Dizüstü Bilgisayara eGPU Yöntemiyle Ekran Kartı Takma

Yusuf Alt

Hectopat
Yer
İstanbul, Ataşehir
Daha fazla  
Meslek
/
Benim ekran kartı düşük bir dizüstü bilgisayarım var ve bu bilgisayar üzerinde eGPU deneyi yapmak istiyorum. Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Bu deneyin olmama şansı var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dizüstü Bilgisayar'ın ne marka İşlemci ne?

Bilgisayarımın marka, modeli ve işlemcisi : HP ProBook 6450b, Intel Core i5 450M / 2.4 GHz. Video'da olduğu gibi mini pci-e portundan mı bağlamam gerekir yoksa başka porttan bağlayabilir miyim? Son olarak bütün ekran kartlarını kullanabilir miyim? Herhangi bir uyumluluk sorunu yaşar mıyım?

Olur fakat 1. nesil mobil işlemcilerin gücü epey düşük. e-GPU ile HD 6570 taksanız bile o işlemci ile darboğaz sorunu yaşayacaksınız. Tamamen zaman ve para kaybından öteye gidecek bir yükseltme değil. Zaten genel olarak mobil bir işlemciye sahip dizüstü cihazlara e-GPU takmak aşırı mantıksız bir olay. Üstelik bu e-GPU olayını yapan kişiler GTX 1050-1060 gibi kartları takıyorlar. Kötü işlemcileriyle taktıkları grafik kartlarının %30 %40'lık kısmını ancak kullanabiliyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2. Nesil 2670QM islemcide bile %35 'lik kayıp yaşanırken 1. Nesil İ5 450M nasıl performans verir çok merak ediyorum. Yok ben illa bu sisteme eGpu işlemi uygulayacağım diyorsan işlemcini İ7 740QM ile değiştirmeni tavsiye ederim. Sahibinden gibi sitelerde 130-180 TL arası fiyata bulabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı