlayamadım maalesef. Para konusunda bir sorun yaşadım. Nasıl bir antrenman önerirsiniz? Günde kaç saat yeterli olur? Şu an Canan Karatay’ın söylediği gibi yağ tulumu bir haldeyim. 😂
Yaza fit bir şekilde girmek istiyorum.

Daha başlayamadım maalesef. Para konusunda bir sorun yaşadım. Nasıl bir antrenman önerirsiniz? Günde kaç saat yeterli olur? Şu an Canan Karatay'ın söylediği gibi yağ tulumu bir haldeyim. 😂
Yaza fit bir şekilde girmek istiyorum.

Hafif ağırlık (fitness) antrenmanı, yüksek nabızlı olsun. Yani dinlenme süresi 30 saniye tekrar sayıları 12-15 civarı. 1 1.30 saat ağırlık ardından 30 dakika koşu yapın. Koşu olarak da 2 dakika yavaş yokuş yürüyüşü 1 dakika hızlı düz koşu şeklinde yaparsanız güzel olur. Yağ yakımını hızlandırmak için karbonhidrat kısın, protein ağırlıklı beslenin. Sabahları aç karna bir yemek kaşığı elma sirkesi üstüne de su koyup için. Bundan sonra 20 dakikalık ufak bir yürüyüş yapın. Kızartmalardan hamur işlerinden uzak durun. En ufak detaya kadar değinmeye çalıştım. Beslenme konusunda sorularınız varsa sorabilirsiniz daha da detaylı yazarım.

Kilo X 1-2 gr. Arası karbonhidrat
Kilo X 1.7-2 gr. Arası protein
Kilo X 1 gr. Yağ

Hafif ağırlık (fitness) antrenmanı, yüksek nabızlı olsun. Yani dinlenme süresi 30 saniye tekrar sayıları 12-15 civarı. 1 1.30 saat ağırlık ardından 30 dakika koşu yapın. Koşu olarak da 2 dakika yavaş yokuş yürüyüşü 1 dakika hızlı düz koşu şeklinde yaparsanız güzel olur. Yağ yakımını hızlandırmak için karbonhidrat kısın, protein ağırlıklı beslenin. Sabahları aç karna bir yemek kaşığı elma sirkesi üstüne de su koyup için. Bundan sonra 20 dakikalık ufak bir yürüyüş yapın. Kızartmalardan hamur işlerinden uzak durun. En ufak detaya kadar değinmeye çalıştım. Beslenme konusunda sorularınız varsa sorabilirsiniz daha da detaylı yazarım.

Kilo X 1-2 gr. Arası karbonhidrat
Kilo X 1.7-2 gr. Arası protein
Kilo X 1 gr. Yağ
Çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi sabahları sirkeli su ve yürüyüş önerinizi uygulayacağım. Spora başlayınca da söylediğiniz spor programını dikkate alacağım.

Bir de sabahları ne kadar yulaf yemeyi önerirsiniz?

Çok teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi sabahları sirkeli su ve yürüyüş önerinizi uygulayacağım. Spora başlayınca da söylediğiniz spor programını dikkate alacağım.

Bir de sabahları ne kadar yulaf yemeyi önerirsiniz?

Kilonuza bağlı. Kilo korumak için 1 su bardağı yiyorum. Siz yarım su bardağı yiyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı