Dizüstü bilgisayara su kaçması ve FPS düşüşü

kultigin258

Centipat
Merhaba,
ASUS ROG dizüstü bilgisayarım mevcut. Bir hafta önce dizüstü bilgisayarımın klavyesine su döküldü. Anında sarjdan çıkarıp bilgisayarımı kapattım üstünü hafif bir şekilde silerek ters çevirdim ve 2 gün gibi bir süre ters v şeklinde bilgisayarımı açmadan bıraktım. 2 günün sonunda bilgisayarımı açtığımda gömülü olan pilin çalışmadığını fark ettim. Ardından CS:GO, Mount and Blade: Warband, Total war: Atilla gibi oyunlarda bile büyük bir FPS düşüşü yaşadım ve hala da yaşamaya devam ediyorum. Eski bilgisayarımda bile bu oyunları sorunsuz oynayabiliyordum. Açıkçası pili benim için bu kadar önemli değil sürekli olarak sarjda da kullanabilirim fakat FPS düşüşü gerçeten çok sorun yaşatıyor. Bunun için herhangi bir çözümü var mıdır?

Sorunumun cevabı maalesef bu değil ama. Şu anda sorun sadece pil üzerinde gözüküyor ve FPS düşüşü oluyor. Bunun düzelmesi için ne yapmam gerekiyor?

İçine su girmiş laptopa yapabileceğiniz en iyi şey servise yollamak, en ufak su damlacığı bile kalsa içinde oksitlenme yapar, gördüm bu sorunu yaşayan birileri, ilerde başınıza bela olacak bu durum keşke dökmeseydiniz.

İçine su girmiş laptopa yapabileceğiniz en iyi şey servise yollamak, en ufak su damlacığı bile kalsa içinde oksitlenme yapar, gördüm bu sorunu yaşayan birileri, ilerde başınıza bela olacak bu durum keşke dökmeseydiniz.
Kedi ile köpek aynı yerde yaşadığında maalesef böyle durumlar olabiliyor. Özellikle kıskanç bir köpeğiniz ve sinirli bir kediniz varsa :)

Anakarta herhangi bir sıvı teması olsaydı kısadevre sonucu tüm sistem fişi komple çekerdi. Çalışıyor olması ilginç, çalışıp FPS düşmesi daha da ilginç. Sistem özelliklerine baktığın zaman her şey eksiksiz görünüyor mu RAM falan?
Windows Bellek Tanılama ile kontrol ettiğimde RAM için herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Diğer donanımları nasıl kontrol edebileceğimi söylerseniz onları da kontrol edebilirim. Bu FPS düşüşü daha çok sanki laptop şarjını çıkardığımızda oluşan FPS düşüşleri gibi. Örneğin Mount and Blade Warband'da sabit 60 fps iken artık 20'ye 30'a düştüğü oluyor veya CS:GO'da 200 fps iken 70 ile 120 arasında oynuyor fakat bu durum oyuna tamamen etki ediyor maalesef. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bilgisayarı zorlayacak bir şey yapmıyorum etkisi olur mu bilmem fakat bunun ne kadar süreceği ve gerçekten etki edeceğini maalesef sanmıyorum.

Windows Bellek Tanılama ile kontrol ettiğimde RAM için herhangi bir hata ile karşılaşmadım. Diğer donanımları nasıl kontrol edebileceğimi söylerseniz onları da kontrol edebilirim. Bu FPS düşüşü daha çok sanki laptop şarjını çıkardığımızda oluşan FPS düşüşleri gibi. Örneğin Mount and Blade Warband'da sabit 60 fps iken artık 20'ye 30'a düştüğü oluyor veya CS:GO'da 200 fps iken 70 ile 120 arasında oynuyor fakat bu durum oyuna tamamen etki ediyor maalesef. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bilgisayarı zorlayacak bir şey yapmıyorum etkisi olur mu bilmem fakat bunun ne kadar süreceği ve gerçekten etki edeceğini maalesef sanmıyorum.
Güç ayarlarına bir bakar mısın? Sistem pildeyken CPU gücü ne alemde. Oyunlarda ODS açıp incelediğinde hangi bileşen tuhaf hareket ediyor anlarsın aslında.

Güç ayarlarına bir bakar mısın? Sistem pildeyken CPU gücü ne alemde. Oyunlarda ODS açıp incelediğinde hangi bileşen tuhaf hareket ediyor anlarsın aslında.
Eksik bilgim için öncelik ile özür dilerim. ODS'den kastınızı tam olarak anlayamadım. Ayrıca güç ayarları kısmında CPU gücünü bulamadım maalesef. Onun yerine bilgisayarımda bulunan işlemciyi gösteren bölmeyi ve görev yöneticisindeki bölümü ekte paylaşıyorum. Hem boşta olan hallerini hem de oyunda olduğu değerlerini resimler ile paylaştım. Umarım bu konuda yardımcı olabilir.

Dosya Ekleri

• boşta gc.png
    boşta gc.png
    182,2 KB · Görüntüleme: 110
  • boşta gy.png
    boşta gy.png
    34,4 KB · Görüntüleme: 105
  • oyunda gc.png
    oyunda gc.png
    189,8 KB · Görüntüleme: 88
  • oyunda gy.png
    oyunda gy.png
    24,4 KB · Görüntüleme: 77
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı