Dizüstü PC'de uzun süre oturmak ömrünü azaltır mı?

Penthos Music

Centipat
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
931
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhabalar gececi arkadaşlar :)
benim sorum şu.
Ben günde 6 7 saat arası bilgisayara oturan bir insanım müzik yapmak için FL Studio oyun olarak LoL oynayan bir insanım ve canlı dersler ortalama sıcaklığım 50 derece. Bu uzun süre oturma ömürünü kısaltır mı? Bu soruyu şundan dolayı soruyorum. Laptopum yaklaşık 10 yıllık Dell Inspiron n5110.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın ömrünü pek çok etken azaltır ama önemli olan bu değil başında oturduğun her dakika bozulma şansı oluyor benim kendiliğinden bozulan bilgisayarım olmadı sadece hava şartları kötüyken yanan bilgisayarım oldu tamamen şansınıza bağlı diye düşünüyorum.
 
Hayır 20 yıl önceki PC bile hala açılıyor çalışıyor o zamanın uygulamalarını, o dönemki performansında açıyor. PC'ler planlı eskitme yapılan şeyler değil zaten gerek yok oyunlar ve uygulamalar geliştikçe PC'yi değiştirmek zorunda kalıyorsun. Yani istediğin kadar açık bırak.
 
Lenovo G550 12. yılında hala evimizin bir köşesinde kullanılıyor. En son Windows 10 Edu yükleyip SSD takviyesi yapmıştım. Canlı ders, video, ofis çalışmaları vs. bekleneni veriyor. Teknolojik araç bunlar çalışmak için yapılmış yani kafaya takmaya gerek yok bence. Bu şey gibi olmuş; arabayla uzun yol gidersem ömrü kısalır mı gibi :D
 
Yapılan hemen hemen her işlem cihazın bileşenlerinin ömrünü etkiliyor ama bence bu durumu çok da kafaya takmamak gerekir. Bunlar kullanım için üretilen ve satın alınan cihazlar en nihayetinde. Günde 6-7 saat kullanmanız gerekiyorsa bu süreyi azaltmaya çalışmak beyhude bir çaba bence.
 

Geri
Yukarı