Dizüstü bilgisayarıma su döküldü

unknownppl

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba dün akşam dizüstü bilgisayarıma dün su döküldü yaklaşık 1/5. Hemen şarjdan çıkarıp bir bez yardımı ile sildim ve kapattım. Klavyenin alt kısmına(yanına yani) ve klavyenin bir kısmına gelmişti. Aradan 24 saat geçti.
Sormak istediklerim;
-İçine su girmiş midir?
-Oksitlenme net olur mu?
-Oksitlenme varsa ne olur?
-Oksitlenme ne zamana kadar gerçekleşir?
Yanıtlarsanız çok sevinirim bilgisayar yeni bir şey olmasını istemiyorum. İyi günler.

Yetkili servise götürmek en mantıklısı olur. Beceriniz varsa bilgisayarı açıp anakartı nemli mi ıslak mı bakabilirsiniz. Islaksa eğer kurutup bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

Klavyenin sağ tarafına döküldüyse sorun olmaz genelde dvdrom kısmı sağda oluyor. Sol tarafa döküldüyse portlar gelmiş olabilir o da pek sorun olmuyor kalorifere yakın bir yere bırakın içine girdiyse buharlaşsın. Asıl tehlike iç kısmına ulaştıysa kısa devre yapıp mosfetleri yakabilir / yakmışta olabilir iyice kurumadan kullanmayın.

Benim de başıma gelmişti. Çok az su döküldü klavyenin sol tarafına. Anında kapandı laptop, bir daha açılmadı. Hemen pili söküp içini açtım. Saç kurutma makinesiyle kurutup bilgisayarı topladığımda düzeldi çok şükür. Yani suyun içinde kurumasına izin verme sök temizle bence.

İçine su girmiş olabilir. Net olarak emin olmak istiyorsanız içini açıp temizleyebilirsiniz. Eğer içinde oksitlenme yapabilecek parçalara temas etmişse olma ihtimali yüksek. Eğer oksitlenme olursa cihazı hiç çalışmayacak duruma kadar getirebilir.
Teşekkürler.

Yetkili servise götürmek en mantıklısı olur. Beceriniz varsa bilgisayarı açıp anakartı nemli mi ıslak mı bakabilirsiniz. Islaksa eğer kurutup bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.
Teşekkürler.

Klavyenin sağ tarafına döküldüyse sorun olmaz genelde dvdrom kısmı sağda oluyor. Sol tarafa döküldüyse portlar gelmiş olabilir o da pek sorun olmuyor kalorifere yakın bir yere bırakın içine girdiyse buharlaşsın. Asıl tehlike iç kısmına ulaştıysa kısa devre yapıp mosfetleri yakabilir / yakmışta olabilir iyice kurumadan kullanmayın.
Sağ kısmına gelmişti. Bilgisayarı açtım hiç bir sıkıntı görmedim. Teşekkürler

Kanka benim laptopa döküldü klavye çalışmıyor. Ben direk laptopu pirinç'e yatırdım 1 saat sağlamdı fakat klavyesi öldü.
Bilgisayarı açtım bakıyorum bir sıkıntı yok klavyede

Benim de başıma gelmişti. Çok az su döküldü klavyenin sol tarafına. Anında kapandı laptop, bir daha açılmadı. Hemen pili söküp içini açtım. Saç kurutma makinesiyle kurutup bilgisayarı topladığımda düzeldi çok şükür. Yani suyun içinde kurumasına izin verme sök temizle bence.
Benimki açılıyor hiç sorun görmedim.

Bilgisayarda hiçbir sorun yok 2 gün oldu oksitlenme olurmu? Bir kaç saat baktım hiç birşeyi yok.

Son düzenleme:
Teşekkürler.

Teşekkürler.

Sağ kısmına gelmişti. Bilgisayarı açtım hiç bir sıkıntı görmedim. Teşekkürler

Bilgisayarı açtım bakıyorum bir sıkıntı yok klavyede

Benimki açılıyor hiç sorun görmedim.

Bilgisayarda hiçbir sorun yok 2 gün oldu oksitlenme olurmu? Bir kaç saat baktım hiç birşeyi yok.
Olabilir belli olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı