Diyet programı nasıl?

Patates, pilav, tam yağlı süt, ekmek



Hepsini ye dememiş zaten, bunlar seçenek.
Patatesi kızartma olarak algılama bu arada sadece haşlama veya fırında yaparsan yiyebilirsin. Nişasta prostatlara iyi gelmez küçük yaştan tesisatlar sızdırmasın.

Kilo verme mevzusu kalorilerle alakalı sen eğer günlük bazal metabolizman ile beraber 3000 kalori yakıp üstüne 2000 kalori alırsan aradaki 1000 kalori sana 1 haftada 1 kiloya denk gelir. Yediğin şeyler sağlıklı olsun diye uğraşıyoruz biz şuan.
 
Çok az yiyorsunuz fazla kalori açığı bırakmak metabolizmanızı kilitleyebilir ve verdiğiniz kiloları geri alabilirsiniz. Günde 750 kalori açık idealdir.

@Rpyd Neden beğenmedim attınız?
 
Son düzenleme:
Çok az yiyorsunuz fazla kalori açığı bırakmak metabolizmanızı kilitleyebilir ve verdiğiniz kiloları geri alabilirsiniz. Günde 750 kalori açık idealdir.

@Rpyd Neden beğenmedim attınız?
Kaynak sunar mısın şu yazdıkların için?

Büyük ihtimalle bulamayacaksın şöyle anlatayım. Yardımcı olduğun arkadaş büyük ihtimalle daha çok genç. 750 kalori açık bir genç için çok fazla eksiklik demektir. Haftada 3-4 gün spor yaptığını söyleyen birisine 750 kalori açığı önermek akıl işi değil. 500 ilk 2-3 hafta için yeterli bir açıktır. Ayrıca kaynak istememin sebebi öyle metabolizma kilitlenmesi, verdiğin kiloyu geri almak bunlar tamamen hormonlarına ve karaciğer sağlığına, insülin değerlerine, bağlı. 500-1000 arası zaten yetişkin bir birey için normal. Önceden yazılanları okumadığın için büyük ihtimalle yanlış yaklaşmışsın konuya.
 
Son düzenleme:
Kaynak sunar mısın şu yazdıkların için?
Bunu bilimsel olarak açıklayayim; Leptin yağ dokumuzda üretilir, yağ dokumuzu kaybederken vücut leptin seviyesini korumak için metabolizmayı yavaşlatır, buna Adaptif Termojenez denir.

Fazla kalori açığı bırakmak ise leptin seviyesinde kısa sürede aşırı kayıba neden olur, bundan dolayı vücut metabolizmanızı kilitler ve hızlıca yağ dokusu depolar.

Ayrıca bir yandan fazla kalori açığı, kas kaybında azalmaya ve karaciğerde sağlık sorunlarına neden olur. Bunun sebebi ise; Kaslarımızda ve karaciğerimizde şeker bulunur, bu kötü bir şey değildir tam tersi vücudumuz için gereklidir.

Çok düşük kalori aldığımızda enerji alımı da çok düşük olur, bu sebeple vücut enerji olarak kaslardaki ve karaciğerdeki şekeri kullanır, böylece kas erimesi olur.

Bundan başka şeyler de var, psikolojik sorunlar. Sürekli çok düşük kalorili beslenmek düşük karbonhidrat, yani düşük enerji demektir, ayrıca aç gezersiniz. Bu da sizi pes ettirmeye yatkınlaştırır.

Yine de kaynak isterseniz;

"Kan dolaşımındaki leptin seviyesi, vücuttaki yağ miktarıyla doğru orantılıdır. Daha fazla vücut yağı, daha fazla leptin salgılanmasına yol açar. Benzer şekilde, vücut yağ seviyeleri düştüğünde leptin seviyeleri de düşer."

Kaynak;

"Düzenli olarak vücudunuzun ihtiyaç duyduğundan daha az kalori yemek metabolizmanızın yavaşlamasına neden olabilir.

Birkaç çalışma, düşük kalorili diyetlerin vücudun yaktığı kalori miktarını %23’e kadar azaltabileceğini göstermektedir.

Dahası, bu düşük metabolizma, kalori kısıtlı diyet durdurulduktan sonra uzun süre devam edebilir.

Kalori kısıtlı diyetlerin metabolizmanızı yavaşlatmasının yollarından biri kas kaybına neden olmaktır."

Kaynak:

"Aşırı düşük kalorili diyetler metabolizmayı olumsuz etkileyen etmenlerin başında gelir. Bunun nedeni ise düşük kaloriyle beslenen kişilerde vücudun açlık durumunu fark etmesi ve birçok kimyasal süreçleri enerjiden tasarruf etmek için yavaşlatması."

Kaynak:

Böyle şüphelenmeniz ve kaynak istemeniz çok normal, hatta gayet mantıklı. Sonuçta insanız ve merak ediyoruz, şüphe ediyoruz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı