Diyet yapamıyorum

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Çok kiloluyum, hayatımda aktif olarak yapabildiğim bir spor da maalesef yok. İşe gidip geliyorum yani. Gün içinde çok fazla yorulduğum için ek bir şey yapmaya enerjim olmuyor. Diyet yapayım yediklerimi kontrol altına alayım dedim ama bu da imkansız.

Sürekli ne yemeliyim ne yesem diye düşünmekten kafayı yedim. Acaba az mı yedim çok mu yedim diye düşünmek çok yorucu. Hadi uygulamadan kalori hesabı tutayım dedim, orada da gram hesabı falan var onu da yapamayız doğru düzgün. Ki yapsak yine uğraştırıcı bir yöntem. Ne yapacağım bilemiyorum. Bu konuda tavsiye vermek isteyen olursa çok makbule geçer...

Sabah 6 gibi kalkıyorum. Akşam 9-10 gibi uyuyorum.

Çok kiloluyum, hayatımda aktif olarak yapabildiğim bir spor da maalesef yok. İşe gidip geliyorum yani. Gün içinde çok fazla yorulduğum için ek bir şey yapmaya enerjim olmuyor. Diyet yapayım yediklerimi kontrol altına alayım dedim ama bu da imkansız.

Sürekli ne yemeliyim ne yesem diye düşünmekten kafayı yedim. Acaba az mı yedim çok mu yedim diye düşünmek çok yorucu. Hadi uygulamadan kalori hesabı tutayım dedim, orada da gram hesabı falan var onu da yapamayız doğru düzgün. Ki yapsak yine uğraştırıcı bir yöntem. Ne yapacağım bilemiyorum. Bu konuda tavsiye vermek isteyen olursa çok makbule geçer...

Sabah 6 gibi kalkıyorum. Akşam 9-10 gibi uyuyorum.
"Yine uğraştırıcı bir yöntem", kilo vermeyi uğraşsız bir şey olarak beklemeyin. Her zaman zor olacak.

Sağlıklı ve besleyici yiyecekleri günde 3 öğün yiyin. Diyet yaparken, kendinizi aç bırakmaya çalışmak yerine azar azar tüketin gün içinde hareket ettiğinizde yaktığınız kaloriden daha fazla tüketmek kilo almanıza sebep olur.

"Yine uğraştırıcı bir yöntem", kilo vermeyi uğraşsız bir şey olarak beklemeyin. Her zaman zor olacak.

Evet ama sürekli yemekleri düşünmek pek yapabileceğim bir şey değil. Hem gün içinde çok yemek yapmaya vaktim falan da olmayacak. Bunlar yetmezmiş gibi acaba doğru veya yeteri kadar beslendim mi? Veya yemeği çok fazla mı kaçırdım diye düşünmek istemiyorum.

Sağlıklı ve besleyici yiyecekleri günde 3 öğün yiyin. Diyet yaparken, kendinizi aç bırakmaya çalışmak yerine azar azar tüketin gün içinde hareket ettiğinizde yaktığınız kaloriden daha fazla tüketmek kilo almanıza sebep olur.

Aslında kepek ekmeğine geçiş yaptım. Sabah 1-2 dilim akşam 1 dilim şeklinde. Abur cubur almamaya özen gösteriyorum. Bitter kare çikolata aldım biraz da protein bar aldım. Ama yine de çok mu yiyorum acaba veya az mı yiyorum diye düşünüyorum.

Mesela sabah bir şeyler atıştırdım bana az yedim gibi geldi. Öğlen ve akşam için ne yesem diye düşünüyorum...

Aslında kepek ekmeğine geçiş yaptım. Sabah 1-2 dilim akşam 1 dilim şeklinde. Abur cubur almamaya özen gösteriyorum. Bitter kare çikolata aldım biraz da protein bar aldım. Ama yine de çok mu yiyorum acaba veya az mı yiyorum diye düşünüyorum.

Mesela sabah bir şeyler atıştırdım bana az yedim gibi geldi. Öğlen ve akşam için ne yesem diye düşünüyorum...
Boy kilo verir misiniz size program bakalım.

25 yaşındayım
Günlük almanız gereken kalori miktarı yaklaşık olarak 3000 kalori buda tam olarak 10 adet beyaz ekmeğe tekabül etmektedir. Diyet esnasında beyaz ekmek ve hamur türevleri şekerli gıdalar abur cubur ve tatlılar tüketmenizi tavsiye etmiyorum. Çalışma şartlarında kilo vermek sizin için zor olacak ancak gün içerisinde sizi tok tutacak şeyler götürebilirsiniz evden.

Protein miktarınızı yüksek tutarak size yasakladığım yiyeceklerden feragat etmelisiniz protein almak için supplement takviyesi ve ekstra balık ton balık ürünlerini tüketebilirsiniz. Sağlık açısından kilolu olmaktan daha iyidir bu takviyeleri kullanmak. Neden balık tavsiye ettim derseniz balık kolay sindirilebilir ve besin değerleri zengindir sizi gün içerisinde tok tutar ve kuruyemiş falan da yerseniz iş yerinde yemek yemezsiniz veya evden götürürsünüz şekeri meyveden alın tamamen kesmek zararlıdır benim tavsiyem bu şekilde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı