Diyet yapamıyorum

Günlük almanız gereken kalori miktarı yaklaşık olarak 3000 kalori bu da tam olarak 10 adet beyaz ekmeğe tekabül etmektedir. Diyet esnasında beyaz ekmek ve hamur türevleri şekerli gıdalar abur cubur ve tatlılar tüketmenizi tavsiye etmiyorum. Çalışma şartlarında kilo vermek sizin için zor olacak ancak gün içerisinde sizi tok tutacak şeyler götürebilirsiniz evden.

Protein miktarınızı yüksek tutarak size yasakladığım yiyeceklerden feragat etmelisiniz protein almak için supplement takviyesi ve ekstra balık ton balık ürünlerini tüketebilirsiniz. Sağlık açısından kilolu olmaktan daha iyidir bu takviyeleri kullanmak. Neden balık tavsiye ettim derseniz balık kolay sindirilebilir ve besin değerleri zengindir sizi gün içerisinde tok tutar ve kuruyemiş falan da yerseniz iş yerinde yemek yemezsiniz veya evden götürürsünüz şekeri meyveden alın tamamen kesmek zararlıdır benim tavsiyem bu şekilde.

İşte hocam günlük almam gereken kaloriyi bence ben tamamlayamıyorum gibi hissediyorum.

Sabah 50-100 gram arası tavuk(gramı bilmiyorum kafamdan salladım 😂 ama çok yemedim yani), 1 dilim peynir ve 2 dilim ekmek yedim.

Normal zamanda da kahvaltım genelde 1 yumurta 1 peynir ve simit veya 1 dilim ekmek yiyorum. Öğlen ve akşam yemeğimde çok dengesiz oluyor. Ya çok az ya da çok fazla kaçırabiliyorum. Sürekli kafamda acaba sorusu oluyor... Geçen gün öğlen yemeği için yanımda yulaf götürdüm. Arkadaşa söyledim yulaf çok kalorili dedi. Az tüketsen doymazsın, çok tüketsen kilo alırsın.

İşte hocam günlük almam gereken kaloriyi bence ben tamamlayamıyorum gibi hissediyorum.

Sabah 50-100 gram arası tavuk, 1 dilim peynir ve 2 dilim ekmek yedim.

Normal zamanda da kahvaltım genelde 1 yumurta 1 peynir ve simit veya 1 dilim ekmek yiyorum. Öğlen ve akşam yemeğimde çok dengesiz oluyor. Ya çok az ya da çok fazla kaçırabiliyorum. Sürekli kafamda acaba sorusu oluyor... Geçen gün öğlen yemeği için yanımda yulaf götürdüm. Arkadaşa söyledim yulaf çok kalorili dedi. Az tüketsen doymazsın, çok tüketsen kilo alırsın.
Eğer sabah yediğinizde doyduğunuzu hissediyorsanız. Gün içinde tekrar acıkmaya başlayana kadar yemek yemeğe ihtiyacınız yok yulaf çok iyi bir zayıflama aracıdır bu arada tok tutar sade yenmesi tadı kötü ancak meyve yoğurt veya şekersiz tatlandırıcılı aromalarla harika danone gibi olabiliyor.

Çok kiloluyum, hayatımda aktif olarak yapabildiğim bir spor da maalesef yok. İşe gidip geliyorum yani. Gün içinde çok fazla yorulduğum için ek bir şey yapmaya enerjim olmuyor. Diyet yapayım yediklerimi kontrol altına alayım dedim ama bu da imkansız.

Sürekli ne yemeliyim ne yesem diye düşünmekten kafayı yedim. Acaba az mı yedim çok mu yedim diye düşünmek çok yorucu. Hadi uygulamadan kalori hesabı tutayım dedim, orada da gram hesabı falan var onu da yapamayız doğru düzgün. Ki yapsak yine uğraştırıcı bir yöntem. Ne yapacağım bilemiyorum. Bu konuda tavsiye vermek isteyen olursa çok makbule geçer...

Sabah 6 gibi kalkıyorum. Akşam 9-10 gibi uyuyorum.

Hocam hastaneden diyetisyene randevu alın. Yardımcı olurlar burada temel bilgileri öğrenirsiniz maksimum. Sizin bedeninize uygun bir listeyi en uygun diyetisyen çıkarır. Atıyorum domates sizde ödem tutuyordur biz buradan bilemeyiz. Ama örnek olarak hemen makro tutarak diyetten soğmayın.

Son düzenleme:
Çok kiloluyum, hayatımda aktif olarak yapabildiğim bir spor da maalesef yok. İşe gidip geliyorum yani. Gün içinde çok fazla yorulduğum için ek bir şey yapmaya enerjim olmuyor. Diyet yapayım yediklerimi kontrol altına alayım dedim ama bu da imkansız.

Sürekli ne yemeliyim ne yesem diye düşünmekten kafayı yedim. Acaba az mı yedim çok mu yedim diye düşünmek çok yorucu. Hadi uygulamadan kalori hesabı tutayım dedim, orada da gram hesabı falan var onu da yapamayız doğru düzgün. Ki yapsak yine uğraştırıcı bir yöntem. Ne yapacağım bilemiyorum. Bu konuda tavsiye vermek isteyen olursa çok makbule geçer...

Merhabalar, öncelikle erken saatte kalkıyorsunuz eğer kalktığınız zaman kahvaltı yaparak çıkıyorsanız bir kaç saat içinde tekrar acıkacaksınızdır. Size tavsiyem kahvaltıyı geç yapın öğle yemeği yerine geçer. Akşam geç saatlerde hiçbir şey yemeyin kilo aldırır. Aslında sabah ne yerseniz gün içerisinde yakarsınız zaten. Bünyeniz alışık değilse kendinize çok yüklenmeyin sonuçta sağlıklı bir şekilde kilo vermek önemli. Günlük yürüyüşler yapın. Kendinizi aç bırakmayın sırf zayıflayacağım diye çünkü şekeriniz düştüğünde daha çok yersiniz ve kilo alırsınız ters tepki verir. Bitter çikolata almanız iyi olmuş diğer çikolatalara göre daha sağlıklıdır bir tanesi bile şeker ihtiyacınızı karşılar. Az yemek yemenin daha sağlıklı olduğunu ve daha aktif ve enerjik olduğunuzu fark edeceksiniz. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyin. Tahıllı, lifli gıdalar tüketin. Gazlı içecekler tüketmeyin kilo vermeyi zorlaştırır. Metabolizmanızı hızlandırın sık sık tuvalete çıkmaya çalışın. Bol bol su tüketin suyun kalorisi yok.Aralıklı oruç tutun. Sabahları hurma tüketin çok vitaminli ve sizi tok tutar. Ümidinizi yitirmeyin, pes etmeyin. İradeli olun. Bunlar benim tecrübelerimdi umarım yardımım dokunur. Ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Bir mutfak tartısı alıp diyetisyene gitmek sorununuzu çözecektir. Ne yesem ve az mı yedim diye düşünmenize gerek kalmaz. Size uygun bir program yazar sadece tartıp listedekileri yersiniz rahat ve düzenli ilerlersiniz hocam.

Hocam benim her sabah fix kahvaltım bu. Bu aslında bir pankek tarifi. Sosu içinde belirtilen kakao miktarının 3'te ikisini biraz süt ile karıştırıp üzerine biraz bal koyuyorum, pankekin üstüne döküyorum. Bazen yumurtayı 3'e çıkarıp 1 tanesini haşlama olarak yiyorum o gün ki duruma bağla akşam lapa pilav ve o gün keyfime göre balık-tavuk-et vs. yanında her zaman sebze olur. Şimdi FatSecret uygulamasından kendine göre yap 2500 veya 2600'lük olsun 400-500 kalori açığı verelim sağlıklı temel yağlar bellidir zeytinyağı, tereyağı, Hindistan cevizi yağı gibi gibi sen temel malzemeleri araştırıp kendine özel liste yapmalısın sana tavsiyem bir kan testi yaptır eksik bir vitaminin varsa o açığıda kapat.

Bugün yiyeceklerimi uygulamadan girdim.
Sabah 669 kalori almışım.
Öğlen 70 kalori
Akşam ton balığı + salata + ekmek => 300 kalori.
Atıştırmaya 1 portakal 1 elma yazdım.

1200 kaloride kaldım. Ben ekmek yemezsem kalori alamıyorum ya. 2K sınırına bile yaklaşamadım. Yeteri kadar yemeyince akşamları yemek krizim tutuyor ekmeğe saldırıyorum.

1736678889373.png

Merhaba, öncelikle erken saatte kalkıyorsunuz eğer kalktığınız zaman kahvaltı yaparak çıkıyorsanız birkaç saat içinde tekrar acıkacaksınızdır. Size tavsiyem kahvaltıyı geç yapın öğle yemeği yerine geçer. Akşam geç saatlerde hiçbir şey yemeyin kilo aldırır. Aslında sabah ne yerseniz gün içerisinde yakarsınız zaten. Bünyeniz alışık değilse kendinize çok yüklenmeyin sonuçta sağlıklı bir şekilde kilo vermek önemli. Günlük yürüyüşler yapın. Kendinizi aç bırakmayın sırf zayıflayacağım diye çünkü şekeriniz düştüğünde daha çok yersiniz ve kilo alırsınız ters tepki verir. Bitter çikolata almanız iyi olmuş diğer çikolatalara göre daha sağlıklıdır bir tanesi bile şeker ihtiyacınızı karşılar. Az yemek yemenin daha sağlıklı olduğunu ve daha aktif ve enerjik olduğunuzu fark edeceksiniz. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyin. Tahıllı, lifli gıdalar tüketin. Gazlı içecekler tüketmeyin kilo vermeyi zorlaştırır. Metabolizmanızı hızlandırın sık sık tuvalete çıkmaya çalışın. Bol bol su tüketin suyun kalorisi yok. Aralıklı oruç tutun. Sabahları hurma tüketin çok vitaminli ve sizi tok tutar. Ümidinizi yitirmeyin, pes etmeyin. İradeli olun. Bunlar benim tecrübelerimdi umarım yardımım dokunur. Ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Hocam sabah kahvaltıyı 8 30 gibi işteyken yapıyorum. Normalde acıkmıyorum daha geç yapabilirim ama işte boş vaktim olmuyor. Mecbur erken yapmak zorunda kalıyorum. O yüzden aralıklı oruç benim için hayal. İşten kaynaklı saatlerim tam uymuyor.

Bir mutfak tartısı alıp diyetisyene gitmek sorununuzu çözecektir. Ne yesem ve az mı yedim diye düşünmenize gerek kalmaz. Size uygun bir program yazar sadece tartıp listedekileri yersiniz rahat ve düzenli ilerlersiniz hocam.

En mantıklısı bu olacak sanırım. Öbür türlü acaba ne kadar yedim diye sürekli varsayımsal hesap yapmaya çalışıyorum.

Sağlıklı yiyeceklerin artısıda bu işte. Fazla yeme imkanı veriyor. Yiyeceğin öğünü güne yay. Ben günde 5 defa yemek yiyordum mesela. Saat 9'dan önce öğününü bitirmiş ol. Günde 400 gr prinç bazen patates haşlaması yiyordum. Sen 2600-2700'e tamamlamalısın. Sana aşağı örnek bir liste attım. Tarifleri kendine göre uyarlarsan tüm öğünlerin güzel geçer. Sana ufak bir tavsiye çok profesyonelliği kafana takma. Makro hesabını ileriye bırak. Akşam yemeğine 15 gr daha zeytinyağı ekle. Kalori ihtiyacına göre karbonhidratı biraz daha geriye çek ve sebze tüket.

Dosya Ekleri

• IMG_8882.png
    IMG_8882.png
    132,6 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_8883.png
    IMG_8883.png
    137,5 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_8884.png
    IMG_8884.png
    136,7 KB · Görüntüleme: 21
Sağlıklı yiyeceklerin artısıda bu işte. Fazla yeme imkanı veriyor. Yiyeceğin öğünü güne yay. Ben günde 5 defa yemek yiyordum mesela. Saat 9'dan önce öğününü bitirmiş ol. Günde 400 gr prinç bazen patates haşlaması yiyordum. Sen 2600-2700'e tamamlamalısın. Sana aşağı örnek bir liste attım. Tarifleri kendine göre uyarlarsan tüm öğünlerin güzel geçer. Sana ufak bir tavsiye çok profesyonelliği kafana takma. Makro hesabını ileriye bırak. Akşam yemeğine 15 gr daha zeytinyağı ekle. Kalori ihtiyacına göre karbonhidratı biraz daha geriye çek ve sebze tüket.

Hocam işte ben senin attığın kadar yersem kilo alırmışım gibi hissediyorum. Bu kadar yediğim halde bile adam gibi kilo veremiyorum... Üstelik biraz fazla hareketsiz bir bireyim. Yediklerimi yakamayabilirim.

Hocam işte ben senin attığın kadar yersem kilo alırmışım gibi hissediyorum. Bu kadar yediğim halde bile adam gibi kilo veremiyorum... Üstelik biraz fazla hareketsiz bir bireyim. Yediklerimi yakamayabilirim.
O yüzden diyetisyene gitmelisin. Eğer hareketin günde çok çok az ise 2100 civarı kalori sana her türlü yeter ki evet hareketsizsen bu kalori sana kilo aldırır. Bu yüzden biraz araştırma yapmalısın temel bilgileri öğrenmelisin. Ama inan bana kilo vermek, almaktan daha kolay. Burda en önemli detay irade. Bu arada az yemekte kilo aldırır metabolizman yavaşladığı için.

O yüzden diyetisyene gitmelisin. Eğer hareketin günde çok çok az ise 2100 civarı kalori sana her türlü yeter ki evet hareketsizsen bu kalori sana kilo aldırır. Bu yüzden biraz araştırma yapmalısın temel bilgileri öğrenmelisin. Ama inan bana kilo vermek, almaktan daha kolay. Burada en önemli detay irade. Bu arada az yemekte kilo aldırır metabolizman yavaşladığı için.

Hafta içi günlük 5-6k adım atıyorum. Hafta sonu 0

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı