Diyet yaparken sürekli acıkmak

Kilo vermek için yapıyorum yeme bozukluğu var çocukluktan gelen psikolojik rahatsızlık. Ne yapabilirim sürekli acıkıyorum?
Eğer maddi durumunuz elverişli ise yediğiniz yemekleri yoğurt gibi tok tutan yiyeceklere doldurun ve acıktığınızda su içerseniz faydası olacaktır. Bir de günlük 1 saat yürüyüş .
 
Susuz kalmamaya dikkat edin ve ara öğünlere önem verin. Çok uzun süre aç kalmamaya çalışın kalorisi düşük olup doyurucu besinler yiyebilirsiniz. Meyve ve kuru yemiş yiyin bunlar sizi tok tutar. Meyvenin yanında yoğurt da tüketebilirsiniz gayet güzel oluyor ve doyuruyor.
 
Kilo vermek istiyorsanız acıkacaksınız zaten. Kilo almak isteyen de tıkanana kadar yemek zorunda. Yoksa tok kalarak kilo verme ya da fazla yemeden kilo alma diye bir şey yok. Ben de kilo almak istiyorum ama sürekli hayvan gibi yemek yemek gerçekten zor geliyor. Ekonomiden dolayı adamakıllı yemek de yiyemiyorum neredeyse. 2 seçenek var. Ya zorlanacaksınız. Ya da acıkınca yemek yiyip kilo vermekten vazgeçeceksiniz.
 
Az az sık sık yiyebilirsiniz. Protein içeriğiniz azsa kolay acıkırsınız. Veya beyaz ekmek, bal, şeker gibi "glisemik indeksi yüksek" besinler kan şekerini aniden arttırıp azalttığı için fazla tok tutmazlar.

Zamanla alışacak mideniz de zihniniz de. Kalorinizi fazla kısmayın, mutlaka diyetisyen eşliğinde yapın eğer yeme bozukluğunuz varsa.
 

Geri
Yukarı